تفاوت بین دستهها و برچسبها در وردپرس چیست؟
دستهها و برچسبها، دو نوع طبقهبندی (taxonomy) پیشفرض در وردپرس هستند. سادهترین راه برای درک تفاوت بین این دو، این است که فرض کنید وبسایت شما یک کتاب است. فهرست نخست کتاب، بخشهای کلی موجود در کتاب را نمایش میدهد. میتوان گفت که دستهها در یک وبسایت وردپرسی، همان فهرست کتاب هستند. به همین ترتیب، نمایهی کتاب که در آخر آن میآید را میتوان برچسبهای یک وبسایت در نظر گرفت.
یک رویکرد خوب این است که تلاش کنید بیش از 3 دسته به یک نوشته اختصاص ندهید. در مورد برچسبها اما میتوانید کمی آزادانهتر رفتار کنید.
تفاوت اصلی بین دستهها و برچسبها در موارد زیر میباشند:
- دستهها بیشتر یک طبقهبندی گسترده برای نوشتهها هستند. تعداد زیادی از نوشتهها میتوانند در یک دسته قرار گیرند. در حالی که برچسبها بیشتر برای سازماندهی جزئی نوشتهها استفاده میشوند و بنابراین، ممکن است برچسبهایی داشته باشید که تنها برای یک نوشته استفاده شده و در واقع یکتا باشند.
- دستهها میتوانند به صورتی درختی ساخته شوند و زیر دسته داشته باشند. در حالی که برچسبها دارای این قابلیت نیستند.
- در وردپرس باید حداقل یک دسته وجود داشته باشد و به طور پیشفرض حین نصب یک دسته ایجاد میشود تا نوشتهها در آن قرار گیرند.این دسته قابل پاک کردن نیست و تنها میتوان نام آن را تغییر داد. برخلاف دستهها، افزودن برچسبها کاملا اختیاری است.
برای نمونه تصور کنید که یک نوشته در مورد یک کتاب برنامه نویسی پایتون نوشتهاید. دستهها و برچسبهای آن به شکل زیر میتوانند باشند:
دستهها: کتاب برنامهنویسی
برچسبها: پایتون – کتاب – برنامه نویسی
چه تعداد دستهی وردپرس در سایت باید تعریف کنیم؟
هیچ عدد معینی برای تعداد دستهها وجود ندارد. در بیشتر اوقات شما چیزی بین 5 تا 10 دسته نیاز دارید تا به خوبی نوشتههای خود را سازماندهی کنید.
اگر به تازگی آغاز به نوشتن کردید، نگران ایجاد دستههای بینقص و عالی نباشید، با 3 تا 5 دسته در آغاز کار پیش بروید و به مرور زمان به تعداد آن بیفزایید. همچنین، دستهها به منظور در بر گرفتن گروه بزرگی از نوشتهها ایجاد شدهاند. شما میتوانید با استفاده از زیر دسته و برچسب، نوشتهی خود را به دستههای کوچکتری تقسیم کنید.
آیا حتما باید از زیر دسته استفاده کنم؟
خیر، شما مجبور به استفاده از زیر دسته نیستید. زیر دستهها زمانی کاربرد دارند که شما تعداد زیادی نوشته در یک دسته دارید که میتوانید آن را به بخشهای کوچکتری تقسیم کنید. برای نمونه ممکن است یک دسته به نام «دستور پخت» داشته باشید که تعداد غذاهای کم کالری یا بدون قند در آن فراوانی زیاده پیدا کرده باشد. در این صورت میتوانید یک زیر دسته نیز برای آن ایجاد نمایید. به این ترتیب، پیدا کردن دستورهای مختلف برای بیننده آسانتر خواهد شد.
آیا برچسبها سئوی سایت را بهبود میبخشند؟
خیر، برچسبهای وردپرس هیچ مزیت واقعیای برای سئو ارائه نمیدهند. در واقع، استفادهی بیش از حد آنها میتواند باعث در هم ریختگی وبسایت شما، ایجاد یک تجربهی کاربری بد، و حتی تاثیر منفی رو سئو شود.
این ایده که برچسبهای وردپرس سئوی سایت را بهبود میدهند یک برداشت نادرست است و در واقعیت میتواند تاثیری اندک در رتبهی جستجوی شما داشته باشد.
هدف از ایجاد برچسبها، سازماندهی محتوای وبسایت است. برچسبها با ایجاد صفحهی آرشیو، میتوانند در یافتن نوشتههای یک موضوع خاص، به بازدیدکنندگان کمک کنند. اما استفاده نادرست از برچسبها میتواند باعث تاثیر منفی روی تجربهی کاربری شده و در نتیجه سئو را کاهش دهد.
هر زمان که شما یک برچسب تازه میسازید، وردپرس یک برگهی آرشیو برای آن برچسب میسازد. اگر این گونه پیش روید که به هر نوشتهای، با همهی ترکیبهای ممکن برچسب اضافه کنید، تعداد زیادی برگهی آرشیو ساخته میشود که بیشتر آنها تنها شامل یک نوشته خواهند بود. این باعث ایجاد یک تجربهی کاربری بد شده و همچنین سئو را کاهش میدهد.
چگونه از مشکلات سئوی ناشی از برچسبها در امان بمانیم؟
1. تمایز بین دستهها و برچسبها
ساخت یک دسته و یک برچسب با یک نام، معمولا رویکرد بدی است.
این که چگونه دستهها و برچسبها را در سایتتان به کار ببرید وابسته به خودتان است، اما یک شیوهی رایج برای به کار بردن آنها به این شکل است که دسته را برای یک طبقهبندی گسترده، و برچسب را برای یک موضوع جزئی و خاص به کار ببرید.
2. استفاده از Noindex برای برگهی آرشیو برچسب
بهتر است که از ایندکس برگههایِ آرشیوِ برچسب، توسط موتورهای جستجو جلوگیری کنید، مگر این که دلیل خوبی برای انجام ندادن این کار داشته باشید!
برای انجام آسان این کار، میتوانید از افزونه Yoast SEO نیز استفاده کنید.
3. تنها زمانی که به برچسبها نیاز دارید از آنها استفاده کنید
با این که هر نوشتهی وردپرس باید حداقل دارای یک دسته باشد، اما شما اجباری به استفاده از برچسب ندارید. اگر فکر میکنید که برچسبها به بازدیدکنندگان کمک میکنند تا نوشتهها را بهتر در سایتتان پیدا کنند، در این صورت باید از آنها استفاده کنید، اما اگر تنها باعث ایجاد شاخ و برگ اضافی میشوند، از آنها دست بکشید.
سخن پایانی
افراد برچسبها را به قصد بهبود سئو به کار میبرند، تا به گوگل بگویند که محتوای آنها به چه کلمههای کلیدیای مرتبط است، اما امروزه گوگل بسیار هوشمند شده است و نیازی نیست تا به صراحت بگویید که کلمههای کلیدی محتواتان چیست.
جای این کار، بهتر است تمرکزتان را روی ایجاد محتوای باکیفیت بگذارید، و کلمههای کلیدی را در نوشتهتان بگنجانید.
کلمههای کلیدی میبایست در عنوان نوشته، تیترها، توضیحات متا، و خود نوشته آورده شوند، نه لزوما در برچسبها.