امروزه جهانی شدن کسب وکارها، ملزم به یادگیری سئو و رعایت نکات مربوط به آن است. سئو به فرایند بهینه سازی وب سایت گفته میشود، با این هدف که وب سایت ما بیشترین حضور را در نتایج موتورهای جستجو داشته باشد. همه ما میدانیم که سئو و محتوا در کنار هم هستند. بدون سئو، ممکن است محتوای شما در جایی مثلاَ در صفحه 50 نتایج جستجو گم شود و ترافیک در آن صفحات رضایت بخش نباشد.
- نکاتی در زمینه سئونویسی برای پیشبرد محتوای شما
در ادامه به 10 نکته در مورد نحوه نوشتن محتوای سئو میپردازیم.
- 1.برای مخاطبان خود بنویسید:
محتوایی بنویسید که با علایق بازار هدف شما مطابقت داشته و به سؤالات آنها پاسخ دهد.
لازم نیست همه پست ها در مورد محصول یا خدمات شما باشند، اما همه آنها باید به صنعت شما مرتبط باشند. با نوشتن محتوای سئو پسندی که جالب و آموزنده است، خود و شرکتتان را به عنوان یک متخصص در صنعت خود معرفی کنید و آن را بهتر از رقبای خود انجام دهید.
- 2.همه را زیر یک سقف نگه دارید:
با نگه داشتن محتوای اصلی تحت نام دامنه خود، اعتبار و ترافیکی را که وب سایت شما شایسته آن است به دست آورید. این بدان معناست که اگر وبلاگی دارید از میزبانی با وردپرس یا بلاگر انصراف دهید و وبلاگ را در یک زیرپوشه در دامنه خود (به عنوان مثال: www.example.com/blog ) میزبانی کنید.
- 3.تیترهایی بسازید که تاثیرگذار باشند:
تحقیقات نشان میدهد حدود 80 درصد مخاطبان فقط تیتر محتوا را میخوانند و تنها 20 درصد آنها کل محتوا را مطالعه میکنند. بی تردید همان 20درصد هم از طریق تیتر، برای مطالعه متن محتوا ترغیب شدهاند. تیتر یا عنوان محتوا، اولین راه ارتباطی با مخاطب است. از این رو شاید بتوان تیتر را مهمترین بخش یک محتوا دانست. نویسندگان محتوا باید اصول و تکنیکهای تیترنویسی را یاد گرفته و در پروژههای خود به صورت حرفهای به کار بگیرند تا اثر بخشی محتوای آنها افزایش یابد.
- 4.از عبارات حاوی کلمات کلیدی استفاده کنید:
از عبارات مرتبط و غنی از کلمات کلیدی در عناوین خود و همچنین در سرتاسر محتوای خود استفاده کنید، تا هم خوانندگان و هم موتورهای جستجو بدانند پست شما در مورد چه چیزی است. اما مراقب باشید، تعداد زیاد کلمات کلیدی نه تنها خوانندگان شما را خسته می کند، بلکه می تواند منجر به جریمه موتورهای جستجو برای پر کردن کلمات کلیدی شود. از کلمات کلیدی به طور متفکرانه و کم استفاده کنید تا متن حالت طبیعی تری داشته باشد. علاوه بر استفاده از کلمات کلیدی در سراسر پست خود، از برچسب های وبلاگ با برچسب گذاری چند کلمه کلیدی مرتبط برای هر پست استفاده کنید.
- 5.پست های خود را ساختار دهید:
محتویات پست شما ممکن است عالی باشد، اما می تواند به راحتی در قالبی سازماندهی نشده و ناکارآمد از بین برود. تقسیم کردن محتوای خود به پاراگراف های کوچکتر با سرفصل، خواندن را برای خوانندگان شما آسان میکند. استفاده از سلسله مراتب تگ مناسب هنگام برچسبگذاری سرفصلها (H1 برای عنوان، H2 برای زیرنویس) برای حفظ یک مقاله با ساختار مناسب مهم است.
- 6.ترکیب تصاویر:
پست های خود را با تصاویر به نمایش بگذارید! افزودن یک تصویر به همراه پست وبلاگ شما، می تواند تاثیر زیادی بگذارد. علاوه بر تبلیغ وبلاگهای شما در سایر کانالهای رسانههای اجتماعی، پستهای حاوی تصاویر را نیز میتوان پین کرد و راه دیگری را برای ترافیک، به وبسایت شما اضافه کرد.
- 7.با استفاده از رسانه های اجتماعی محتوا را ارتقا دهید:
رسانههای اجتماعی ابزار قدرتمندی هستند که میتوانند به افزایش دسترسی به محتوای شما و ارتقای اشتراکگذاری کمک کنند. هر مقاله جدید را در سایتهای رسانههای اجتماعی و در انجمنها، با استفاده از توضیحات جذاب، پست کنید. از آنجایی که قدرت رسانه های اجتماعی در اشتراک گذاری نهفته است، داشتن دکمه های اشتراک گذاری در هر یک از پست های وبلاگ خود نیز مهم است. اگر میخواهید کنترل بیشتری بر نحوه نمایش لینکهایتان در هنگام اشتراکگذاری داشته باشید، پیادهسازی کارتهای توییتر برای توییتر یا Open Graph برای فیسبوک (فنی) میتواند پیوندهای به اشتراکگذاشته شده شما را تقویت کند و ممکن است به نرخ کلیک شما کمک کند.
- 8.اجرای Google Authorship:
Google Authorship یک راه سریع و آسان برای پیوند دادن محتوا به یک نویسنده خاص است، تنها چیزی که نیاز دارید یک حساب +Google است. در نتیجه، مقالههای شما بهعنوان قطعههای غنی در نتایج جستجو با عکس نویسنده همراه با عنوان مقاله نمایش داده میشوند. Google Authorship برای ارتقای شخصی عالی است، ومیتواند نرخ کلیک روی مقالات شما را نیز افزایش دهد.
- 9.ترویج لینک سازی طبیعی:
فرایند لینک سازی یکی از فاکتورهای مهم موتورهای جست وجویی همچون گوگل، برای ارتقا رتبه و سئوی یک سایت است. لینک سازی درست میتواند باعث رشد و بهبود جایگاه یک سایت در نتایج موتورهای جست وجو شود؛ و در مقابل استفاده نادرست از آن باعث جریمه سایت مربوطه میشود. ایجاد محتوای عالی سئو به افزایش اشتراکپذیری و احتمال لینک دادن سایر وبسایتها میشود، پس کیفیت را هدف قرار دهید!
- 10. بر فعالیت خود نظارت داشته باشید:
گوگل آنالیتیکس(یک سرویس رایگان طراحی شده توسط گوگل است که آمار بازدید کنندگان یک وبسایت را نشان میدهد) روشی آسان و رایگان برای ردیابی بازدیدهای صفحه و میانگین زمان صرف شده در یک صفحه است. مواردی مانند نرخ پرش و زمان حضور در سایت را بررسی کنید تا از نحوه تعامل کاربران با وب سایت شما مطلع شوید. اگر شاهد افت زیاد، علاوه بر میانگین کم زمان صرف شده در صفحه هستید، این نشانه آن است که محتوای شما با آنچه که آنها به دنبال آن بودند مرتبط نبوده یا بدتر از آن جالب نبوده است. همچنین، نگاهی به تعداد تعاملات اجتماعی (اشتراک گذاری، لایک و غیره) بیندازید تا از ویروسی بودن پست خود مطلع شوید. فقط نگاه کردن به این معیارهای ساده میتواند به شما ایده خوبی بدهد که کدام قسمتهای محتوا به خوبی مورد استقبال قرار میگیرند و پسندیده شدهاند تا بتوانید آن نوع محتوا را در ادامه مسیر تکرار کنید.