در این دوره از سایت سکان آکادمی تصمیم داریم به شما یکی از معروفترین ابزار برنامه نویسی وب را معرفی کنیم. بهتر است اصلاح کنم، فراتر از یک ابزار.
اگر تازه برنامه نویس شدید و نگران این هستید که برنامهتان چقدر تمیز و اصولی نوشته شده یا اینکه نگران هستید که چقدر باید در برنامه نویسی عمیق شوید تا بتوانید یک اپلیکیشن وب را راه بیاندازید یا حتی نمیدانید که از کجا شروع کنید، پس بهتر است با یک فریمورک و مجموعه ابزار شروع کنید.
لاراول یکی از معروفترین و بهترین فریم ورکهای PHP است. از زمان انتشار اولین لاراول در بیش از 10 سال پیش در سال 2011، لاراول به سریع ترین فریمورکهای PHP در حال رشد در بازار تبدیل شد و خیلی سریع از بقیه فریم ورک های محبوب مانند Symfony ،CodeIgniter و Yii پیشی گرفت :
در تصویر زیر نیز که براساس محبوبیت اخیر گیت هاب ارائه شده، فاصلهی لاراول با سایر فریم ورک های PHP را میبینید :

در هر صورت چه در توسعه وب، تازه کار باشید و چه فقط در مورد لاراول کنجکاو باشید؛ ما در این دوره میخواهیم به این سوال ساده پاسخ دهیم که لاراول به زبان ساده چیست و بعد قدم به قدم از آن استفاده کنیم تا باهم یک وب اپلیکیشن ساده را پیاده کنیم.
لاراول چیست؟
لاراول یک فریمورک PHP منبع باز است که برای ساخت وبسایتها و برنامه ها استفاده میشود. لاراول شامل تمام اجزا و ویژگی های لازم برای کمک به توسعه دهندگان وب برای ایجاد یک وب سایت با استفاده از زبان برنامه نویسی PHP است.
مثل خیلی از فریم ورک های محبوب وب، لاراول از رویکرد MVC برای توسعه پیروی میکند که اگه با این رویکرد آشنا نیستید پیشنهاد میکنیم حتما در قسمت جستجوی سکان آکادمی دربارهاش سرچ کنید تا به دورهها و مقالههای مناسب در این حوزه دسترسی داشته باشید.
چرا لاراول بیاموزیم؟
- لاراول به توسعهدهنده اجازه میدهد تا از کتابخانه بزرگی از قابلیتهای از پیش برنامهریزی شده (مانند احراز هویت، مسیریابی و قالببندی HTML) استفاده کند. دسترسی به این کتابخانه ساخت سریع برنامههای کاربردی وب قوی را آسان تر می کند و در عین حال میزان کدنویسی لازم برای برنامه نویس را به حداقل می رساند.
- لاراول یک محیط توسعه بسیار کاربردی و همچنین خط فرمان خیلی خیلی کاربردی ارائه میدهد. علاوه بر این، لاراول برای خودش یک ORM خیلی قوی دارد که برای دسترسی سادهتر به داده ها و تغییر داده ها از آن استفاده میکند.
- برنامههای لاراول بسیار مقیاس پذیر هستند و دارای پایگاه های کد با قابلیت نگهداری آسان هستند.
- به لطف قابلیت ماژولار بودن لاراول و مدیریت قوی که در مدیریت نیازمندی ها و وابستگی (dependency) ها دارد، توسعهدهندگان میتوانند به طور یکپارچه عملکردی را به برنامه های خود اضافه کنند.
اگر میخواهید یک درک واقعی از مزایای لاراول و کاربردهای آن داشته باشید، بهتر است که وارد شوید و در اعماق لاراول کاوش کنید. در این دوره ما قدم به قدم قسمت های مختلف لاراول را به شما به صورت کاربردی آموزش میدهیم تا در انتها در سطح مقدماتی بتوانید با فریم ورک لاراول کار کنید و برنامه وب دلخواه خودتان را بنویسید.