- خانه
- واژهنامه
درخواست افزودن اصطلاح جدید
با سلام خدمت شما دانشجوی گرامی،
لطفاً خواهشند است ابتدا لیست اصطلاحات تخصصی را بررسی فرموده و درصورتیکه اصطلاح مدنظر شما در لیست وجود نداشت، میتوانید درخواست افزودن اصطلاح جدید را به آدرس ایمیل sokanacademy[@]gmail.com ارسال نمایید تا کارشناسان تولید محتوای سکان آکادمی آنرا در دستور کار خود قرار دهند. لازم بهذکر است اصطلاح مدنظر میبایست دارای شرایط زیر باشد:
- تکراری نباشد.
- مرتبط با یکی از حوزههای برنامهنویسی، طراحی سایت، هوش مصنوعی، سئو و دیگر حوزههای مربوطه باشد.
لازم بهذکر است که پس از دریافت ایمیل، درخواست شما بررسی شده و درصورت صلاحدید، اصطلاح مدنظر شما به لیست اصطلاحات افزوده خواهد شد.
باتشکر
ارادتمند
تیم سکان آکادمی
نوعی از تست است که ایجاد تغییرات در یک نرم افزار را برای افزودن یک یا چند ویژگی جدید یا ایجاد تغییراتی در ویژگی های موجود بررسی می کند.
بیشترتست یک برنامه به طور کلی برای تغییر یک ماژول یا عملکرد، با عنوان regression testing شناخته می شود.
بیشتراین تست بررسی می کند که آیا ارتباط بین دو سیستم نرم افزاری مختلف به درستی انجام شده است یا خیر.
بیشترهر زمان که پس از ساخت نرم افزار تیم توسعه دهنده یک تغییری در سورس کد ایجاد کند و یا اینکه یک عملکرد یا یک قابلیت جدید را ارائه دهد تیم تست وظیفه دارد این تغییر را تایید کند و اطمینان حاصل کند که هیچ مشکل و مسئله ی اساسی وجود ندارد.
بیشترنوعی تست نرم افزار است که پس از ساخت نرم افزار، با تغییرات جزئی در سورس کد و یا عملکرد برنامه، برای اطمینان از رفع مشکلات و عدم بروز مشکلات دیگر به سبب این تغییرات، انجام می شود.
بیشتراین تست یک رویکرد پایین به بالا برای تست است یعنی تست مداوم برنامه به هنگام اضافه شدن قابلیت های جدید.
بیشتراین تست پس از ادغام ماژول ها و یا بخش های مختلف یک ماژول که به صورت جداگانه به درستی کار می کنند انجام می شود در این تست بررسی می شود که هنگام ادغام مشکلی پیش نیاید.
بیشتراین تست شامل تست چندین ویژگی به عنوان یک کد واحد است و هدف آن شناسایی هر باگی پس از اتصال چندین قابلیت مختلف با یکدیگر است.
بیشتریکی از انواع White box testing است که وقتی سورس کد یک برنامه تغییر می کند، بررسی می کند که آیا تست های موجود می توانند این تغییر را در سیستم شناسایی کنند یا خیر.
بیشتریکی از انواع White box Testing می باشد و در حین انجام Unit Testing انجام می شود. در این تست کد با عبور از هر branch کاملا تست می شود تا این اطمینان حاصل شود که برنامه در هر شاخه قابل اجرا و در دسترس است.
بیشترتست عملکرد صحیح واحد های کوچکی از سورس کد نرم افزار است که به هر یک از این واحد ها یک unit گفته می شود. این تست معمولا توسط برنامه نویس ها انجام می شود زیرا به دانش دقیقی از طراحی و سورس کد برنامه نیاز است.
بیشتراین تست از نوع Black-Box Testing است که تمام قسمت های ترکیبی نرم افزار را پوشش می دهد.
بیشترEquivalence Partitioning یکی از استراتژی های طراحی سوژه ی تست در Black Box Testing می باشد. از این روش معمولا برای کاهش تعداد test case ها استفاده میشود که البته همچنان حداکثر نیازها را پوشش میدهد.
بیشتراین تست یکی از استراتژی های طراحی سوژه ی تست (test case) در Black Box Testing می باشد که رفتار برنامه را در سطوح مرزی بررسی می کند و برای یافتن باگ در مقادیر مرزی انجام می شود.
بیشتراین تست برای تایید نیاز غیر عملکردی (non-functional) مانند کارایی و قابل استفاده بودن و ... انجام می شود. و در طبقه بندی تست هایی است که به هدف تست توجه بیشتری دارد.
بیشتراین تست یکی از انواعBlack Box Testing است. در طبقه بندی تست ها این تست در دسته ای قرار میگیرد که با توجه به اهداف تست درکنار هم قرار گرفته اند.
بیشتراین تست که برپایه ی میزان دانشی است که ما از نرم افزار داریم. این تست ترکیبی از black box testing و white box testing است.
بیشتراین تست که برپایه ی دانش ما از نرم افزار است است با عنوان های Clear box testing, Open box testing, Transparent box testing,Code-based testing و Glass box testing نیز شناخته می شود.
بیشتراین تست با توجه به میزان دانشی است که از نرم افزار داریم. و با عنوان های behavioral, eye-to-eye, opaque-box, closed-box, specification based نیز شناخته می شود.
بیشترهرگونه روش یا قطعه کدی است که نفوذگر می تواند با استفاده از آن آسیب پذیری برنامه، سیستم عامل، شبکه، پلاگین و... را مورد بهره برداری قرار دهد.
بیشتردر موضوع فناوری اطلاعات، Vulnerability به معنی ضعف یا رخنه امنیتی در کد یا معماری است که می تواند مورد سوء استفاده مهاجم جهت نفوذ در سیستم کاربر یا شبکه شود.
بیشترInfrastructure as Code یا به اختصار IaC به مجموعه عملیاتی گفته میشود که طی آنها مدیریت زیرساخت (شامل تنظیمات شبکه، ماشینهای مجازی، سرورها و اِستک نرمافزاری) با یک زبان برنامهنویسی سطح بالا صورت میگیرد.
بیشترContinuous Deployment به رویکردی در صنعت توسعهٔ نرمافزار اشاره دارد که به موجب آن هر آپدیتی که روی سورسکد پروژه صورت گیرد، چنانچه تستهایی مبنی بر اطمینان حاصل کردن از عملکرد صحیح آنها و همچنین سازگاری با سایر کامپوننتها را پشت سر بگذارند، به صورت خودکار روی سرور اصلی دیپلوی میگردند.
بیشترContinuous Delivery یا به اختصار CD که معادلی همچون «تحویل مداوم» میتوان برایش در نظر گرفت به رویکردی در صنعت توسعهٔ نرمافزار گفته میشود که طی آن تیم مهندسی همواره این آمادگی را دارا است تا آخرین نسخه از نرمافزار را در هر زمانی منتشر نماید.
بیشترContinuous Integration یا به اختصار CI به مجموعهای از اقدامات گفته میشود که طی آنها تغییرات جدید در سورسکد با ریپازیتوری اصلی ادغام یا یکپارچه میشوند به طوری که هر تغییری در سورسکد در سریعترین زمان ممکن و همچنین به صورت خودکار چند بار در روز تست و بیلد میگردد.
بیشترPseudocode به بخشی از یک الگوریتم گفته میشود که حاوی توضیحات و جزئیات فراوانی است که به جای پیادهسازی با یک زبان برنامهنویسی، با استفاده از یک زبان زندهٔ دنیا همچون انگلیسی نوشته میشود.
بیشتردر صنعت توسعهٔ نرمافزار، به فرآیند انتشار آخرین نسخه از یک اپلیکیشن Release گفته میشود.
بیشترFirst In, First Out یا به اختصار FIFO مکانیسمی در مدیریت دادهها بر اساس ترتیب زمانی است که از آن طریق ریکوئستهای مرتبط با دیتا استراکچرهای Queue و Stack مدیریت میشوند بدین صورت که اولین درخواستی ارسالی اول از همه هندل خواهد شد.
بیشترMinify یا به تعبیری Code Minification به فرآیندی گفته میشود که طی آن کاراکترهای اضافی از سورسکد حذف میگردد.
بیشترObject Relational Mapping یا به اختصار ORM مکانیسمی در صنعت توسعهٔ نرمافزار است که این امکان را در اختیار توسعهدهندگان قرار میدهد تا به صورت کاملاً شیئگرا اقدام به ارتباط با دیتابیس کنند.
بیشتردر صنعت توسعهٔ نرمافزار وقتی به طور مثال یک آبجکت حاوی آبجکتهای دیگری باشد، گفته میشود که مجموعهٔ آنها به صورت اصطلاحاً Nested در کنار یکدیگر قرار گرفتهاند.
بیشترConcatenation از واژهٔ لاتین Concatenare به معنی «متصل کردن» گرفته شده است که در توسعهٔ نرمافزار به زمانی اطلاق میگردد که دو استرینگ را در کنار یکدیگر قرار دهیم به طوری که به صورت واحد قلمداد گردند.
بیشتردر برنامهنویسی شییٔگرا (OOP)، اصطلاح Constructor به متدی اشاره دارد که به محض ساخت یک آبجکت از روی کلاسی، به صورت خودکار فراخوانی میشود.
بیشتردر صنعت توسعهٔ نرمافزار، Framework (چارچوب نرمافزاری) برای این طراحی شده تا به دولوپرها این امکان را بدهد تا بیش از آنکه روی بدیهیات زمان خود را صرف کنند، به نیازمندیهای اختصاصی پروژه بپردازند.
بیشترRole Based Access Control یا به اختصار RBAC یک شیوهٔ کنترل دسترسی به کامپیوتر یا منابع شبکهٔ مبتنی بر نقشهای کاربری افراد در یک سازمان، شرکت یا سرویس آنلاین است.
بیشترBackward Compatibility که گاهی به آن Backward Compatible ،backwards compatible یا Downward Compatibility نیز گفته میشود، به یک سختافزار یا نرمافزاری اشاره دارد که بدون هیچ مشکلی میتواند از نسخههای قدیمیتر سیستم و یا سیستمهای دیگر استفاده کند.
بیشترForward Compatible سیستمی را توصیف میکند که به طوری طراحی شده است تا با ورژنهای برنامهریزی شده بعدی خود سازگاری داشته باشد.
بیشترImmutable در لغت به معنای تغییرناپذیر و در دنیای برنامهنویسی به آبجکتی گفته میشود که پس از تعریف، قابلیت تغییر در مقادیر آن وجود نداشته باشد.
بیشترMutable در لغت به معنای تغییرپذیر و در دنیای برنامهنویسی به آبجکتی گفته میشود که پس از تعریف، قابلیت تغییر در مقادیر آن وجود داشته باشد.
بیشترLoose Coupling به نوعی معماری در توسعهٔ سیستمهای نرمافزاری گفته میشود که در آن، کامپوننتها یا بخشهای مختلف اپلیکیشن تا حد ممکن مستقل از یکدیگر خواهند بود. به عبارت دیگر، این اصطلاح به میزان ارتباط مستقیم ماژولهای مختلف اپلیکیشن با یکدیگر اطلاق میگردد.
بیشتر