Sokan Academy

5 ویژگی افراد کاریزماتیک

آیا کاریزما قابل یادگیری و توسعه است؟

فردی کاریزماتیک را در نظر بگیرید. کسی که با حضورش به اطراف گرما و انرژی می‌بخشد. به نظر شما راز جذابیت این دسته از افراد چیست؟ آیا نحوه صحبت آن‌ها باعث جذابیت‌شان شده یا کلام و نحوه حرکت آن‌ها؟

به گفته مجله Psychology Today ، کاریزما توانایی جذب و تأثیرگذاری بر دیگران است. برخی از افراد، کاریزما را ویژگی‌ای ذاتی می‌دانند، این در حالی است که عده‌ای از کارشناسان اظهار داشتند مهارت‌های افراد کاریزماتیک را می‌توان آموخت.

کاریزما را اینگونه نیز تعریف کرده‌اند: «کاریزما یک ویژگی شخصیتی است که در نحوه ارتباط فرد با دیگران مشهود بوده و او را به شخصی تاًثیرگذارتر تبدیل می‌کند. از نحوه صحبت کردن، سخنان و ظاهر اشخاص کاریزماتیک در هنگام برقراری ارتباط متوجه این قدرت جذب و تأثیرگذاری‌شان بر افراد می‌شوید. »

عناصر کاریزما

آندریا جولیودوری در یکی از مقالات اخیر خود اشاره کرده که کاریزما از ترکیب سه عنصر ناشی می‌شود:

  • قدرت، توانایی تأثیرگذاری بر افراد
  • گیرایی، توانایی جلب توجه دیگران با تمام وجود
  • صمیمیت، توانایی استفاده از قدرت و گیرایی در حمایت از دیگران

انواع کاریزما

نکته جالب توجه در مورد این ویژگی شخصیتی این است که چهار شکل متفاوت از کاریزما وجود دارد:

  1. کاریزمای توجهاپرا وینفری، کارآفرین موفق آمریکایی را در نظر بگیرید که با دقت تمام به سخنان افراد گوش داده و باعث می‌شود مردم احساس کنند شنیده و درک می‌شوند.
  2. کاریزمای آینده‌نگرانه: افرادی مانند استیو جابز یا ایلان ماسک را در نظر بگیرید که دیگران را تشویق می‌کنند تا از آن‌ها و دیدگاه‌شان پیروی کنند.
  3. کاریزمای مهربانی: به افرادی مثل دالایی لاما فکر کنید که هوش هیجانی بسیار بالایی دارند و قدرت‌شان گرما و صمیمیت آن‌ها است.
  4. کاریزمای اقتدار: این کاریزما به قدرت و موقعیت اجتماعی مربوط می‌شود. رهبران سیاسی مثل ناپلئون بناپارت صاحب این نوع از کاریزما هستند. اگر از طرفداران سریال بریکینگ بد هستید، گوستاو فرینگ و اگر از طرفداران سریال خانه کاغذی هستید، برلین را در نظر بگیرید.

همه افراد کاریزماتیک، بسته به شخصیت و ارزش‌های‌شان به یکی از این چهار دسته تعلق دارند. به همین دلیل برای توسعه کاریزما، باید از بین چهار شکل آن، یکی را که بیشتر با شخصیت و باورهای شما مطابقت دارد، انتخاب کنید.

پس از شناسایی دسته کاریزمایی که به آن تعلق دارید، الگوهای کاریزماتیک خود بررسی و مشاهده کنید و نکات لازم را از آن‌ها یاد بگیرید.

ویژگی‌های افراد کاریزماتیک 

در ادامه ویژگی‌های افراد کاریزماتیک را بررسی می‌کنیم. شما نیز می‌توانید با آموختن این ویژگی‌ها، آن‌ها را در زندگی روزمره خود به‌کار بگیرید. شما می‌توانید ویژگی‌هایی را که بیشتر با شخصیت و ارزش‌های شما مطابقت دارند، انتخاب و آن‌ها را توسعه دهید.

   1. سخنوران خوبی هستند.

طبق نوشته جفری جیمز، افراد سخنور با زبان و زبان بدن، قلب و ذهن شنوندگان خود را تسخیر می‌کنند. آبراهام لینکلن و وینستون چرچیل نمونه بارزی از افراد سخنور تاریخ هستند.

افراد سخنور توانایی این را دارند که توجه و علاقه هر کسی را به خود جلب کنند. می‌توانید با مشاهده و زیر نظر گرفتن رفتار این دسته از افراد هنگام صحبت کردن، مهارت‌های آنان را بیاموزید.

موتزارت می‌گوید : «فصیح و شیوا صحبت کردن هنر بسیار خوبی است، اما هنر بهتر این است که بدانید کی از سخن گفتن دست بکشید.»

شیوه اعمال این ویژگی:

سخنوری چیزی فراتر از نحوه صحبت کردن شماست و ارتباط زیادی با نحوه استفاده از زبان بدن  دارد. بنابراین، وقتی صحبت می‌کنید، به یاد داشته باشید:

  • سر خود را بالا بگیرید.
  • لبخند بزنید اما زیاده‌روی نکنید.
  • قوز نکنید.
  • تماس چشمی برقرار کنید اما زیاده‌روی نکنید.
  • می‌توانید هنگام صحبت از دستان خود استفاده کنید اما زیاده‌روی نکنید.
  • شوخ طبع باشید، به خودتان بخندید، اما زیاده‌روی نکنید.
  • شمرده صحبت کنید.
  • مکث‌های کوتاه بین سخنان خود داشته باشید.

   2. همدلان خوبی هستند.

پی.دی جیمز می‌گوید: «هیچ کس نیست که نتواند دیگران را دست‌کم در لحظه دیدار و صحبت کردن، خالصانه دوست داشته باشد. جذابیت همیشه خالصانه است. ممکن است سطحی باشد اما نادرست نیست.»

همانطور که پگ استریپ در مجله Psychology Today توضیح می‌دهد، همدلی پایه و اساس ارتباط عمیق انسانی و صمیمیت عاطفی است و بدون آن، روابط کم عمق باقی می مانند. نکته جالب دیگر این است که ما همگی با ظرفیت همدلی متولد شده‌ایم، اما باید این رفتار را بیاموزیم.

کسی نمی‌تواند وانمود به همدلی کند. با این حال، با گذشت زمان می‌توان آن را یاد گرفت و توسعه داد.

شیوه اعمال این ویژگی:

  • رفتار یک فرد همدل را زمانیکه در کنار شما یا دیگران هستند، زیر نظر بگیرید و ببینید چگونه به دیگران احساس خوبی می‌دهند.
  • یاد بگیرید که به احساسات خود آگاه باشید. این اولین قدم برای توسعه همدلی است.
  • یاد بگیرید که خود را به جای دیگران بگذارید؛ از خود بپرسید اگر شما در موقعیت مشابه آن‌ها بودید چه احساسی داشتید. سعی کنید احساسات مرتبط با موقعیت آن‌ها را درک کنید.

   3. از آسیب‌پذیر بودن نمی‌ترسند.

برنه براون می‌گوید: «آسیب‌پذیری نقطه ضعف نیست، بلکه بزرگترین معیار شجاعت ماست.»

مردم همان اندازه که به موفقیت شما اهمیت می‌دهند، قدردان جنبه آسیب پذیر شما نیز هستند. به ما یاد داده‌اند که آسیب‌پذیر بودن باعث می‌شود دیگران ما را ضعیف تصور کنند. اما خلاف این ادعا صحت دارد. افرادی که از آسیب‌پذیر بودن نمی‌ترسند قوی تلقی می‌شوند.

شیوه اعمال این ویژگی:

یاد بگیرید که قدرت آسیب‌پذیری را تحت کنترل خود درآورید. به خاطر داشته باشید که نشان دادن خود واقعی‌تان باعث نمی‌شود که کمتر دوست داشتنی باشید و برعکس، معمولاً اینگونه دیگران احساس نزدیکی بیشتری با شما می‌کنند.

می‌توانید با فاش کردن اشتباهی در گذشته، یک شکست یا یک نقطه ضعف شروع کنید.

   4. توجه آن‌ها کامل و بی‌منت است.

رابرت برالت می‌گوید: «کاریزما به سادگی گفتن کلمه سلام نیست بلکه اگر می‌خواهید سلام کنید باید از کار فعلی خود برای آن دست بکشید.»

اگر می‌خواهید افراد در کنار شما احساس خوبی داشته باشند، توجه صددرصدی خود را متوجه آنان کنید. طبق تحقیقات، گیرایی داشتن و توجه بی‌منت به افراد، یکی از جذاب‌ترین ویژگی‌هایی است که یک شخص می‌تواند داشته باشد.

شیوه اعمال این ویژگی:

  • ارتباط چشمی برقرار کنید.
  • گوشی خود را کنار بگذارید.
  • مکالمه را بسته به موقعیتی که در آن هستید آغاز کنید.
  • سوالات جالب مطرح کنید.

   5. اهداف راسخی در زندگی دارند.

رالف آرچبولد می‌گوید: «کاریزما انتقال شور و شوق است.»

هیچ چیز جذاب‌تر از کسی نیست که دقیقاً می‌داند از زندگی چه می‌خواهد و قصد دارد در آینده چه کاری انجام دهد. داشتن هدفی راسخ در زندگی از نوع کاریزمای آینده‌نگرانه و مقتدرانه است.

شخصی را در نظر بگیرید که انگیزه بالایی دارد و روی زندگی خود متمرکز است.

شیوه اعمال این ویژگی:

مطمئن شوید که اهداف کوتاه مدت و بلندمدت روشنی دارید. تلاش کنید تصویر روشنی از پنج یا ده سال آینده خود داشته باشید، به کمک این تصویر اهداف خود را در جهت مناسب برنامه‌ریزی کرده و انگیزه خود را حفظ می‌کنید.

به‌طور خلاصه، کاریزما از سه عنصر تشکیل شده است: قدرت، گیرایی و صمیمیت. برخی از ویژگی‌های کلیدی که معمولاً در افراد کاریزماتیک مشترک هست عبارتند از:

  • سخنوری
  • همدلی
  • آسیب‌پذیری
  • توجه
  • هدف
این محتوا آموزنده بود؟
کاریزماکاریزماتیکتوسعه فردیایلان ماسکسبک زندگیموفقیتاستیو جابز

sokan-academy-footer-logo
کلیه حقوق مادی و معنوی این وب‌سایت متعلق به سکان آکادمی می باشد.