معرفی زبان برنامهنویسی PHP
در کنار زبان برنامهنویسی سمت سرور PHP، زبانهای برنامهنویسی دیگری همچون ASP.NET ،Python ،Java و Ruby را میتوان نام برد که برای ساخت وبسایتهای دینامیک مورد استفاده قرار میگیرند اما در پاسخ به این سؤال که زبان PHP چه مزیتی نسبت به سایر رقبایش دارد، بایستی گفت که:
- زبان PHP را به سادگی میتوان یاد گرفت (البته زبان پایتون هم زبان سادهای است).
- زبان PHP مخصوص توسعهٔ سایتهای دینامیک طراحی شده است.
- زبان PHP رایگان و اپنسورس است و همچنین منحصر به سیستمعامل خاصی نیست.
- زبان PHP معروفترین زبان طراحی سایتهای دینامیک است.
در ضمن بسیاری از سیستمهای مدیریت محتوا همچون وردپرس، جوملا، دروپال و غیره از یک سو و همچنین بسیاری از وبسایتهای معروف مثل ویکیپدیا از سوی دیگر، توسط زبان PHP نوشته شدهاند.
معرفی دورهٔ آموزش زبان برنامهنویسی PHP
PHP زبانی است که این امکان را به ما میدهد تا بتوانیم یک سایت استاتیک را با افزودن قابلیتهایی همچون ثبتنام در سایت، ورود به ناحیهٔ کاربری، ارتباط با دیتابیس و بسیاری ویژگیهای دیگر به سایتی دینامیک مبدل سازیم که مسلماً سایتی با برخورداری از چنین قابلیتهایی، به مراتب کاربردیتر خواهد بود.
در این دورهٔ آموزشی رایگان، سعی شده کلیهٔ مفاهیمی که یک دولوپر تازهکار برای شروع کار با زبان PHP نیاز دارد مورد بررسی قرار گرفته و علاوه بر این، در تألیف این دورهٔ آموزشی تمام تلاش به کار گرفته شده تا مفاهیم این زبان محبوب در قالب مثالهایی کاربردی مورد بررسی قرار گیرند و از هرگونه کلیگویی پرهیز شده است.
خالق زبان برنامهنویسی PHP
Rasmus Lerdorf یک برنامهنویس گرینلندی با تابعیت کانادایی است که بیشتر وی را به خاطر ابداع زبان برنامهنویسی PHP میشناسند. وی طراح دو نسخهٔ اولیهٔ زبان PHP بود و در نسخههای بعدی که توسط گروهی متشکل از Andi Gutmans و Zeev Suraski رهبری میشد هم مشارکت داشت و مشارکت وی در توسعهٔ زبان برنامهنویسی PHP هنوز هم ادامه دارد.
خانوادهٔ راسموس لردورف در سال ۱۹۸۰ از گرینلند به کانادا مهاجرت کردند. راسموس در سال ۱۹۹۳ از دانشگاه واترلو مدرک کارشناسی خود را در رشتهٔ مهندسی طراحی سیستمها دریافت کرد. راسموس لردورف مشارکتهایی هم در پروژههای وب سرور Apache و سیستم مدیریت دیتابیس MySQL داشته است.
لازم به ذکر است که وی از سپتامبر ۲۰۰۲ تا نوامبر ۲۰۰۹ در شرکت یاهو کار میکرد و تاکنون بارها در کنفرانسهای متعددی در مورد نرمافزارهای آزاد و اپنسورس سخنرانی کرده است.