دوستان عزیزم سلام. امیدوارم باانرژی و استمرار در مسیر پیشرفت قدم بردارید. همونطور که میدونید طراح بودن فرایندی طولانی مدت از توسعهی فردی هست، دیزاین ذهن ما رو گسترش میده و جنبههای جدیدی از مهارتهامون رو در خلق کردن شکوفا میکنه. این دوران زمان شگفتانگیز و مناسبی برای طراح شدن هست. دستکم 4-5 سال پیش که من یادگیری این حرفه رو شروع کردم منابع فارسی خیلی کم بود. اما به لطف دوستان بخشندهی این حوزه، منابع یادگیری زیادی هم در وب انگلیسی و هم در وب فارسی در دسترس ما قرار داره. خب اگه در حال یادگیری Ux هستید با من همراه باشید چون قراره یک معرفی کوتاه و کاربردی داشته باشم از سایتهایی که میتونید ازشون برای تمرین UX کمک بگیرید.
uxtools.co
UXtools توسط دو طراح محصول راهاندازی شده که بخشهای متنوع و جالبی مثل آمارهای مختلف از جامعهی طراحها داره. یکی از اصلیترین بخشهای این وبسایت، UXchallenges هست. مجموعهای از چالشهای دنیای واقعی که با دستهبندیهای موضوعی مشخص شدن. موضوعاتی از قبیل مصاحبه با کاربر، جریان کاربر، آنالیز رقبا و...
توی هر چالش، سناریویی تعریف شده و بعد برای شما یک وظیفه در نظر گرفته شده، در ادامه در بخش آموزش (Tutorials) یک سری منبع خوب برای تکمیل یادگیری معرفی میکنن که به نظرم خیلی جذابه.در نهایت هم ابزارهای انجام وظیفهتون رو بهتون پیشنهاد میده. درضمن شما میتونید کارتهای چالشها رو به صورت PDF و PNG به صورت رایگان دانلود کنید. من واقعا از کار کردن با این وبسایت لذت میبرم و انتخاب اول من توی این لیست هست. امیدوارم برای شما هم جذاب و مفید باشه.
Sharpen.design
کار کردن با این سایت ممکنه در ابتدای کار براتون گیجکننده باشه و با نگاه بیطرف فکر میکنم تجربهی کاربریش جای بهبود داشته باشه. اما رابط کاربریش دوست داشتنیه، مخصوصا توی صفحهی اصلی.
خب این وبسایت یکسری پروژه با پایان باز رو توی 21 دستهی مختلف تولید میکنه که حل مسئله، کنجکاوی و خلاقیت رو تقویت میکنه.
کافیه فیلترهای موردنظر رو انتخاب کنید و برای تغییر چالش، از دکمهی چالش جدید (New Challenge) کمک بگیرید. قسمت جالب برای من این بود که کاربر میتونه یک قسمت از عنوان پروژه رو قفل کنه و قسمت بعدی رو تغییر بده.
Fakeclients.com
FakeClients وب سایتی هست که به کاربرانش کمک میکنه تا در 7 شاخهی طراحی لوگو، طراحی گرافیک، طراحی رابط کاربری، تصویرسازی، طراحی وب، نوشتن و درنهایت UX مهارتشون رو تقویت کنن. فقط کافیه از فیلترها، مهارت موردنظرتون رو انتخاب کنید و دکمهی "Generate brief" رو فشار بدید، یک خلاصهی طراحی تصادفی ایجاد میشه تا بتونید مهارتهای طراحیتون رو با استفاده از پروژههای جعلی تمرین کنید.
علاوه بر این، fakeclients یک بخش جذاب دیگه هم به اسم Feedback داره که شما میتونید نتایج کارتون از پروژههای فرضی رو آپلود کنید و از اعضای این پلتفرم بازخورد بگیرید.
Goodbrief.io
Goodbrief سایتی با یک تجربهی کاربری دلنشینه. کافیه شاخهی طراحی موردنظر و موضوع طراحی را انتخاب کنید تا یک پروژهی فرضی رو براتون تولید کنه. پروژهها هم ددلاین (Deadline) دارن که میتونه نکتهی جذابی برای خیلی از کاربرها باشه. توجه داشته باشید که این سایت دستهبندی مخصوص UX نداره و همهی موارد در Web design تجمیع شدن.
Sketchingforux
این سایت متعلق به خانم KRISZTINA SZEROVAY منتور و طراح محصول هست. با ثبتنام در خبرنامه برای مدت 100 روز، هر روز object و مفاهیم لازم برای شما ارسال میشه و وظیفهی شما ایجاد طرح برای اونهاست. البته این بخش اختیاریه و میتونید انتخاب کنید که فقط بخش UX رو دریافت کنید. چالش UX Sketching فقط 5 تا 10 دقیقه در روز طول میکشه.
این موضوعات شامل طراحی UX، طراحی UI، طراحی خدمات، طراحی و تفکر بصری، روانشناسی شناختی، اقتصاد رفتاری، توسعهی محصول و اساساً هر چیزیه که ممکنه برای طراحهایی که روی محصولات یا خدمات دیجیتال کار میکنن مفید باشه.
در ضمن به اینستاگرام Sketchingforux هم سر بزنید. پستهای جذابی داره. 😊
Productdesigninterview.com
این سایت، سایت معرفی کتابهای طراحی محصول از آقای Artiom Dashinksy هست. با کتاب«Solving product design exercises» میتونید مهارتهای طراحی محصول رو تمرین کنید و برای مصاحبههای UI/UX و طراحی محصول آماده بشید. این کتاب رو میتونید از سایت ترب تهیه کنید.
100Daysofproductdesign
Susan Rits اصول طراحی محصول رو در این چالش 100 روزه جمعآوری کرده. در هر بخش شما با مفاهیم UX آشنا میشید و یکسری وظیفه رو باید انجام بدید. اما در بخش Whiteboard Challenge چالشهایی طرح شده که باعث میشه به حل مشکلات طراحی غیرممکن فکر کنید و برای پیدا کردن راه حل عالی تلاش کنید.
ممنون که این مقاله رو مطالعه کردید. شما هم اگه منابعی بیشتر میشناسید برام توی بخش دیدگاهها بنویسید. جز اون منتظر نظرات شما هستم.
سبز و برقرار باشید 😊