سرفصل‌های آموزشی
آموزش برنامه نویسی
آشنایی با سایت های آموزش برنامه نویسی غیر فارسی

آشنایی با سایت های آموزش برنامه نویسی غیر فارسی

آنچه در این فصل در اختیار کاربران سکان آکادمی قرار می گیرد، لیستی از منابع آموزشی مرتبط با برنامه نویسی و طراحی سایت و غیره است که عمدتا رایگان هستند و می‌توانند شما را در هرچه نزدیک‌تر کردن به هدفتان -که همان یادگیری یک زبان برنامه نویسی و تولید نرم‌افزار است- یاری رسانند. بدون شک، منابع آموزشی مرتبط با برنامه نویسی یکی از مهم ترین عوامل در سرعت بخشیدن به فرایند یادگیری اصول برنامه نویسی هستند که در این فصل قصد داریم برخی از معروف ترین سایت های آموزش برنامه نویسی -چه فارسی زبان و چه غیر فارسی زبان- را معرفی کنیم. لازم به ذکر است که تقدم و تاخر معرفی این منابع آموزشی هرگز به معنی برتری برخی نسبت به سایر منابع نیست.

اما پیش از معرفی این منابع آموزشی، نیاز است تا این نکته را یادآور شویم که فناوری های مرتبط با برنامه نویسی دائماً در حال تغییر و توسعه هستند و شما به عنوان یک برنامه نویس هرگز نمی بایست به دانسته‌های خود اکتفا کرده و دست از مطالعه و تحقیق بر دارید. علاوه بر این، با توجه به این که تولید علم در دنیا به زبان انگلیسی است و اکثر منابع آموزشی معتبر نیز به زبان انگلیسی هستند، شما نیاز دارید تا یک آشنایی نسبی با این زبان بین‌المللی داشته باشید تا با سهولت بیشتری بتوانید در فرآیند یادگیری برنامه نویسی قدم بردارید.

codcademy.com

کد آکادمی در سال 2011 توسط دو برادر به نام های رایان و زک با هدف ایجاد نگاهی نو به بحث آموزش راه اندازی شد. به گفته خود مدیران این سایت "تیم کد آکادمی خود را متعهد کرده است تا بهترین تجربه آموزش آنلاین را برای کاربران ایجاد نماید." زبان های JavaScript، PHP، HTML، CSS، Python، Ruby و تعدادی API و بسیار دوره ی آموزشی دیگر در این سایت در محیطی کاملاً تعاملی آموزش داده می شوند و همین مسئله منجر به یادگیری عمقی تر دانشجویان می گردد. منظور از محیط تعاملی این است که کاربرد در حین یادگیری مطالب آموزشی در همان لحظه می تواند در این سایت کدهای فرا گرفته شده را وارد کرده و خروجی آن را مشاهده نماید.

از مزایای متودولوژی این سایت می توان این نکته را یاد آور شد که مطالب آموزشی در سایت کد آکادمی به بخش های بسیار کوچک تقسیم بندی شده اند به طوری که حجم زیادی از مطالب به یک باره در معرض دید کاربر قرار نمی گیرد. با پیروی از چنین روشی در هر بخش، کاربر یکسری مبحث کاربردی را فرا گرفته و جهت حصول اطمینان از یادگیری کامل وی، در انتهای هر بخش پروژه ای تعریف شده که کاربر می بایست آن را انجام داده تا بتواند به بخش بعد برود. از سوی دیگر در بخش های بعدی جهت یادآوری مطالب گذشته، مدرسین به مرور نکات ضروری مباحث قبل نیز می پردازند.

یکی دیگر از محاسن سایت کد آکادمی این است که در این سایت روند پیشرفت کاربر در هر دوره به صورت نمودار به وی نشان داده می شود. به عبارت دیگر پس از ثبت نام در هر دوره نقشه راهی در اختیار کاربر قرار می گیرد که از آن طریق کاربر متوجه خواهد شد که چه قدر از مسیر آموزشی خود را پیموده است. علاوه بر این کاربر در آن واحد می تواند در هر تعداد دوره که تمایل داشته باشد ثبت نام کرده و به مطالعه مواد آموزشی بپردازد.

به عنوان یک مزیت دیگر سایت کدآکادمی می توان به این نکته اشاره کرد که شما برای یادگیری نه تنها نیازی به پرداخت شهریه ندارید، بلکه نیاز به نصب هیچ گونه نرم افزاری هم روی سیستم خود نداشته و صرفاً با ثبت نام در سایت و صرفاً یک مرورگر مثل فایرفاکس یا گوگل کروم، می‌توانید دوره ی آموزشی خود را شروع کنید. یک نکته ی جالب در مورد این سایت این که برخی از آموزش‌های این سایت به زبان فارسی ترجمه شده‌اند که این ویژگی سایت برای کسانی که دانش زبان انگلیسی آن‌ها خیلی زیاد نیست جالب توجه است!

coursera.org

این سایت مرتبط با یک شرکت آموزشی است که با مشارکت دانشگاه ها و سازمان های معتبر دنیا اقدام به برگزاری دوره های آموزشی رایگان به صورت آنلاین می نماید. کلاس های آموزشی در Coursera توسط اساتید طراز اول دنیا به صورت ویدیویی تدریس می شوند و این در حالی است که کاربران به هر سرعتی که خود بخواهند می توانند مطالب آموزشی را فرا گرفته و در انتهای هر بخش نیز تعدادی تمرین تعاملی برای نهادینه کردن مطالب آموزشی در ذهن ایشان در نظر گرفته شده است.

سایت Coursera به آموزش دوره های متنوعی می پردازد که یکی از آن ها آموزش های مرتبط با "علم کامپیوتر" است. از جمله دوره های مرتبط با برنامه نویسی این سایت می توان به آشنایی با زبان های برنامه نویسی، برنامه نویسی تعاملی، برنامه نویسی سیستم عامل اندروید و ... اشاره کرد که از ارزش زیادی برخوردارند. آنچه سایت Coursera را به عنوان یکی از بهترین سایت های آموزش برنامه نویسی در دنیا مبدل ساخته بهره گیری از اساتید دانشگاه های معتبر، آموزش های ویدیویی با کیفیت، رایگان بودن، به کار گیری روش های آموزشی سریع و مؤثر و تمرکز بسیار زیاد روی تکرار و تمرین است.

udacity.com

از آنجا که بسیاری از دوره های سایت Udacity خیلی به هم دیگر مربوط نیستند، شاید بتوان گفت که این سایت آموزش برنامه نویسی به عنوان اولین گزینه برای خیلی از برنامه نویسان مبتدی نخواهد بود. اما این سایت یک نقطه قوت بزرگ دارد و آن هم این که بسیاری از اساتید برتر دنیا همچون برخی کارمندان شرکت گوگل را به عنوان مدرس به خدمت گرفته است.

از دیگر نقاط قوت این سایت می توان به تعداد بسیار زیاد ویدیوها نسبت به دیگر سایت های آموزش برنامه نویسی اشاره کرد. این سایت ایده ای بود که توسط دو دانشجوی دانشگاه استفورد راه اندازی شد. به گفته مدیران این سایت، ارائه دوره های با کیفیت آموزشی، تولید علم برای کلیه کسانیکه به دنبال تحصیلات عالیه هستند و یا به دنبال شغل مورد علاقه خود می باشند و همچنین ارائه آموزش کاربردی از اهداف تیم آموزشی Udacity است. از جمله دوره های آموزشی این سایت می توان به هوش مصنوعی، مقدمات برنامه نویسی، طراحی سایت و ... اشاره نمود.

MOOC که مخفف واژگان Massive Open Online Courses به معنی دوره های آموزشی آنلاین آزاد به صورت گسترده است، به جوامع آنلاین اطلاق می‌شود که در آن واحد تعداد زیادی دانشجویان را تحت آموزش قرار می‌دهند که دو تا از معروف ترین آن‌ها سایت های Courseera و Udacity است.

khanacademy.org

خان آکادمی در سال 2006 توسط سلمان خان تاسیس شد. سلمان خان از پدری بنگلادشی و مادری هندی در امریکا متولد شد. او در سه رشته ریاضیات، مهندسی برق و علوم کامپیوتر از دانشگاه MIT فارغ التحصیل شد. شعار سلمان خان در Khan Academy ارائه "آموزش های با کیفیت در سراسر دنیا برای افرادی با زبان های مختلف" است. دوره های آموزشی این آکادمی طیف گسترده ای از علوم را شامل می شود که از آن جمله می توان ریاضیات، فیزیک، شیمی، زیست، تاریخ و ... اشاره نمود.

از حامیان Khan Academy می توان به بیل گیتس مدیر عامل اسبق شرکت مایکروسافت و یکی از سهامداران کنونی اصلی این شرکت و همچنین شرکت گوگل اشاره کرد به طوری که در سال 2010 شرکت گوگل با کمک 2 میلیون دلاری خود به سلمان خان خواستار توسعه بیشتر این آکادمی و همچنین ترجمه دوره های آموزشی به زبان های مختلف دنیا شد. لازم به ذکر است حامیان اصلی این آکادمی به دو مورد فوق الذکر ختم نشده بلکه با توجه به اهمیت کاری که در Khan Academy صورت می گیرد روز به روز بر لیست حامیان افزوده می شود.

تاکنون این آکادمی توانسته بیش از 260 میلیون مبحث درسی را در قالب آموزش های ویدیویی در اختیار کاربران قرار دهد. از مزایای این دوره های آموزشی می توان به امکان دانلود آموزش ها به منظور مشاهده آفلاین، برخورداری از نقشه راه به منظور مشاهده میزان پیشرفت خود، امکان تعامل با دیگر کاربران برای بحث و رفع اشکال، تمرین های تعاملی برای درک بهتر موضوعات درسی و ... اشاره کرد.

tutsplus.com

به گفته مدیران این سایت، هدف از راه اندازی این سایت تبدیل شدن به یک پایگاه آنلاین برای فراگیری مهارت های پول ساز می باشد. سایت tutsplus.com در سال 2007 کار خود را با ارائه یکسری دوره های آموزشی فتوشاپ آغاز کرد و اکنون با داشتن بیش از 10 سایت زیرمجموعه، به ارائه آموزش در طیف گسترده ای از مهارت های مرتبط با تکنولوژی و طراحی می پردازد.

یکی از علل انتخاب این سایت به عنوان یکی از بهترین سایت های آموزشی برنامه نویسی این است که آموزش های رایگان این سایت توسط اساتید زبده تألیف شده و به عنوان منبع آموزشی بسیاری از طراحان و برنامه نویسان است. علاوه بر این در نسخه Premium این سایت کاربران با ثبت نام و پرداخت شهریه به موضوعات آموزشی بیشتری دسترسی پیدا خواهند کرد.

teamtreehouse.com

این سایت با برگزاری دوره های آموزشی مختلف در زمینه طراحی وب، توسعه اپلیکیشن اندروید و اپل، زبان های برنامه نویسی Ruby، Ruby on Rail، PHP و JavaScript و حتی دوره های مرتبط با تجارت و کارآفرینی و بسیاری دوره های دیگر به صورت کاملاً ویدیویی توانسته خود را به عنوان یکی از منابع معتبر در زمینه آموزش فناوری مبدل سازد.

طراحان ایسلندی این وب سایت با شعار "ارائه آموزش های مرتبط با فناوری به مردم سراسر دنیا به منظور کمک به ایشان در جهت عملی ساختن رویاهای خود و تغییر دنیا هدف ما است." کتابخانه ای عظیم از آموزش های گوناگونی را که روز به روز بر تعداد آن ها افزوده می شود را در اختیار علاقمندان قرار داده اند. علاوه بر این، پس از مشاهده هر ویدیوی آموزشی، کاربر خواهد توانست به صورت کاملاً تعاملی به تمرین مطالب آموزشی بپردازد. لازم به ذکر است با ثبت نام در این سایت، کاربران خواهند توانست پروسه یادگیری خود را دنبال نموده و همچنین مشاهده کنند که چه دوره هایی را به چه میزان پیموده اند.

در ضمن، پس از ثبت نام در این سایت و پرداخت حق اشتراک به صورت ماهیانه و یا سالیانه برای دوره های طلایی یا نقره ای، کاربران می توانند به امکانات مختلفی همچون کارگاه های آموزشی، تمارین بیشتر، مشاهده مصاحبه با اساتید تراز اول دنیا و ... نیز دست پیدا کنند. سایت treehouse برخی دوره های آموزشی خود من جمله دوره HTML، Rail و Business را به صورت رایگان در اختیار علاقمندان قرار داده است.

codeschool.com

یکی دیگر از وب سایت های آموزشی در زمینه برنامه نویسی Code School نام دارد که آموزش های آن در حوزه هایی همچون HTML/CSS، JavaScript، Ruby و ios و ... دسته بندی می شوند. اگرچه بسیاری از دوره های این وب سایت رایگان است اما برخی دوره های خاص نیاز به پرداخت شهریه دارد. علاوه بر دوره های آموزشی مقدماتی Code School برای برنامه نویسان مبتدی، دوره های برنامه نویسی پیشرفته هم برای برنامه نویسان باتجربه تر هم در نظر گرفته شده است.

از مزایای آموزش های این سایت می توان به ویدیویی بودن آموزش ها، تمرین های تکمیلی پس از مشاهده دوره ها و همچنین توضیحات بسیار تکمیلی پیرامون سرفصل های آموزشی اشاره کرد. یکی از نکات جالبی که در این وب سایت آموزشی مشاهده می شود این است که پس از هر ویدیوی آموزشی تعدادی تمرین در اختیار کاربران قرار می گیرد که تا آن ها را حل نکنند نخواهند توانست ویدیوی آموزشی نهایی را مشاهده کنند. علاوه بر این پس از تکمیل هر سطح، کاربر یک تیکت دریافت می کند که اگر تعداد آن ها به حد قابل توجهی برسد، کاربر برای دوره های غیر رایگان تخفیف دریافت خواهد کرد.

codehs.com

این سایت از جمله سایت هایی است که علاوه بر دوره های برنامه نویسی و طراحی سایت، تمرکز خود را روی طراحی بازی های کامپیوتری، انیمیشن های کامپیوتری، حل مسائل کامپیوتری و پازل و ... قرار داده است. برخی از دوره های این سایت رایگان بوده اما کاربران برای دسترسی به دوره های پیشرفته تر می بایست با پرداخت شهریه اشتراک سایت را دریافت کنند. از مزایای آموزش های این سایت می توان به سوق دادن کاربر به فکر کردن برای حل مسائل کامپیوتری اشاره کرد. از سوی دیگر این سایت با سگی به نام Karel که فقط می تواند کارهای ابتدایی را انجام دهد اقدام به آموزش مفاهیم ابتدایی برنامه نویسی به کاربران مبتدی می پردازد.

scratch.mit.edu

اسکرچ یک زبان برنامه نویسی است که توسط دانشمندان دانشگاه MIT امریکا طراحی شده است. هدف از طراحی این زبان برنامه نویسی، آموزش اصول برنامه نویسی، حل مسائل و تفکر انتقادی به کودکان 8 تا 16 ساله است. علاوه بر کودکانی که در این گروه سنی قرار دارند، بزرگسالانی که هیچ تجربه برنامه نویسی هم نداشته باشند می توانند از این زبان برنامه نویسی برای آشنایی با اصول برنامه نویسی استفاده کنند و به صورت کاملاً بصری به ساخت انیمیشن، داستان سرایی، بازی و ... بپردازند. لازم به ذکر است که در سکان آکادمی نیز زبان برنامه نویسی اسکرچ محبوب تدریس می شود که به صورت کاملاً رایگان و به صورت آموزش ویدیویی در اختیار علاقمندان قرار گرفته است.

sqlzoo.net

از جمله وب سایت های آموزشی رایگان در زمینه پایگاه داده SQL وب سایت SQLZoo است. زبان SQL صرفاً به منظور ذخیره سازی اطلاعات در پایگاه داده و فراخوانی اطلاعاتی که از قبل در پایگاه داده به ثبت رسیده اند مورد استفاده قرار می گیرد. با استفاده از دوره های آموزشی این سایت از طریق یک رابط گرافیکی تعاملی، به سادگی می توانید با دستورات مختلف این زبان آشنا شوید.

از نقاط قوت آموزش های این سایت این است که آموزش ها از مراحل ابتدایی شروع شده و در این مراحل صرفاً از کاربر خواسته می شود تا به طور مثال با تغییر برخی متغیرها خروجی برنامه را تغییر داده و در مراحل بعدی تمارین دشوارتری از کاربر خواسته می شود.

codeavengers.com

سایت Code Avengers با ارائه آموزش های با کیفیت در زمینه HTML 5، CSS 3 و JavaScript و ... فرصتی را فراهم می آورد تا کاربرانی که در مورد ورود به حوزه برنامه نویسی مردد هستند به برنامه نویسی بسیار علاقه مند شوند. نکته جالب در ارتباط با دوره های آموزشی این سایت این است که آموزش ها در قالبی بسیار سرگرم کننده ارائه شده اند و در پایان هر ماژول آموزشی هم بازی کوچکی ترتیب داده شده است تا خستگی کاربر کاملاً رفع شود.

با دوره های ارائه شده در این سایت کاربران می توانند به توسعه سایت، طراحی بازی و اپلیکیشن بپردازند. رویکرد آموزشی این سایت به این شکل است که کاربران را -به خصوص برنامه نویسان مبتدی- با ارائه اطلاعات بسیار گسترده و غیر ضروری خسته نمی کند بلکه با مد نظر قرار دادن روحیات برنامه نویسان مبتدی که ممکن است خیلی زود انگیزه خود را از دست بدهند، کدهای آموزشی را به بخش های کوچک تقسیم بندی نموده و با توضیحات جذاب و سرگرم کننده و به صورتی کاملاً تعاملی از کاربر خواسته می شود تا دستورات را نوشته و بلافاصله نتیجه آن را مشاهده کنند.

lynda.com

سایت لیندا یکی از زیرشاخته های شبکه ی اجتماعی لینکدین است که به عنوان یکی از مرجع های تراز اول آموزش آنلاین محسوب می شود. از جمله دوره های آموزشی این سایت می توان به کسب و کار، طراحی، برنامه نویسی و ... اشاره کرد که توسط اساتید برجسته تالیف شده اند. لازم به ذکر است که به منظور استفاده از سرویس های آموزشی این سایت، نیاز به ثبت نام و پرداخت شهریه خواهید داشت.

pluralsight.com

این سایت هم جزو سایت های معروفی است که در زمینه ی ارائه ی آموزش های ویدیویی حرف هایی برای گفتن دارا است و مدیران این سایت اعتقاد دارند که "در تلاشند تا سبک یادگیری را تغییر دهند." آموزش های سایت pluralsight طیف گسترده ای را پوشش می دهد که از آن جمله می توان به کسب و کار، توسعه ی اپلیکیشن موبایل، طراحی سایت، برنامه نویسی و ... اشاره کرد.

edx.org 

این سایت تمام تلاش خود را به کار می بندد تا دسترسی به آموزش های باکیفیت را برای هر فردی و در هر جایی امکان پذیر سازد. سایت edx توسط دانشگاه های هاروارد و ام آی تی در سال 2012 تاسیس شد که دوره های برگزار شده در این سایت توسط اساتید زبده ی دانشگاه های معروف دنیا تالیف شده اند. این سایت جزو سایت های غیر انتفاعی و اپن سورس است که توسط مجامع علمی و دانشگاهی اداره می شود که این امکان را در اختیار علاقمندان قرار داده تا از پلتفرم این سایت که متن باز است، به منظور توسعه ی راه کارهای آموزش آنلاین استفاده کنند.

laracasts.com

این سایت توسط Jeffrey Way اداره می شود و عمده آموزش های آن مرتبط با زبان برنامه نویسی پی اچ پی و فریم ورک لاراول است اما آموزش ها به این موارد ختم نشده و برخی مباحث دیگر همچون زبان های سی اس اس و جاوا اسکریپت هم در لیست آموزش های این سایت به چشم می خورند. بدون اغراق می توان گفت که این سایت بهترین منبع آموزش فریم ورک لاراول در دنیا است!

codecourse.com

سایت کدکورس یکی دیگر از سایت های فعال در زمینه ی آموزش اصول طراحی وب است که پیش از این phpacademy نام داشت. آموزش های این سایت ویدیویی بوده اما به منظور استفاده از سرفصل های کامل آموزشی، می بایست شهریه پرداخت کرد.

developers.google.com 

این سایت که یکی از زیر شاخه های سایت گوگل است که به عنوان یکی از منابع آموزشی موثق در میان برنامه نویسان به خصوص توسعه دهندگان سیستم عامل اندروید محسوب می شود. SDK ها و API های شرکت گوگل، مستندات، نمونه کد، منابع پشتیبانی و بسیار سرویس های دیگر را از طریق این سایت می توان دریافت نمود.

codementor.io 

از جمله دوره های آموزشی این سایت می توان به آموزش زبان های روبی، جاوا اسکریپت، سی شارپ، فریم ورک Ruby on Rails، توسعه ی اپلیکیشن های iOS و Android، فریم ورک AngularJS و ... اشاره کرد. به گفته ی خود این سایت "خواه یک برنامه نویس مبتدی باشید که به دنبال معلم خصوصی می گردید خواه یک مهندس باتجربه که در پی کسب تجربیات بیشتر است، Codementor شما را به هدفتان خواهد رساند."

gotoandlearn.com 

سایت Go to And Learn جزو سایت هایی است که در زمینه ی ارائه ی آموزش های فلش، توسعه ی گیم، اچ تی ام ال نسخه ی 5، جاوا اسکریپت و ... فعال است که آموزش هایی به صورت ویدیویی و رایگان در اختیار علاقمندان قرار می دهد.

screencastsonline.com

این سایت جزو گروهی از منابع آموزشی است که بیشتر مرتبط با برنامه نویسی سیستم عامل های شرکت اپل است. از جمله دوره های آموزشی این سایت می توان به برنامه نویسی برای ساعت اپل، برنامه نویسی آی او اس، برنامه نویسی او اس ایکس و ... اشاره کرد. لازم به ذکر است که شرکت در دوره های آموزشی این سایت مستلزم ثبت نام و پرداخت شهریه است.

learnnowonline.com 

آموزش های این سایت بیشتر با رویکرد اپ موبایل، خانواده ی زبان های مایکروسافتی و زبان برنامه نویسی جاوا است. البته دوره ها به این موارد ختم نشده و مباحثی همچون امنیت، طراحی رابط کاربری، تجربه ی کاربری و ... هم در اختیار علاقمندان قرار دارد. دوره های این سایت آموزشی غیر رایگان هستند.

code.org 

سایت code توسط دو برادر ایرانی به نام های هادی و علی پرتوی در سال 2013 تحت عنوان یک موسسه ی آموزشی غیر انتفاعی تاسیس شد که هدفش ارتقاء دانش برنامه نویسی بین کودکان و سایر علاقمندان است. یکی از اهداف ارزشمند این دو برادر این است تا بدون در نظر گرفتن رنگ، نژاد و ملیت دانش آموزان، دسترسی به منابع آموزشی علوم کامپیوتری را برای ایشان میسر سازند. مدیران این سایت اعتقاد دارند که آموزش علوم کامپیوتری می بایست به عنوان بخشی از دروس مدارس -به خصوص مقاطع ابتدایی- درآید. به علاوه، این سایت حاوی لینک به سایر منابع آموزشی نیز هست که علاوه بر بچه ها، بزرگسال ها نیز می‌توانند برای شروع برنامه نویسی از آن‌ها استفاده نمایند.

علاوه بر این، سایت code.org مبتکر چیزی است تحت عنوان Hour of Code که از آن طریق، مدارس و موسسات آموزشی شرکت کننده می توانند در یک ساعت آموزش برنامه نویسی، دانش آموزان را با علوم کامپیوتری به خصوص اصول برنامه نویسی و مزیت های آن آشنا سازند.

hackdesign.org

درست است که بخش عمده‌ای از یک ایده ی نرم افزاری بک اند یا منطق آن نرم‌افزار است اما این در حالی است که طراحی نیز به عنوان بخش لایفنک یک نرم‌افزار است چه بسا ایده یی خوب اما با طراحی بد به راحتی شکست بخورد! سایت Hack Design یکسری درس‌های مرتبط با طراحی که توسط طراحان تراز اول دنیا تألیف شده‌اند -از طراحان فیسبوک گرفته تا دراپ باکس، گوگل و غیره- را از طریق ایمیل به صورت هفتگی در اختیار دانشجویان قرار می‌دهد که شامل مقالات برای کسب دانش و تکالیفی برای کسب تجربه اند. این مقالات شامل تایپوگرافی، طراحی محصول، رابط کاربری، نمونه سازی اولیه و بسیاری مباحث جالب دیگر هستند (باز هم یادآور می‌شویم که منظور از Frond-end رابط کاربری و به طور کلی ظاهر یک سایت یا اپلیکیشن است در صورتی که Back-end به منطق حاکم بر این نرم‌افزار یا اپلیکیشن دلالت دارد.)

w3schools 

این سایت به منزله ی یکی از بهترین منابع آموزشی برای مبتدیان است که تازه شروع به یادگیری برنامه نویسی به خصوص فناوری های تحت وب کرده اند. در این سایت، آموزش‌هایی مقدماتی برای زبان‌های اچ تی ام ال، سی اس اس، جاوا اسکریپت، پی اچ پی و برخی فریم ورک ها مثل بوت استرپ، جی کوئری و … به صورت کاملاً رایگان در اختیار علاقمندان قرار می گیرد. از جمله مزایای این سایت این است که مطالب تئوریک با استفاده از مثال‌هایی عملی در اختیار دانشجویان قرار می‌گیرد و همین مسأله منجر به این خواهد گشت که کاربران، دوره های آموزشی را به مراتب راحت‌تر فرا گیرند. در ضمن، این امکان برای ایشان فراهم شده است تا در مرورگر خود بتوانند کدها را تغییر داده و نتایج را در مرورگر مشاهده کنند.

developer.mozilla.org

شبکه ی توسعه دهندگان موزیلا به عنوان یکی دیگر از مراجع آموزش برنامه نویسی است که افراد مبتدی برای یادگیری زبان‌هایی مثل اچ تی ام ال، سی اس اس، جاوا اسکریپت و همچنین برخی API ها می‌توانند از این شبکه استفاده کنند. موزیلا یک بنیاد غیر انتقاعی است که مرورگر فایرفاکس نیز یکی از محصولات این سازمان است. اگرچه که مطالب آموزشی این سایت به راحتی مطالب آموزشی سایت W3Schools نیست، اما دوره های آموزشی این شبکه را می‌توان به عنوان یکی از موثق ترین دوره های آموزش فناوری های وب در دنیا تلقی کرد!

stackoverflow

سایت Stackoverflow در سال 2008 تاسیس شد که صرفاً پس از گذشت چند سال به محبوبیتی جهانی در میان توسعه دهندگان و برنامه نویسان کشورهای مختلف جهان قرار گرفت. به طور خلاصه، این سایت به عنوان بهترین مکانی است که برنامه نویسان می‌توانند به سؤال و جواب در مورد برنامه نویسی و طراحی سایت بپردازند. اگر قصد ورود به دنیای برنامه نویسی را دارید، بدون شک این سایت یکی از دوستان نزدیک شما خواهد شد!

w3.org

این سایت متعلق به کنسرسیوم شبکه ی جهانی وب (www) است که یک مجمع بین المللی می باشد که مدیریت شبکه ی جهانی وب را بر عهده دارد. این سایت نیز آموزش هایی در زمینه ی فناوری های وب همچون زبان های اچ تی ام ال، سی اس اس، اکس ام ال، استانداردهای وب و ... منتشر می نماید.

درصورتی‌که سایتی را می‌شناسید که فاخر، علمی و ارزشمند است اما درعین‌حال در لیست فوق از قلم افتاده است، در بخش نظرات می‌توانید آن‌را معرفی کرده تا سایر دانشجویان این دوره هم از آن بهره‌مند گردند.

online-support-icon