میهمان این قسمت از پادکست رادیو فول استک، دکتر میثم علیزاده است. میثم در بهمن ماه سال 63 در تهران به دنیا آمده است.
میثم مقطع راهنمایی را در بهترین مدرسه ی نمونه مردمی آن زمان در منطقه ی 5 گذراند و بعد وارد مدرسه ی مفید تهران شد. با تعریف هایی که یکی از معلم هاش براش کرده بود به رشته ی مهندسی صنایع علاقه مند شد و در این رشته به عنوان بهترین رتبه ی کنکور آن سال در دانشگاه صنعتی امیرکبیر قبول شد. مقطع لیسانس درس نمی خواند و برای همین با معدل 13/22 این مقطع را تمام کرد و سالهای اول تا سوم بیشتر درگیر کار به عنوان معلم یا بورس بود ولی در سال چهارم اتفاقی او را به درس خواندن برمی گرداند و فوق لیسانس را هم در دانشگاه امیرکبیر ادامه می دهد. او که به نظر موتور درس خواندش روشن شده است، برای ادامه تحصیل به آمریکا می رود. فوق لیسانس دوم را در رشته ی Information Science دانشگاه Pittsburgh (پیتس برگ) می خواند. بعد از آن به دانشگاه George Mason (جورج میسون) می رود و رشته ی علوم اجتماعی محاسباتی یا Computational Social Science را برای مقطع دکتری انتخاب می کند.
برای فوق دکتری اول خود مرکز تحقیقات و شبکه های پیچیده ی دانشگاه Indiana را انتخاب می کند. فوق دکتری دوم خودش را از دانشکده سیاست گذاری و علوم بین الملل دانشگاه پریستون می گذراند. برای فوق دکتری دوم به دانشگاه Harvard می رود تا در دانشکده ی حکمرانی آن مشغول شود که با وقوع کرونا، فرصتی برای دورکاری برایش ایجاد می شود. این روزها هم که درحال گذراندن فوق دکتری سوم خودش در دانشکده ی علوم سیاسی دانشگاه زوریخ است.
درحالی که در مقطع لیسانس برنامه نویسی را اصلا مفید نمی دانست و بعد از سه بار افتادن درس برنامه نویس، موفق شد با کمک دوستانش این درس را پاس کند. از سال آخر لیسانس درگیر برنامه نویسی و کار با داده می شود و حتی پایان نامه ی فوق لیسانس را هم در حوزه ی کار باد داده های بورسی ارائه می دهد.
سبک زندگی میثم علیزاده خیلی جالب است. او وقتی ایران است به عنوان یک مدیرعامل مرتب درگیر جلسات کاری با افراد بیرون و یا داخل شرکت تحلیل مفید داده یا متدیتا است. به بازی FIFA و سفر خیلی علاقه دارد و معتقد است که ذهن آدم را آرام می کند. او هرروز ساعت 18 تا 20 در حال بازی کردن است و حتی در این ساعت ها خواستگاری هم نمی رود.😊 ولی در خارج از کشور بیشتر زمانش صرف کار و پژوهش میشود ولی FIFA در آنجا هم برقرار است.
او که دل پری از دانشگاه های ایران دارد، مقایسه ی جالبی بین دانشگاه های ایران و کشورهای پیشرفته می کند که پیشنهاد می کنم حتما این بخش را که از دقیقه 39 شروع می شود با دقت گوش بدید.
معنی موفقیت از نظر دکتر میثم علیزاده یعنی استعداد چیزی که داری را هدر ندهی و مهمترین چالش پیداکردن چیزهایی است که در آن استعداد داری و حالا باید ببینی در کدام یک بازار بهتری وجود دارد.
بخش دوم این پادکست با سوال محوری علوم اجتماعی محاسباتی چیست؟ آغاز می شود ولی بسیاری اطلاعات مفید دیگر هم بدست می آوریم. قسمت دوم گفتگوی آقای دکتر میثم علیزاده با رادیو فول استک سکان آکادمی را از دست ندهید.