10 مهارت برای تبدیل شدن به یک توسعه دهنده ی بک اند (Backend) در سال 2023

10 مهارت برای تبدیل شدن به یک توسعه دهنده ی بک اند (Backend) در سال 2023

یک توسعه دهنده ی بک اند، مسئول نوشتن کدهای بک اند و برقراری ارتباط با سمت فرانت اند است. امروزه بک اند دولوپرها  به ستون فقرات توسعه وب تبدیل شده اند.  هر کاری که در برنامه خودتان انجام دهید، قسمت پشتی(بک) مسئول آن است زیرا پشت پرده کار می کند. یکپاچه کردن ها، منطق و API ها، همه توسط توسعه دهندگان بک اند انجام می شوند. به همین دلیل است که آن ها پایه ی توسعه وب هستند.

این شغل پرطرفدار است و به عنوان یکی از محبوب ترین مشاغل شناخته شده است. اما ابتدا باید اصول توسعه بک اند را بدانید.  مجموعه ای از  مهارت ها، شغل شما را در توسعه بک اند تعریف می کند و این ها مهارت های اساسی هستند اما نیاز نیس همه چیز را به یک باره بدانید. 

یک توسعه دهنده ی بک اند چه کاری انجام می دهد؟

یک توسعه‌دهنده بک‌اند مسئول نوشتن کدهای پشتیبان هر وب‌سایت و نحوه برقراری ارتباط آن در زمانی است که کاربر هر اقدام خاصی را آغاز می‌کند. علاوه بر این، آنها از کل وایرفریم وب سایت، معماری، کدنویسی، اسکریپت نویسی و دسترسی به پایگاه داده مراقبت می کنند. علاوه بر این، آن ها همچنین مسئول دیباگ کردن (اشکال زدایی) و تست بک اند برنامه های کاربردی هستند. همچنین توسعه‌دهنده بک اند بودن، به این نیاز دارد که عملکرد اصلی اینترنت، نحوه کار و اتصال آن با سرور را درک کنید.

قبل از این که جلوتر بروید، مطمئن شوید که ابتدا از موارد زیر به خوبی آگاه هستید: 

  • کار با اینترنت
  • نحوه ی عملکرد مرورگر
  • داشتن دانش پایه سیستم عامل (OS)

10 مهارت ضروری برای توسعه دهندگان بک اند

1. زبان برنامه نویسی بک اند

توسعه دهنده ی بک اند، باید به زبان برنامه نویسی ای که انتخاب کرده است،  حداقل یک  تسلط نسبی داشته باشد. 

سه زبان اصلی وجود دارد که شرکت های بزرگ فناوری اطلاعات از جاوا، پایتون و پی اچ پی استفاده می کنند.

  • جاوا (Java) : یکی از قوی ترین زبان های برنامه نویسی است که توسط بسیاری از شرکت های بزرگ فناوری (گوگل، آمازون، فیس بوک و غیره) استفاده می شود که به دلیل قابل سبکی و عملکرد فوق العاده از جاوا استفاده می کنند. امروزه از آن برای ایجاد اپلیکیشن ها و وب سایت های پویا با کارایی بالا استفاده می شود.
  • پایتون (Python) : برای خودکارسازی وظایف، انجام تجزیه و تحلیل داده ها، ساخت وب سایت ها و موارد دیگر استفاده می شود. همچنین از طیف متفاوتی از سبک های برنامه نویسی مانند توابع، شی گرا و غیره پشتیبانی می کند.
  • پی اچ پی (PHP) : همچنین امروزه یکی از زبان های پرکاربرد در بین توسعه دهندگان است. PHP امروزه بیش از 80 درصد وب سایت ها را پشتیبانی می کند.

2. دانش تکنولوژی فرانت اند(Frontend)

علاوه بر داشتن تسلط نسبی روی کار های بک اند، نیاز است تا دانش کمی روی تکنولوژی های سمت فرانت نیز داشته باشید.  تسلط روی آن اجباری نیست، اما داشتن مهارت های اولیه  مانند اچ تی ام ال(HTML) ، سی اس اس (CSS)  و جاوا اسکریپت  (Javascript) مورد نیاز است. یک برنامه نویس باید این توانایی را داشته باشد که به رایانه ها، برای برقراری ارتباط و اعمال الگوریتم های مختلف دستور بدهد. اگر به دنبال خروجی مناسب از طریق کدنویسی هستید، باید به زبان های پایه تسلط خوبی داشته باشید. 

3. دانش فریمورک (چارچوب) های بک اند

هنگامی که در مورد زبانی که باید روی آن کار کنید تصمیم گرفتید، باید مهارت های خود را با چارچوب نیز تقویت کنید. فریم ورک ستون فقرات یک زبان در برنامه/برنامه‌ای است که روی آن کار می‌کنید. فریم ورک های خاصی وجود دارد که ممکن است هنگام کار به عنوان یک توسعه‌دهنده بک‌اند، روی آن‌ها کار کنید. برای مثال: 

  • نود جی اس (NodeJs): این یک پلتفرم اوپن سورس و رایگان است که برای پشتیبانی از کدگذاری بک اند یک برنامه ساخته شده است. این فریمورک بر روی جاوا اسکریپت کار می کند و یکی از قدیمی ترین و محبوب ترین فریم ورک ها تاکنون است.  NodeJs کراس پلتفرم است و با ویندوز، لینوکس ، macOS و غیره سازگار است.
  • اکسپرس جی اس (ExpressJs): این فریمورک دیگری است که بر روی  NodeJs ساخته شده است. به دلیل سرعت و قابلیت تحویل(دلیوری) آن ، در بین توسعه دهندگان بک اند بسیار مورد ارزیابی قرار گرفته است.  ExpressJs  برای ساخت  API ها استفاده می شود و یکی از بهترین انتخاب ها برای ساخت اپلیکیشن های موبایل و وب محسوب می شود.
  • جنگو (Django):  سازگار با پایتون، یک پلتفرم اوپن سورس و رایگان است که بسیار مورد استقبال قرار گرفته و در بین توسعه دهندگان محبوب شده است. بهترین بخش جنگو این است که از کد کمتر و قدرت زیادی برای توسعه سریع برنامه استفاده می کند.

4. سیستم کنترل نسخه (Version Control) 

 سیستم کنترل نسخه، به عنوان کنترل منبع شناخته می شود که مسئول هر تغییری است که هر از گاهی باید انجام شود. سیستم کنترل نسخه تک تک تغییرات کدها را در یک پایگاه داده متفاوت ردیابی می کند. زمانی مفیدتر می شود که یک توسعه دهنده مرتکب اشتباهی شود و بخواهد آن را برگرداند و به محافظت از کد منبع در برابر چنین حوادثی کمک می کند. برخی از محبوب ترین سیستم های کنترل نسخه برای توسعه دهندگان بک اند عبارت اند از: 

  • AWS Code Commit: نسخه دیگری از سیستم کنترل است که توسط آمازون میزبانی می شود. با استفاده از این، کاربر می تواند به راحتی داده ها را همراه با کد منبع ذخیره و مدیریت کند. یک پلت فرم بسیار امن  است که توسط گیت مدیریت می شود.
  • GitHub:  تاسیس شده در سال 2007، یک جامعه اوپن سورس است که برای پشتیبانی از توسعه دهندگان طراحی شده است. به دلیل در دسترس بودن آن از طریق ابر، هر کسی از هر کجا می‌تواند کد را مشاهده کند و همچنین به توسعه‌دهندگان اجازه می‌دهد تا هر طور که می‌خواهند با یکدیگر همکاری کرده و مشارکت کنند. با کمک این انجمن، هر کسی در هر جایی می تواند برای کسانی که نیاز دارند کمک کند و به دلیل محبوبیت آن، امروزه میلیون ها کاربر با این پلت فرم همراه هستند.
  • GitLab: به کاربران اجازه می دهد تا روی یک پلتفرم با یکدیگر همکاری کنند و همه وظایف را انجام دهند. انجام این کار به کاهش بازه زمانی و افزایش بهره وری کمک می کند. به عبارت دیگر، به تیم ها اجازه می دهد تا با کمک یک کانال ارتباطی منحصر به فرد، نرم افزار کامل بسازند.

5. دانش پایگاه های داده

هنگامی که روی یک پروژه کار می کنید، باید بدانید که ذخیره سازی داده ها بسیار مهم است زیرا آن ها حجم زیادی از اطلاعات را حمل می کنند.  بنابراین، داشتن یک دانش خوب روی پایگاه داده ضروری است. توسعه دهنده بک اند مسئول ایجاد یک نگاشت رابطه ای است تا در صورت نیاز بتوان داده ها را بازیابی کرد. بنابراین برای مدیریت  DBMS، توسعه‌دهندگان از  MySQL ، SQL ، PostgreSQL ، MongoDB و غیره استفاده می‌کنند.

6. دانش API

Application Programming Interface یا API مسئول ایجاد ارتباط بین برنامه های مختلف است. برای مثال، فرض کنید در حال سفارش برخی از کالاها از  Alibaba از طریق برنامه تلفن همراه هستید، بنابراین در این جا شما در حال برقراری ارتباط با  API Alibaba هستید. توسعه دهندگان بک اند از این  API ها برای ایجاد ارتباط بین برنامه های مختلف برای بهبود تجربه ی کاربر استفاده می کنند. محبوب ترین  API در بین توسعه دهندگان عبارتند از  JSON ، SOAP ، REST ، GSON و غیره.

7. مدیریت سرور

از آن جایی که توسعه دهندگان بک اند مسئول انجام تمام اقدامات پشت پرده هستند، بنابراین داشتن یک روش خوب برای  مدیریت سرور، ضروری است. سرور  تمام اطلاعات مفید  و خدماتی مانند ذخیره سازی فایل، پایگاه داده و امنیت را به سایر سیستم های متصل به آن شبکه ارائه می دهد. برخی از بهترین ابزارها برای مدیریت سرور عبارتند از  Docker ، Kubernetes و غیره.

8. DSA (Data Structures and Algorithm)

دانش خوب  DSA (ساختارهای داده و الگوریتم‌ها) نیز برای تبدیل شدن به یک توسعه‌دهنده بک‌اند عالی، توصیه می‌شود. برای مدیریت کارآمد و بازیابی مناسب داده ها به منظور جلوگیری از هرگونه نشت حافظه، ضروری است.  مهم است که ساختار داده و الگوریتم‌ها را قبل از تبدیل شدن به یک توسعه‌دهنده بک‌اند یاد بگیرید، زیرا به بهینه‌سازی و کارآمدتر شدن کد کمک می‌کند.

9. حل مسئله

توسعه بک اند می تواند یک تجارت سخت باشد، بنابراین، شخصی که آن را مدیریت می کند باید توانایی حل مسئله را داشته باشد تا کار را به آرامی انجام دهد. یک توسعه دهنده بک اند ستون فقرات هر وب سایتی است زیرا آن ها حل کننده ی اصلی مشکلات هستند و بررسی می کنند که آیا وب سایت به درستی کار می کند یا خیر. بنابراین اگر علاقه مند به تبدیل شدن به یک توسعه دهنده ی بک اند هستید می توانید مهارت های حل مسئله خود را تا آن جا که می توانید تقویت کنید. 

10. مهارت های ارتباطی

توسعه در سمت بک اند کاری است که در آن باید تمرکز کنید در غیر این صورت ممکن است کارها با مشکل مواجه شوند. بنابراین این ویژگی منحصر به فرد سخت کار کردن بدون هیچ گونه مزاحمتی می تواند شما را منزوی کند. اما ارتباطات، پایه این کار است زیرا باید با یک تیم در پروژه های متعدد با توسعه دهندگان دیگر کار کنید. همچنین باید ایده های مختلفی را با مشتریان، مدیر یا هم تیمی های خود در میان بگذارید. بنابراین، آماده صحبت با مردم باشید زیرا به همکاری ها و پروژه های موفق نیز منجر می شود. 

حرف آخر

پس از خواندن نکته های ذکر شده در بالا، باید در مورد مهارت هایی که برای تبدیل شدن به یک توسعه دهنده ی بک اند نیاز دارید، ایده بگیرید. اگر می‌خواهید به عنوان یک توسعه دهنده ی بک اند، مشغول به کار شوید، باید روی مسیر درستی، تمرکز کنید و انگیزه داشته باشید.

منبع:  https://www.geeksforgeeks.org/back-end-developer-skills/

از بهترین نوشته‌های کاربران سکان آکادمی در سکان پلاس