در دنیای پیشرفتهٔ امروزی، کشورهایی مانند ژاپن، چین و همچنین کانادا لزوم آموزش برنامهنویسی به کودکان را به خوبی درک کرده و آن را جزئی از برنامهٔ درسی مراکز آموزشی قرار دادهاند چرا که این کار به وضوح تأثیر زیادی بر میزان خلاقیت و شکلگیری تفکر انتقادی در کودکان دارا است.
سرعت پیشرفت فرهنگ کدنویسی امری قابلتأمل است و در آیندهای نه چندان دور شاهد گسترش روزافزون آن خواهیم بود اما در عین حال تعداد کشورهایی که در حال حاضر به این موضوع توجه کافی دارند، از انگشتان یک دست تجاوز نمیکند!
پس از ژاپن و چین، کانادا جزو معدود کشورهایی است که آموزش برنامهنویسی به کودکان را اجباری کرده و آن را در برنامهٔ درسی دانشآموزان گنجانده است به گونهای که هدف از اتخاذ چنین سیاستی، کمک به کودکان جهت بالا بردن قدرت تحلیل ذهنی، خلاقیت و همچنین داشتن تفکر انتقادی بوده است و از آنجا که آموزش اجباری بدون حضور معلم تقریباً بیمعنی است، حدوداً 500 مدرس پس از آموزش دیدن در زمینهٔ کدنویسی و مهارتهای حوزهٔ آیتی، برای خدمت به مدارس و مهدکودکهای سراسر کشور کانادا در نظر گرفته شدهاند.
پیش از این گفتیم که دولت ژاپن نیز اهمیت آموزش برنامهنویسی به کودکان پی برده اما آنچه شگفتانگیز است، جدیت بسیار زیاد کشور چین است تا جایی که در این کشور برخی کودکان قبل از شروع پیشدبستانی شروع به کد زدن میکنند (برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص آموزش اصول کدنویسی در ژاپن، به مقالهٔ چرا کشور ژاپن در صدد گنجاندن آموزش کدنویسی در مدارس است؟ مراجعه نمایید.)
دولت کانادا با اختصاص 50 میلیون دلار به این امر، در نظر دارد تا در فاز اول این طرح 500 هزار دانشآموز را در مدارس این کشور با برنامهنویسی آشنا کند و جالب است بدانیم که آموزش برنامهنویسی به بانوان و سرخپوستان نیز جزئی از این طرح میباشد (در سال 2000، اسرائیل نیز مبادرت به آموزش برنامهنویسی به دانشآموزان در مقطع متوسطه کرده بود اما در کمال تعجب، ایالات متحده آمریکا هنوز اقدامی در این راه انجام نداده است.)
حال سوال اینجا است که آیا این قبیل کشورها استراتژی درستی برای اضافه کردن این دست آموزشها به دورههای تخصصی موجود در مدارس اتخاذ کردهاند یا خیر؟ در بخش کامنتها میتوانید نظرات، دیدگاهها و تجربیات خود را در این خصوص با سایر کاربران سکان آکادمی به اشتراک بگذارید.