Sokan Academy

چگونه همزمان چند پیشنهاد شغلی را مدیریت کنیم؟

چگونه همزمان چند پیشنهاد شغلی را مدیریت کنیم؟

به طور معمول بخش بزرگی از افراد جامعه، تقریبا یک‌سوم از روز خود را با شغل‌شان سپری می‌کنند؛ بنابراین انتخاب یک شغل مناسب نقش مهمی در داشتن زندگی ایده‌آل افراد دارد. گاهی اوقات افراد طی مراحل جستجو و مصاحبه برای یافتن یک شغل مناسب، به طور هم‌زمان با چند پیشنهاد شغلی مواجه می‌شوند. در این صورت فرد باید از بین پیشنهادهای موجود، بهترین گزینه را انتخاب کند. حال اگر پیشنهادهای اولیه، موقعیت‌های شغلی مناسبی به نظر برسند، ممکن است افراد دچار شک و تردید و دودلی شوند. 

وجود گزینه‌های متعدد برای بررسی و انتخاب، استرس و نگرانی به وجود می‌آورد، در این صورت بهترین راهکار این است که هیجان خود را کنترل کنید و پیشنهادهای شغلی را نگه‌دارید تا بقیه گزینه‌ها را بررسی کنید. درنهایت پس از بررسی فرایند استخدام سایر شرکت‌ها، می‌توانید با قطعیت بهترین گزینه را انتخاب کنید.

با همه‌ی این مسائل، اما در دنیای امروز که جوامع با چالش‌های اقتصادی زیادی مواجه هستند؛ نگهداری یک فرصت شغلی به‌سادگی ممکن نیست. خبر خوب این است که با یادگیری بعضی از ترفندها و راهکارها می‌توانید یک پیشنهاد کاری را تا بررسی تمام فرصت‌های موجود، زنده نگه‌دارید. ما در این گفتار پنج راهکار کاربردی برای نگهداری پیشنهاد شغلی به شما معرفی می‌کنیم.

چگونه می‌توانم یک پیشنهاد شغلی را حفظ کنیم؟

زمانی که برای یافتن یک شغل ایده­‌آل با شرکت‌های استخدام‌کننده متفاوتی برخورد می‌کنید، از روی هیجان و احساسات تصمیم نگیرید. گاهی افراد تنها به شرایط و اوضاع مالی نابسامان خود و یا تحت‌تأثیر برخورد خوب استخدام‌کننده بدون تفکر به یک پیشنهاد شغلی پاسخ مثبت می‌دهند. 

اگر گزینه‌های بیشتری برای مصاحبه دارید ولی با یک پیشنهاد خوب برخورد کرده‌اید، می‌توانید مدتی استخدام‌کننده فعلی را معطل کنید تا فرصت‌های شغلی دیگر را هم بررسی کنید. شما باید معیارهای درستی برای قضاوت در مورد یک پیشنهاد شغلی ایده‌آل داشته باشید. 

گاهی آنچه که شما قرار است به‌عنوان پیشنهاد شغلی به آن بپردازید، ایده­‌‌آل نیست. بعضی مواقع تنها خاصیت این پیشنهادها، ازدست‌رفتن سایر پیشنهادهای حرفه‌ای برای شماست. اگر از مناسب بودن یک پیشنهاد شغلی کاملا مطمئن هستید، به کمک روش‌های زیر می‌توانند ضمن نگهداری فرصت شغلی خود، باقی پیشنهادها را به شکل منطقی و حرفه‌ای بررسی کنید.

مصاحبه شغلی

با لحن مثبت زمان بخرید

بدیهی است شما به‌عنوان یک جوینده شغل دوست ندارید که یک فرصت شغلی مناسب را از دست دهید؛ اما برای بررسی فرایند استخدام سایر شرکت‌ها و شرکت در مصاحبه کاری آن‌ها، به طور حتم به زمان بیشتری نیاز دارید. 

به همین دلیل با لحنی مثبت و به‌گونه‌ای که استخدام‌کننده مطمئن شود که شما این پیشنهاد شغلی را جدی گرفته‌اید، از او زمان بیشتری بخواهید. دقت کنید که اگر درگرفتن زمان از استخدام‌کننده مهارت کافی را نداشته باشید، ممکن است او این درخواست شما را به منزله انصراف به‌حساب بیاورد. 

پس درحالی‌که تظاهر می‌کنید برای دریافت این پیشنهاد بی‌نهایت خوشحال هستید، بدون تشریح جزییات از استخدام‌کننده وقت بیشتری برای بررسی پیشنهاد بخواهید. همچنین می‌توانید یک هفته از استخدام‌کننده زمان بخواهید تا بتوانید مصاحبه‌های دیگر را تکمیل کنید؛ البته هنگام ارسال درخواست برای داشتن فرصت بیشتر، واکنش‌های استخدام‌کننده را بسنجید. 

ممکن است بعضی از شرکت‌ها نتوانند یک هفته صبور بمانند؛ بنابراین اگر واکنش استخدام‌کننده نسبت به زمان یک‌هفته‌ای مثبت نبود، می‌توانید زمان معقول را از خود استخدام‌کننده بپرسید. طبیعی است بعضی از شرکت‌ها به‌خاطر وجود فضای رقابتی امکان دادن فرصت یک‌هفته‌ای به شما را نداشته باشند. 

با پرسش از استخدام‌کننده می‌توانید مدت‌زمانی که از نظر شرکت استخدام‌کننده منطقی است را برای بررسی پیشنهاد فرصت بگیرید. البته ضمن بیان این درخواست باید با شور و شوق تمام به استخدام‌کننده بفهمانید که به‌احتمال زیاد قرار است در این موقعیت شغلی مشغول به کار شوید؛ چون اگر رغبت زیادی از خودتان نشان ندهید ممکن است استخدام‌کننده هم شما را تنها به‌عنوان یک کاندید مناسب در نظر بگیرد. ممکن است در صورت مشاهده کوچک‌ترین تأخیر از سوی شما فوراً متقاضی دیگری را جایگزین کند.

پیشنهادهای ضعیف‌تر را حذف کنید

 اگر در لیست شرکت‌هایی که برای حضور در مصاحبه آن‌ها کاندید هستید، گزینه‌های ضعیف‌تری وجود دارد که تمایل چندانی برای همکاری با آن‌ها ندارید، اسامی این شرکت‌ها را از لیست خط بزنید. این کار به شما کمک می‌کند که بدون سردرگمی با آرامش خاطر بیشتری مصاحبه‌های مهم‌تر را پیگیری کنید. 

هنگام حذف این شرکت‌ها با استخدام‌کنندگان با احترام برخورد کنید، چون شما به‌هرحال با آن‌ها ارتباط برقرار کرده‌اید و تصویری از شما در ذهن آن‌ها نقش بسته است. حتی ممکن است در آینده به‌عنوان همکار با آن‌ها برخورد داشته باشید یا بخواهید مجدداً به این پیشنهاد کاری فکر کنید؛ بنابراین درنهایت احترام به آن‌ها اطلاع دهید که پیشنهاد بهتری دارید و از شرکت در مصاحبه آن‌ها منصرف شده‌اید. 

حذف این گزینه‌های ضعیف، وسواس شما را از بین می‌برد و به بهینه‌سازی زمان برای بررسی گزینه‌های بهتر، کمک می‌کند. دررابطه‌با حذف فرصت‌های شغلی باید با تمرکز کافی این کار را انجام دهید، هرگونه عملکرد شتاب‌زده ممکن است با حذف یکی از پیشنهادهای شغلی ایده‌آل به شما لطمه بزند. 

برای حذف برخی از پیشنهاد‌ها از فهرست خود می‌توانید معیارهایی مانند حقوق و مزایای ناکافی، عدم علاقه به جایگاه شغلی و موارد دیگر مانند شانس کم برای استخدام را در نظر بگیرید و طبق یک الگوی اصولی پیشنهاد‌ها ضعیف‌تر را حذف کنید.

درصد شانس خود را برای پذیرش در مصاحبه‌های دیگر بسنجید

اگر قبل از اینکه در یک مصاحبه شرکت کنید، از روی برخی از شواهد و قرائن به این نتیجه رسیدید که برای پذیرش در آن مصاحبه شانس بسیار اندکی دارید، بهتر است اصلاً در آن مصاحبه شرکت نکنید. شما می‌توانید شانس پذیرش خود در مصاحبه شرکت‌های دیگر را تا حدودی محاسبه کنید. 

برای این کار می‌توانید با آن‌ها تماس بگیرید و پس از معرفی سوابق و شرایط خودتان به آن‌ها اعلام کنید که پیشنهادی دیگری روی میز دارید اما مایلید تا شانس خود را برای پذیرش در مصاحبة آن‌ها بسنجید. 

پاسخی که شرکت مصاحبه‌گر به شما می‌دهد تا حد زیادی می‌تواند روشنگر باشد. اگر آن‌ها نسبت به سوابق و رزومه کاری شما مشتاق باشند حتی باوجود این‌که شما پیشنهاد دیگری دارید بازهم تمایل دارند با شما مصاحبه کنند؛ اما اگر گزینه مناسبی برای آن‌ها نباشید از لحن صحبت و رغبت آن‌ها برای شرکت در مصاحبه می‌توانید این موضوع را متوجه بشوید. 

حتی در مواردی ممکن است آن شرکت صراحتاً به شما بگوید که گزینه مناسبی برای آن‌ها نیستید. با کنارگذاشتن گزینه‌هایی که شما را گزینه‌ی استخدامی مناسبی نمی‌بینند، فرصت بیشتری برای بررسی موارد جدی‌تر پیدا خواهید کرد.

کار را به‌صورت آزمایشی شروع کنید

اگر بتوانید بلافاصله بعد از دریافت یک پیشنهاد شغلی مناسب، کارتان را در آن مجموعه آغاز کنید، معمولاً تا مدت کوتاهی انصراف از کار منطقی است و تعهد قانونی ایجاد نمی‌کند. با شروع کار در یک موقعیت شغلی جدید، شما بین چهارتا شش هفته فرصت خواهید داشت تا مصاحبه‌های دیگرتان را تکمیل کنید. 

در طول این زمان اگر به فرصت شغلی بهتری دست‌یافتید، می‌توانید از شغل فعلی‌تان خارج شوید، این کار ریسک ازدست‌رفتن موقعیت شغلی فعلی را به صفر می‌رساند و به شما فرصتی ایده‌آل می‌دهد تا در صورت تمایل تمام پیشنهادها دیگر را بررسی کنید. 

همچنین حضور آزمایشی در فضای کار و آشنایی با همکاران به شما شناخت مناسبی از آن موقعیت شغلی می‌دهد. در کنار این مزایا مشغول شدن فوری در یک موقعیت شغلی معایبی هم دارد؛ به طور مثال اگر تصمیم بگیرید موقعیت شغلی فعلی‌تان را ترک کنید باید حدوداً یک ماه را بدون حقوق سپری کنید. 

این مسئله ممکن است برای کسانی که مشکل مالی دارند چالش‌برانگیز باشد. یکی دیگر از معایب این است که شرکت موردنظر برای جایگزین‌کردن یک نیروی استخدامی جدید، معمولاً به زمانی در حدود یک الی دو ماه نیاز دارد. 

بسیاری از امور بدون یک کارمند مختل می‌شود، احتمالاً شما با این کار پل‌های پشت سر خود را برای بازگشت احتمالی به شغل فعلی خراب کرده‌اید. حتی اگر این موضوع نگران‌کننده نیست، تغییر عقیده پس از پذیرفتن یک پیشنهاد می‌تواند تأثیر بدی بر شخصیت شما داشته باشد، به‌خصوص اگر توانایی برخورد منطقی با پرخاش‌های احتمالی را نداشته باشید. 

این اقدام ممکن است برای شما ازنظر روحی آزاردهنده باشد. پس اگر برای حفظ یک پیشنهاد شغلی تصمیم گرفتید مدتی را به‌صورت آزمایشی در آنجا کارکنید، بهتر است روش اخلاقی را در پیش بگیرید و در صورت قبولی در یک مصاحبه جدید، دراسرع‌وقت به استخدام‌کننده قبلی اطلاع دهید. البته باید با صبوری با مکالمات ناراحت‌کننده برخورد کنید و بهتر است به شرکت در استخدام سریع‌تر یک نیرو متخصص کمک کنید.

پذیرش بهترین پیشنهاد شغلی

واقع‌بین باشید و استرستان را کنترل کنید

شما می‌خواهید شغلی مناسب برای خود پیدا کنید، متقابلاً شرکت‌ها نیز می‌خواهند بهترین و مناسب‌ترین کارمند را استخدام کنند. اگر فکر می‌کنید شرکتی که به شما پیشنهاد شغل داده است و یا شما در آزمون استخدامی آن پذیرفته‌شده‌اید بر اساس انتظارات و آرزوهای شغلی شما نیست، بهتر است عجولانه تصمیم نگیرید. 

البته در مواردی ممکن است یک پیشنهاد شغلی به دلایلی همچون عدم مطابقت بافرهنگ و آداب‌ورسوم مردم یک منطقه و یا دلایل شخصی رد شود. به همین دلیل به‌طورکلی زمانی باید برای نگه‌داشتن یک پیشنهاد شغلی از راهکارهای موجود استفاده کنید که مطمئن باشید این پیشنهاد به‌اندازه کافی راضی‌کننده است. 

البته گاهی هدف افراد از نگهداری یک فرصت شغلی، مشکلات و مسائل مالی است. بهتر است واقع‌بین باشید و اگر ازنظر مالی می‌توانید دوام بیاورید، به جستجوی خود برای یافتن بهترین موقعیت شغلی ادامه دهید و از رد کردن برخی از پیشنهادهای شغلی نترسید. درصورتی‌که قصد دارید برای یک مدت کوتاه یک موقعیت شغلی را حفظ کنید، سعی کنید در آن جایگاه بدرخشید. 

همواره ایجاد حس اعتماد از طریق فعالیت حرفه ای و مفید در یک جایگاه شغلی می‌تواند در بروز احساس مثبت نسبت به شغلی که انتخاب می‌کنید و موفقیت شما در موقعیت‌های شغلی بعدی مؤثر باشد.

سخن پایانی

زمانی که در جستجوی‌ یک شغل جدید هستید، ممکن است برای مصاحبه از سوی شرکت‌های مختلفی دعوت شوید. در بعضی از مواقع همان پیشنهاد شغلی اولیه موقعیت بسیار خوبی دارد، اما افراد همچنان احساس می‌کنند که باید فرایند استخدام تمام شرکت‌ها را بررسی کنند و در مصاحبه‌های بیشتری شرکت کنند. 

در این گفتار راهکارهایی عملی برای کاهش ریسک ازدست‌رفتن یک موقعیت شغلی ارائه شد. در پایان شایان‌ذکر است که قبل از پذیرش یک پیشنهاد کاری، واقع‌بین باشید و در صورت عدم تطابق با آرمان‌های شغلی­تان آن را نپذیرد. همچنین اگر به دلایلی یک پیشنهاد شغلی را نگه داشتید و سپس تصمیم گرفتید در یک شرکت دیگر مشغول به کار شوید، دراسرع‌وقت و با لحنی مناسب به همکاری خود با شرکت فعلی خاتمه دهید.

این محتوا آموزنده بود؟
رشد شغلیمسیر شغلیتغییر شغلشغل

sokan-academy-footer-logo
کلیه حقوق مادی و معنوی این وب‌سایت متعلق به سکان آکادمی می باشد.