امروزه شاهد آن هستیم که لینوکس حتی در جاهایی که فکرش را هم نمیکنیم به کار گرفته شده است؛ از گوشیهای اندرویدی گرفته تا اَبَرکامپیوترها، ماشینهای بدون سرنشین، سیستمهای اِمبِدِد و … همگی به نوعی از لینوکس استفاده میکنند. در دنیای فناوری اطلاعات، روزبهروز شاهد تقاضای بیشتری برای توسعهدهندگان و ادمینهای لینوکس هستیم، لذا بهنظر میرسد که کسب دانش و تجربهٔ کار با لینوکس، نویدبخش آیندهٔ کاری خوبی برای علاقمندان به این حوزه باشد.
در دورهٔ آموزش مقدماتی لینوکس در سکان آکادمی، دانشجویان با اصول پایهای کار با سیستمعامل گنو/لینوکس همچون نحوهٔ استفاده از کامندلاین، مدیریت سیستم، به کارگیری رابط گرافیکی و … آشنا خواهند شد.
معرفی سیستمعامل اپنسورس گنو/لینوکس
Linux را میتوان بهعنوان بزرگترین پروژهٔ نرمافزاری تاریخ بشر تلقی کرد چرا که کامیونیتی (جامعه) دولوپرهای این پلتفرم بسیار گسترده است و همین مسأله به منزلهٔ یکی از رموز موفقیت و همهگیر شدن لینوکس بوده است. لازم به ذکر است که هر ساله بیش از ۲۰۰۰ دولوپر از چیزی در حدود ۵۰۰ شرکت و سازمان مختلف در توسعهٔ لینوکس مشارکت میکنند.
لینوکس هر روز شاهد تغییر و بهروزرسانیهای جدیدی است و روزی نیست چندین پَچ برای آن منتشر نشود چرا که دنیای فناوری در حال تغییر است و برای زنده نگاه داشتن این پلتفرم و رشد بیش از پیش آن، باید بهروز و نوآور بود.
خالق کِرنِل لینوکس
Linus Benedict Torvalds در ۲۸ دسامبر ۱۹۶۹ در شهر هلینسکی کشور فنلاند در خانوادهای فنلاندی-سوئدی بهدنیا آمد و در حال حاضر نیز ساکن ایالات متحده است. علاقهٔ لینوس به کامپیوترها در سن ۱۱ سالگی با یک دستگاه کومودور و کدنویسی با زبانهای بیسیک و اسمبلی شروع شد. سپس او تحصیلات آکادمیک خود را در رشتهٔ علوم کامپیوتر در مقاطع لیسانس و فوقلیسانس در دانشگاه هلینسکی گذراند و در سال ۱۹۹۹ هم دکترای افتخاری دانشگاه استکهلم را دریافت کرد.
با خواندن کتابی تحتعنوان «سیستمعاملها: طراحی و پیادهسازی» زندگی لینوس دستخوش تغییر شد به طوری که شیفتهٔ فلسفهٔ سیستمعامل یونیکس به خاطر ساختار ساده و بدون پیچیدگی این سیستمعامل شد (لینوس با الهام گرفتن از این کتاب، از پایانامهٔ فوق لیسانس خود تحتعنوان «لینوکس: سیستمعاملی پرتابل» دفاع کرد).
لینوس توروالدز در سال ۱۹۹۱ کار بر روی کِرنِل لینوکس را شروع کرد و نهایتاً نسخهٔ ۱ کرنل در ۱۴ مارس ۱۹۹۴ منتشر شد؛ زمانی که لینوس این کار را شروع کرد، هدف اصلیاش داشتن یک سیستمعامل کاملاً شخصی بود اما به مرور زمان هستهٔ لینوکس سنگ زیربنای سیستمعاملهای مختلفی همچون گنو/لینوکس، اندروید و کروم شد. بهطورکلی، لینوس توروالدز ۲ بار دنیای فناوری را متحول ساخته است: یک بار با خلق Linux Kernel و بار دیگر هم به خاطر ابداع سیستم ورژن کنترل Git.
شما به عنوان کاربر میهمان در سایت سکان آکادمی حضور دارید لطفاً برای ارسال دیدگاه ابتدا وارد حساب خود شوید.