از فریم ورک متن باز لاراول برای ساخت اپلیکیشنهای مدرن PHP استفاده میشود. لاراول به دلیل داشتن ویژگیها، پکیجها و افزونههای گوناگون محبوبیت زیادی به دست آورده است و بسیاری از برنامهنویسان php، لاراول را بهعنوان فریم ورک اصلی خود انتخاب کردهاند. اگر شما یک برنامهنویس تازهکار هستید باید بدانید که یادگیری لاراول میتواند تاثیر زیادی روی رزومه و افزایش شانس استخدام شما بگذارد.
شروع یادگیری هر موضوعی ممکن است کمی سردرگم کننده باشد و مسائلی مانند پیداکردن منابع مناسب و یا تخمین هزینههای یادگیری، خستهکننده هستند. اما اگر تصمیم به آموزش این فریم ورک کاربردی کردهاید در این مقاله با ما همراه باشید. جواب سوالاتی مانند پیداکردن بهترین منبع آموزش لاراول و هزینه و زمان نسبی یادگیری این فریم ورک در ادامه به شما داده میشود.
اهمیت آموزش لاراول
لاراول یک فریم ورک محبوب با بیش از 600.000 کاربر فعال است. با وجود این حجم بالا از کاربران میتوان گفت که پشتیبانی از آن نیز خیلی خوب است. همچنین شما میتوانید با دنبالکردن کاربران لاراول در Github بسیاری از مشکلات موجود را برطرف کنید و یا چیزهای جدیدی یاد بگیرید. پلاگینها و پکیجهای پولی و یا رایگان این زبان نیز دست شما را در برنامهنویسی باز میگذارد. شما میتوانید قابلیتهای بسیار زیادی را تنها با نصب یک افزونه، به این فریم ورک اضافه کنید.
برنامهنویسی با لاراول بیشترین درخواست را در حوزهی برنامهنویسی دارد. با یادگیری لاراول میتوانید موقعیتهای شغلی زیادی به دست آورید. در حال حاضر کسبوکارهای زیادی بر پایهی لاراول شکلگرفته است و شما نیز میتوانید به آنها بپیوندید. اگر هم قصد دارید برای خودتان کار کنید و یا برنامههای خودتان را توسعه دهید باید بدانید که لاراول یکی از بهترین فریم ورکهای PHP برای شروع است.
شروع آموزش لاراول
برای شروع یادگیری این فریم ورک نیاز دارید تا با برخی موارد آشنایی داشته باشید. باید کار با PHP و بهویژه PHP شیءگرا را بلد باشید. هم چنین باید بدانید چگونه از Command Line و ابزار مدیریت Composer استفاده کنید. یادگیری حداقل یکی از 4 پایگاهدادههای MySQL , PostgreSQL , SQLite یا SQL برای استفاده از این فریمورک مفید هستند.
خیلی کم پیش میآید که کتابی برای آموزش کار با این فریم ورک پیدا شود. همچنین باید توجه کنید که منبع انتخابی شما از کدام نسخهی لاراول صحبت میکند. منابع آموزشی لاراول اکثر مواقع از آخرین نسخهی موجود استفاده نمیکنند. در حالی که بهتر است برای شروع یادگیری، آموزشهای آخرین نسخه ی لاراول را بیاموزید.
💎 اگر یادگیری با منابع انگلیسی زبان برای شما ساده نیست و به دنبال آموزش لاراول رایگان از یک منبع فارسی زبان هستید، پیشنهاد ما دورهی آموزش مقدماتی لاراول سایت سکان آکادمی است. اما اگر میتوانید از منابع انگلیسی زبان، لاراول را بیاموزید؛ در ادامهی این مقاله با ما همراه باشید تا 10 مورد از بهترین منابع آموزش لاراول را به شما معرفی کنیم.
بهترین منابع رایگان برای آموزش لاراول
1. Laravel documentation

مستندات لاراول؛ منبع اصلی برای آموزش لاراول است. در گیتهاب نیز میتوانید این منبع را پیدا کنید. این منبع با یک راهنمای نصب شروع شده و با توضیحاتی دربارهی ماهیت کلی لاراول ادامه پیدا میکند. مسائلی مانند تمپلیتها، امنیت، مدیریت پایگاههای داده و بسیاری دیگر در این منبع ذکر شدهاند. برای یادگیری کلی لاراول میتوانید از این منبع استفاده کنید. Laravel documentation دارای اطلاعات بسیار جامع و تخصصی است؛ بنابراین شاید شروع کار با آن برای تازهکاران خیلی مفید نباشد.
✔ مزایای Laravel documentation:
- این منبع یکی از بهروزترین منابع آموزش لاراول است.
- اطلاعات موجود بهصورت منظم نوشته شده و جستوجوی آنها راحت است.
- اسناد مربوط به نسخههای قدیمی تر لاراول را نیز میتوانید در این صفحه پیدا کنید.
- برای شما مثالهایی از کدنویسی را فراهم کرده و بهترین روش تمرین را ارائه میدهد.
- میتوانید باگهای موجود را گزارش کنید.
❌ معایب Laravel documentation:
- لحن خشک و زیادی رسمی آن میتواند خستهکننده باشد!
2. Laravel News

این وبسایت به طور کل به لاراول اختصاص دارد. در این سایت بخشهای مختلفی مانند بخش آخرین اخبار، بخشی برای آموزش لاراول با موضوعاتی از پایه تا حرفهای، بخش پادکستهایی برای لاراول و بسیاری از موضوعات مرتبط با لاراول وجود دارد. این منبع همچنین دربارهی پکیجهای کاربردی لاراول صحبت و مثالهایی از کدنویسی آن فراهم میکند. آموزشهای موجود در این منبع بسیار جامع و خوب است. این سایت برای همه افراد، چه برنامه نویسان حرفه ای و چه افراد مبتدی اخبار جالبی دارد.
✔ مزایای Laravel News
- آپدیت منظم
- ارائهی تمرینات کاربردی
- آموزشهایی برای ساخت نرمافزارهای واقعی
- اسکرینشات و code snippet کاربردی فراوان
❌ معایب Laravel News
- تبلیغات درون وبلاگها
- سختی جستوجو در وبلاگها (لینک مطالب مختلف داخل وبلاگها نیست)
3. Tuts Make

این یک وبلاگ جامع و مفید برای یادگیری انواع زبانهای برنامهنویسی و تکنولوژیهایی از جمله لاراول است. مطالب این وبلاگ بسیار مختصر و مفید هستند. این مطالب دربارهی موضوعاتی مانند تسکهای معمول لاراول، ارورها و کاربردهای آن هستند. همچنین میتوانید از کد اسنیپتهای این وبلاگ در برنامهنویسی خود استفاده کنید. توجه داشته باشید که این وبلاگ بیشتر کد محور است. در واقع توضیحات چندانی درباره تئوریهای این کدها وجود ندارد. شما برای استفاده از این وبلاگ باید دانشی در سطح متوسط از لاراول داشته باشید. آموزشهای این وبلاگ به هم مرتبط نیستند. اگر به دنبال آموزش لاراول از پایه و بهصورت قدمبهقدم هستید این وبلاگ مناسب شما نیست.
✔ مزایای Tuts Make
- آپدیت مداوم.
- آموزش لاراول به همراه تمرینات.
- مطالب بهسادگی قابل مرور هستند.
- ساختار کدها بلند اما کاربردی هستند.
- تمرینات مصاحبهی کاری مرتبط به لاراول.
❌ معایب Tuts Make
- جستوجو در مطالب مشکل است.
- مشکلات گرامری فراوانی در متن دیده میشود.
4. LaraShout

تمرکز این وبسایت بهصورت کامل روی فریم ورک لاراول است. مطالب این وبسایت علاوه بر آموزشهای عملی لاراول، مطالب تئوری مانند middleware, حافظه, queues و فرصتهای شغلی را نیز پوشش میدهند. بعضی از آموزشها دستهبندیشدهاند و به شما امکان بهدستآوردن اطلاعات جامعی دربارهی آن موضوع را میدهند.
✔ مزایای LaraShou
- استفاده از این وبسایت آسان است
- ارائهی فهرست در ابتدای هر آموزش
- مطالب غنی شامل متن خوب، عکس و نمونهی کدها
- پوششدهی آموزشهای عملی و تئوری
❌ معایب LaraShou
- کمبود مطالب در برخی از دستهبندیها
- آپدیت نسبتا کم
5. Learn2torials

این منبع برای آموزش بسیاری از زبانهای برنامهنویسی و فریم ورکها است. همچنین بسیاری از موضوعات لاراول از نصب گرفته تا بکآپگیری و کشهای مربوط را توضیح میدهد. هرچند که بیشتر تمرکز این منبع روی تئوری است ولی با ارائهی کدهای طولانی میتواند در حل مشکلات کدنویسی به شما کمک کند. اگر مدتی از برنامهنویسی فاصله گرفتهاید و نیاز به یادآوری دارید، میتوانید از این منبع استفاده کنید.
✔ مزایای Learn2torials
- نوشتار آموزشها مناسب و قابلفهم هستند
- آموزشها بهصورت پرسشوپاسخ هستند
- نمونه کدهای مفیدی ارائه شده است
- آموزش لاراول در سطح مبتدی بهصورت خیلی خوبی ارائه شده است
❌ معایب Learn2torials
- جستوجو در این سایت سخت است
- آموزشها فاقد ترتیب درست و منطقی هستند
6. BitFumes
BitFumes یک منبع با امکانات رایگان و پولی
این وبسایت ویدیوهایی رایگان و غیررایگان برای آموزش توسعه وب ارائه میدهد. اکثر ویدیوهای این وبسایت برای افراد مبتدی هستند. بااینوجود میتوانید تعدادی ویدئو در سطح حرفهای نیز در این وبسایت پیدا کنید. ویدیوهای رایگان ارائه شده در این منبع بهندرت در منابع دیگر مشاهده میشوند.
✔ مزایای BitFumes
- برای تماشای ویدیوهای رایگان نیازی به ساخت اکانت ندارید
- ویدیوها بخشبندی شدهاند
- میتوانید پیشرفت خود را بررسی کنید
- تیترنویسی مناسب برای ویدیوها
❌ معایب BitFumes
- سیستم پیچیدهی وبسایت (ویدیوهای رایگان هم در یوتیوب و هم در سایت آپلود میشود. درحالیکه ویدیوهای پریمیوم تنها در سایت پیدا میشوند)
7. Laravel Business

یکی از بهترین منابع آموزش لاراول یوتیوب است. کانال Laravel Business نیز یکی از کانالهای محبوبی است که در آن ویدیوهای آموزشی لاراول آپلود میشود. پوالیس کوروپ، گردانندهی این کانال بهصورت هفتگی یک سری ویدئو آپلود میکند. این ویدیوها علاوه بر آموزشهای تئوری و عملی لاراول، حول محور فرصتهای شغلی مرتبط با این فریم ورک نیز صحبت میکنند. گرچه بیشتر مطالب این کانال برای افراد حرفهای تولید شده؛ شما حتی در سطح مبتدی هم میتوانید مطالب زیادی را در این کانال فرا بگیرید. اگر از شغل خود دلسرد شدهاید میتوانید سری به این کانال بزنید و ویدیوهای مرتبط با فرصتهای شغلی آن را تماشا کنید.
✔ مزایای Laravel Business
- تقریبا هر روز یک ویدئو آپدیت میشود
- آموزشها همراه با تمرین هستند
- ویدیوهای طولانی، بخشبندی شدهاند
- لینک مطالب مرتبط در زیر ویدیوها قرار گرفتهاند
- مسئول کانال به کامنتها گاهی پاسخ میدهد
❌ معایب Laravel Business
- جستوجو در مطالب و ویدیوها سخت است
8. Let’s Build with Laravel

این ویدیوی 58 دقیقهای، آموزش لاراول را از پایه شروع نمیکند بلکه مستقیم به سراغ تمرینات میرود. در توضیحات این ویدئو نوشته شده که مناسب افراد مبتدی است. با این وجود در نظر داشته باشید که آموزش از پایه نیست؛ بنابراین بهتر است که از پیش دربارهی لاراول یک دانش ابتدایی داشته باشید. این ویدئو بهترین گزینه برای توسعهی اولین برنامهی شما است.
✔ مزایای Let’s Build with Laravel
- توضیحات مختصر و مفید
- میتوانید در کمتر از یک ساعت یک برنامه با فریم ورک لاراول بسازید
- ویدئو به بخشهای کوچکتر تقسیم شده است
- کدها در گیتهاب موجود هستند
❌ معایب Let’s Build with Laravel
- کیفیت صدا چندان عالی نیست!
9. Laravel PHP Framework Tutorial
ویدیوی Laravel PHP Framework Tutorial برای سطوح مبتدی
این ویدئو توسط FreeCodeCamp با هدف آموزش لاراول تهیه شده است. تمرکز این تیم بیشتر روی Python است. اما با این وجود ویدیوهایی برای آموزش سایر زبانها و فریم ورکها نیز آپلود میکنند. در این ویدئو، ویکتور گنزالس (Victor Gonzalez) به شما آموزش ساخت اپلیکیشنی شبیه اینستاگرام را میدهد. این اپلیکیشن قابلیتهایی مانند فالو، آنفالو و ویرایش عکس را دارد. این ویدیو با زبانی ساده و قابل فهم ساخته شدهاست. اگر قصد ساخت برنامهای شبیه برنامههای موجود را دارید میتوانید از این ویدئو استفاده کنید.
✔ مزایای Laravel PHP Framework Tutorial
- توضیحات با یک پروژهی واقعی داده شده است.
- توضیحات کامل است.
- کدها در گیتهاب موجود هستند.
- در صورت بروز مشکل، اعضای گیتهاب FreeCodeCamp به شما کمک خواهند کرد.
❌ معایب Laravel PHP Framework Tutorial
- این ویدئو با لاراول نسخهی 5.8 کار میکند و ممکن است دارای اطلاعات به روزی نباشد
10. The Laravel Podcast

این پادکست هر دوهفته یکبار آپلود میشود. در هر قسمت دربارهی مسائلی حول محور PHP و فریم ورک لاراول صحبت میشود. هرچند که پادکستها بهترین راه برای آموزش لاراول نیستند؛ اما شما میتوانید با استفاده از آنها دانش عمومی خود را بالاتر ببرید. همچنین گوشدادن به نظرات و تجربیات افراد خبره میتواند روی سطح علمی شما تاثیر بگذارد. شما با ترکیب این منبع با منابع دیگر میتوانید بهخوبی لاراول را فرا بگیرید.
✔ مزایای The Laravel Podcast
- آپدیت مداوم
- هر قسمت دارای خلاصه مطالب، لینکهای اضافه و یادداشت است
- دسترسی به متن نوشتاری پادکست
- کیفیت صدای عالی
❌ معایب The Laravel Podcast
- قسمتها قابل دانلود نیستند
در انتها، بهترین راه برای آموزش لاراول چیست؟
در این مقاله با تعدادی از بهترین منابع رایگان و نیمه رایگان لاراول آشنا شدیم. برای فراگیری بهتر این فریم ورک بهتر است که برای خود هدفگذاری کنید و بسته به دانش ابتدایی خود انتخاب کنید که از کدام منبع استفاده کنید. اگر یادگیری از منابع آموزشی انگلیسی زبان برای شما سخت است، میتوانید از آموزش لاراول رایگان سکان آکادمی تمامی مباحث ابتدایی لاراول را گام به گام بیاموزید و با این فریمورک به خوبی کار کنید.
در آخر پیشنهاد میشود که پس از انتخاب منبع مناسب، شروع به ساخت یک اپلیکیشن واقعی کنید. پس از ساخت اپلیکیشن و با مشاهدهی پیشرفت خود، انگیزهی شما بالا میرود.