10 نکته که باید قبل از برنامه نویس شدن، بدانید!

10 نکته که باید قبل از برنامه نویس شدن، بدانید!

یادگیری برنامه نویسی به هیچ وجه آسان نیست. وب سایت های آموزشی زیادی وجود دارند که آموزش برنامه نویسی برای آن ها به یک تجارت تبدیل شده است و شما را به یادگیری تشویق می کنند. اما به نظرم یکی از سخت ترین مهارت ها برای یادگیری و پیشرفت، برنامه نویسی است.

ممکن است به عنوان یک مبتدی، بخواهید بدانید این مسیر یادگیری شامل چه مواردی می شود یا پیشرفت از سطح مبتدی به سطح متوسط چطور است و چقدر زمان می برد. یادتان باشد که تجریه یادگیری در افراد مختلف متفاوت است و شما در انتخاب مسیر خودتان، آزاد هستید.

در این مقاله می خواهم در مورد 10 نکته که باید قبل از شروع برنامه نویسی بدانید، صحبت کنم. دانستن این نکات به شما این امکان را می دهد که انتظارات و نحوه برخورد با برنامه نویسی را از اول یاد بگیرید. 

1- اصول اولیه را به درستی یاد بگیرید. 

وقتی که شروع به یادگیری می کنید، اولین چیزی که باید از آن مطمئن شوید، "اصول اولیه" است. این اولین قدم برای تبدیل شدن به یک نینجا در برنامه نویسی است. 

برای اینکه اصول اولیه را درست بشناسید، باید هسته علوم کامپیوتر را یاد بگیرید، درست مثل هر حرفه دیگری که با آن روبرو می شوید. در حال حاضر صدها دوره آنلاین برای مبتدیان وجود دارد. واضح است که اینترنت به مبتدیان اهمیت می دهد و اطلاعات زیادی ارائه می دهد. 

تنها کاری که باید انجام دهید این است که جستجو کرده و با یکی از مواردی که بهترین آموزش ها را دارد، شروع کنید. 

یادگیری اصول اولیه برنامه نویسی

2- صبور بودن را در خودتان تقویت کنید. 

شرط شماره یک برای موفقیت در برنامه نویسی، صبر است. صبر، شما را برای ناامیدی ها آماده می کند. به شما در حل مشکل، بهتر کمک کند و درک شما از برنامه نویسی را بهبود می بخشد.

مفاهیم کامپیوتری، پیچیده هستند و برای درک آن ها به انعطاف پذیری، صبر و کار سخت نیاز دارید. بیشتر اوقات، مبتدیان هنگام شروع یادگیری برنامه نویسی، انتظارات درستی ندارند. به دلیل انتظارات اشتباه، خیلی زود تسلیم می شوند و به سراغ کار دیگری می روند. برای مقابله با این مشکل، باید خودتان را بسازید. صبور باشید و همیشه به هدف نهایی فکر کنید. 

ایجاد صبر

3- یک هدف برای خودتان مشخص کنید. 

تعیین هدف می تواند یک تقویت کننده قوی و انگیزشی در مسیر یادگیری برنامه نویسی باشد. اگر به عنوان مثال قصد یادگیری PHP را دارید، هدف خود را برای انجام یک پروژه ساده تا پایان هفته تعیین کنید. پس از رسیدن به هدف، هدف دیگری را تعیین کنید و چرخه را تکرار کنید. 

یادتان باشد که یادگیری و پیشرفت در برنامه نویسی پایان ندارد، و به همین دلیل ایده خوبی است که هدف خودتان را مشخص کنید و آن را فراموش نکنید. 

تعیین هدف

هدف باید قابل دستیابی باشد، بنابراین سعی نکنید روی ایجاد برنامه ای مشابه فیس بوک یا ایجاد یک بازی بزرگ، تمرکز کنید. باید آرام حرکت کنید. برای شروع می توانید به مقاله 20 پروژه ساده برای تمرین برنامه نویسی مراجعه کنید. 

4- پروژه های بیشتری انجام دهید.

با انجام پروژه های بیشتر، نه تنها محدودیت های خودتان را متوجه می شوید، بلکه پیشرفت می کنید. یادگیری برنامه نویسی فقط مختص قواعد و زبان برنامه نویسی خاص نیست، بلکه یادگیری نحوه حل مشکلات با استفاده از ابزارهای موجود است. مهارت های تحلیلی و حل مسئله  را باید تقویت کنید. 

برای مبتدیان، سخت هست که ایده های بزرگ داشته باشند. تمرین و انجام پروژه های مختلف، باعث تقویت آن ها می شود. 

انجام پروژه های بیشتر

5- وارد جامعه ی برنامه نویسی شوید. 

یادگیری برنامه نویسی هرگز یک تلاش فردی نیست. اگر به فکر ساختن برنامه ی بزرگ بدون هیچ کمکی هستید، شک نکنید که در یک راه اشتباه قدم گذاشته اید. 

برنامه نویسی یک فعالیت گروهی است و اگر می خواهید دوام بیاورید، باید از بستر های مختلف که برنامه نویسان در آن ها هستند، کمک بگیرید. GitHub یا هر سایت اجتماعی برنامه نویسی دیگر را بررسی کنید تا جامعه ای مناسب برای خود پیدا کنید. 

جامعه برنامه نویسان

6- در یادگیری تعادل را حفظ کنید.

به عنوان یک محقق و توسعه دهنده به شما می گویم، پیشرفت هیچ پایانی ندارد. شاید این جمله جالب نباشد: درماندگی، تنها بخشی از توسعه دهنده بودن است. منتشر شدن فناوری های جدید، به توسعه دهندگان اجازه نمی دهد آرامش داشته باشند، چون باید مدام مهارت های خودشان را ارتقا دهند تا آخرین نیاز بازار را برآورده کنند. پس به عنوان یک مبتدی، باید همیشه آمادگی یادگیری چیزهای جدید را داشته باشید. 

یادگیری بی پایان  

در ضمن، داشتن امکانات زیاد نیز به هدف کمک نمی کند، زیرا همیشه می توانید یک توسعه دهنده باتجربه پیدا کنید که به دلیل هجوم مداوم ابزارها، فناوری ها و استانداردهای جدید، همچنان از مهارت های خودش مطمئن نیست.

تا زمانی که دست از یادگیری چیزهای جدید برنداشتید، هرگز اشتباه نخواهید کرد.

مرحله ی بعد از یادگیری برنامه نویسی 

فرض می کنیم، شروع به یادگیری کردید و از تونل مبتدیان عبور کرده اید. حالا، ممکن است به این فکر کنید که "بعد از آن" چیست؟ آیا این پایان کار است؟ یا چیزی است که هنوز می توانید به آن برسید؟

همان طور که اشاره کردیم، برنامه نویسی یادگیری بی پایان است. با رعایت چهار نکته بعدی می توانید تجربه یادگیری خودتان را ادامه دهید.

1- الگوریتم ها را یاد بگیرید. 

پس از کسب تجربه در انجام پروژه ها، حالا وقت آن است که به سراغ الگوریتم ها بروید. الگوریتم ها، هسته اصلی علوم کامپیوتر را تشکیل می دهند. فرقی نمی کند که در حال توسعه وب یا توسعه بازی هستید، همیشه از الگوریتم ها برای دستیابی به نتیجه نهایی استفاده می کنید.

یادگیری الگوریتم ها

با افزایش مهارت در الگوریتم ها، می توانید مهارت های خود را به قله های جدید برسانید. دانش الگوریتمی نیز می تواند به شما در دستیابی به اولین شغل کمک کند، زیرا اکثر مصاحبه های شغلی معتبر، بر اساس الگوریتم ها و حل مسئله است. هر روز حداقل یک مشکل الگوریتم را حل کنید و مهارت های حل مسئله خود را در سطح بالا نگه دارید. 

2- از مستندات کد بهرمند شوید.

مستندات کد به شما کمک می کند تا درباره زبان برنامه نویسی یا چارچوب یا کتابخانه ای که استفاده می کنید، بیاموزید. آن ها دارای اطلاعات زیادی در مورد موضوع خاص هستند و می توانند به شما در یادگیری سریع تر کمک کنند! 

اگر مبتدی هستید، نباید از آن ها بترسید چون آن ها در یادگیری، بهترین دوست شما هستند. به آرامی شروع کنید و نحوه خواندن مستندات کد را یاد بگیرید. هر جا که برایتان سخت بود، از Google برای جستجو استفاده کنید. 

بهرمند شدن از مستندات کد

3- از ابزارها استفاده کنید. 

درست مانند هر حرفه ی دیگر، ابزارها می توانند به شما در انجام کارهای بی اهمیت، سریع تر از حد معمول کمک کنند. مهم نیست که کدام زبان برنامه نویسی یا چارچوب را یاد می گیرید، از مجموعه ابزارهای موجود استفاده کنید.

ابزارها می توانند به شما کمک کنند اکثر کارهای دستی را خودکار کنید و به شما این امکان را می دهد که روی مشکل اصلی تمرکز کنید. به عنوان مثال، شما باید به ابزارهایی مانندGit ، Slack، ویرایشگرهای کد، Chrome DevTools، چارچوب های برنامه نویسی (frontend و backend) و سایر موارد، عادت کنید. 

استفاده از ابزارها

4- برای خودتان راهنما پیدا کنید. 

اگر مربی نداشته باشید، برنامه نویسی می تواند یک کار وقت گیر باشد. با کمک مربی، نه تنها می توانید در وقت خود صرفه جویی کنید، بلکه از تجربیاتی که مربی دارد، استفاده کنید. یک مربی می تواند به راحتی شما را در پروژه ها راهنمایی کند و به شما کمک کند تا برنامه نویس بهتری شوید. 

داشتن راهنما می تواند در سریع تر شدن روند یادگیری به شما کمک کند. 

انتخاب یک مربی 

حرف پایانی

اگر تصمیم به یادگیری برنامه نویسی گرفتید، یکی از بزرگترین چیزهایی که باید روی آن تمرکز کنید این است که وارد یک بستر اجتماعی شوید تا در آن بتوانید افراد همفکر خود را پیدا کنید.

وقتی مهارت هایتان را بالا بردید، به طور حتم دوست دارید پول نیز بدست آورید. با یک پروژه واقعی، نه تنها می توانید چیزهای جدیدی یاد بگیرید، بلکه می توانید از مهارت هایی که آموخته اید نیز استفاده کنید. از طرف دیگر، می توانید در گروه همفکران خود به دنبال فرصت های شغلی باشید و شاید در پروژه هایشان کمک کنید!

فراموش نکنید، تجربه خودتان را با مبتدیان به اشتراک بگذارید و به آن ها کمک کنید تا دنیای برنامه نویسی را در پیش بگیرند. 

منبع 

از بهترین نوشته‌های کاربران سکان آکادمی در سکان پلاس


online-support-icon