برای دسترسیپذیر کردن یک وبسایت اصلاً نیازی به افزودن قابلیتهای اضافی یا تکرار و کپی هر نوع محتوایی نیست بلکه راه کار اصلی این است که نیازهای کاربران با مهارتهای مختلف و همچنین کاربرانی که دیوایسهای قدیمی و خارج از عرف بازار دارند را هنگام طراحی رابط کاربری ارزیابی کرده و مد نظر قرار داد. اینکه بخواهید از ابتدای کار وبسایتی که قابلیت دسترسیپذیری بالایی داشته باشد طراحی کنید، کار اشتباهی است چرا که از یکسو هزینهٔ توسعهٔ زیادی را در پی خواهد داشت و از سوی دیگر زمان لانچ پروژه را به تعویق خواهد انداخت به طوری که راهکار بهتر این است که وبسایتتان را با حداقل استانداردهای دسترسیپذیری طراحی کرده سپس به مرور زمان و بازخورد گرفتن از کاربران و تست وبسایت، آن را اصلاح کنید.
چرا دسترسیپذیر کردن سایت کاری معقول است؟
این کار ممکن است به تلاش مضاعف احتیاج داشته باشد اما همواره در بلندمدت به سود شما خواهد بود زیرا نسبت به زمانی که یک وبسایت را ابتدا به ساکن دسترسیپذیر طراحی کنید، شدنیتر است. در همین راستا، در پاسخ به سؤال فوق میتوان دلیل زیر را برشمرد:
- به تعداد مخاطبین بیشتری دسترسی پیدا میکنید چرا که تعداد زیادی از افراد به نوعی مبتلا به ناتوانی یا معلولیت هستند (مثلاً مشکلات بینایی، کهولت سن و غیره دارند.)
- یک سایت در دسترس، همیشه کاربردپذیری بهتری خواهد داشت.
- وبسایتتان در زمینهٔ سئو عملکرد بهتری خواهد.
- صفحات در زمانی کوتاهتر و با سرعت بیشتری لود میشوند.
- مدیریت محتوا آسانتر خواهد بود.
- وبسایت با تمام مرورگرها سازگاری خواهد داشت.
باور نادرست ۴ در مورد UX: طراحی یعنی خوب بهنظر آمدن وبسایت
باور نادرست ۶ در مورد UX: معمولاً وبسایتهایی که دسترسیپذیرند زشت هستند