IOT چیست؟
اینترنت اشیا یا «IOT» احتمالا یکی از داغ ترین موضوعات فنی سال 2016 بود. اگرچه این مفهوم جدید نیست و به دهههای 1980 و 1990 برمیگردد، اما به یکی از سریعترین کسبوکارهای در حال رشد تبدیل شده است.
در این مقاله سعی کرده ام تا حد امکان موضوعات را برای کسانی که می خواهند در زمان بسیار کوتاه از این مفهوم ایده ای بگیرند، توضیح دهم.
IOT چیست؟
IOT در مورد اتصال «اشیا» به «اینترنت» است. این اتصال می تواند با سیم یا بی سیم باشد. واژه «اشیا» عاقلانه انتخاب شده است، چون میتواند به معنای واقعی کلمه همه چیز را شامل شود: از چیزهای واضح مانند رایانهها و تلفنهای هوشمندی که قبلاً به اینترنت متصل هستند، تا لوازم خانگی، پوشیدنیها، وسایل نقلیه، ماشینهای کارخانه، حیوانات تگ شده و مواد مصرفی.
اجزای کلیدی IOT چیست؟
اجزای کلیدی IOT را می توان به صورت زیر خلاصه کرد:
حسگرها(Sensors) : حسگرها ما را قادر می سازند تا داده هایی را در مورد وضعیت «Thing» جمع آوری کنیم. حسگرها احتمالاً مهمترین اجزای IOT هستند و میتوانند شامل دادههایی مانند دما، مکان GPS، سرعت، و سایر دادههای قابل استفاده در مورد «Thing» باشند.
کنترل کننده ها(Controllers) : IOT فقط جمع آوری داده های وضعیت اشیا نیست. همچنین میتواند شامل کنترل «Thing» از طریق اینترنت باشد - مانند خاموش کردن یا روشن کردن یک دستگاه، توقف وسیله نقلیه، قفل کردن/باز کردن قفل در، تنظیم دمای فر و هر جنبه قابل کنترل دیگری از «Thing».
نرمافزار(softsware): جدا از سختافزار مورد نیازی که باید در هر «Thing» که به عنوان بخشی از IOTبه اینترنت متصل است تعبیه شود، احتمالاً هیجانانگیزترین بخش IOT، نرمافزار است. هنگامی که دستگاههایی را که میتوان از طریق اینترنت تشخیص و کنترل کرد، شناخت، ابزارهای مورد نیاز برای ایدهها و خلاقیتهای بیپایان را از طریق برنامههایی که میتوان برای ارائه راهحلهای خودکار یا نیمه خودکار مبتنی بر ارتباطات انسان-دستگاه و دستگاه-دستگاه توسعه داد، در اختیار داشت.
انتظار می رود چه «Thing»هایی بخشی از IOT باشند؟
این مفهوم هر روز با ایده های جدید همراه است. برخی از ایده ها عبارتند از:
لوازم خانگی: یخچال، اجاق گاز، قهوه ساز، بخاری، تهویه مطبوع، تلویزیون، پخش کننده دی وی دی، چراغ، در، پنجره…
پوشیدنی: لباس، کفش، کلاه، ساعت، مانیتور قلب …
وسایل نقلیه: اتومبیل، اتوبوس، دوچرخه، قطار …
کارخانه ها: ماشینها، روباتها، قفسههای انبار، قطعات داخل ماشینها، ابزار…
کشاورزی: فرستندههای بیوچیپ در حیوانات و گیاهان مزرعه، سنسورهای رطوبت و دما مزرعه…
غذا: حسگرهایی برای نظارت بر وضعیت غذا.
چالش ها و خطرات
بدون شک، مهم ترین چالش و خطر IOT، امنیت آن است و اینکه چقدر در برابر حملات سایبری، هکرها و مزاحمان غیرمجاز مصون خواهد بود. با میلیاردها «Thing» متصل به اینترنت، این بدان معناست که با دسترسی غیرمجاز می توان فاجعه هایی را ایجاد کرد که قبلاً در بسیاری از فیلم های علمی تخیلی تماشا کرده ایم.
منبع: https://www.vizocom.com/ict/what-is-iot-a-short-and-simple-explanation