13 عادت معقول روزانه

13 عادت معقول روزانه

1. زود بخوابید و زود بیدار شوید

اگر در زمان خستگی بیداری را بر خواب ترجیح دهید، روز بعد احساس خستگی و کج‎‌خلقی خواهید کرد. هیچ‌گاه ارزش ندارد برای تماشای تلویزیون یا انجام کارهای اضافی تا دیروقت بیدار بمانید. اگر زودتر بیدار شوید در طول روز کارآمدی بیشتری دارید و مجبور نیستید با خماری خستگی شب قبل مدارا کنید.

2. روز خود را در سکوت آغاز کنید

بدون تلفن، تلویزیون، اینترنت و مکالمات استرس‌زا از آرامش صبح زود لذت ببرید. دعا کنید، افکارتان را بنویسید و کتاب بخوانید.

3. زیاد آب بنوشید

مخصوصاً در صبح، بعد از اینکه از خواب بیدار می‌شوید و قبل از اینکه چیزی بخورید، دو لیوان آب بنوشید.30 دقیقه قبل از هر وعده غذایی و یک ساعت قبل از خواب یک لیوان آب بنوشید. اگر می‌خواهید همراه غذا چیزی بنوشید، آب داغ یا چای برای هضم غذا بهتر است.

4. انجام کارها را به تعویق نیاندازید

بعد از تمام شدن زمان استراحت خود، به پیاده‌روی بروید یا کارهای خانه را انجام دهید. زمین را جارو بکشید، زباله‌ها را دور بیاندازید و غیره. حرکت‌های کششی سبک یا تحرک مفصل را انجام دهید. انجام این موارد به بیدار شدن بدن و رفع گرفتگی کمک می‌کند. همچنین ذهن شما را قدرتمند می‌سازد و بین ذهن و بدن ارتباط برقرار می‌کند. اینگونه احساس بهتری خواهید داشت و این به نفع شماست. ورزش کردن باعث می‌شود بهتر ایده‌پردازی کنید و نسبت به توانایی‌های خود اعتمادبه‌نفس داشته باشید.

5. کالری کمتری مصرف کنید

از کربوهیدرات‌های ساده (مواردی که حاوی شکر تصفیه شده هستند) کمتر استفاده کنید. فقط زمانی که گرسنه هستید غذا بخورید و زمانی که 80 درصد احساس سیری کردید دست از غذا خوردن بکشید. اگر احساس گرسنگی می‌کنید، ممکن است بدنتان کم آب شده باشد. قبل از خوردن هر چیزی ابتدا آب بنوشید. یک رژیم غذایی با فیبر بالا داشته باشید. فیبر اثرات منفی غذاهای فرآوری‌شده و شیرین را خنثی می‌کند. فیبر همچنین به شما احساس سیری می‌دهد. غذاهایی که پروتئین و چربی بالایی دارند نیز اثر مشابهی دارند. چربی شما را چاق نمی‌کند، کربوهیدرات‌ها و قندها این کار را می‌کنند.

6. زمان کمتری را صرف اینترنت، تلویزیون، پیام کوتاه و گوش دادن به رادیو کنید

این موارد اعتیادآور بوده و باعث حواس‌پرتی می‌شوند. می‌توانید به جای این موارد، کارهای بهتری مثل خواندن کتاب‌های مفید و دیدن فیلم‌های برتر را انجام دهید و با اطلاعات بهتری روح و روان خود را تغذیه کنید.

7. خود را کمتر در معرض اخبار قرار دهید

اخبار بیشتر روی رویدادهای منفی متمرکز است، زیرا رویدادهای منفی نادرتر از رویدادهای مثبت هستند. اخبار بیشتر از اینکه شما را آگاه کند، باعث سرگرمی شما می‌شود. وقتی شما سرگرم چیزی می‌شوید دوست دارید دوباره آن را انجام دهید، هدف خبرگزاری‌ها نیز همین است. بیشتر چیزهایی که که در اخبار می‌شنوید یا می‌بینید، چیزهایی هستند که نیازی به دانستن آن ندارید و بسیاری از آن‌ها مغرضانه و نادرست هستند.

8. پول خود را پس‌انداز و سرمایه‌گذاری کنید

حساب و کتاب هزینه‌هایی که می‌کنید را داشته باشید. هزینه‌هایتان را تا حد امکان پایین نگه دارید. تا حد امکان کمتر پول قرض کنید. اگر قصد سرمایه‌گذاری گذارید، مراقب صندوق‌های سرمایه‌گذاری مشترک، صندوق‌های تامینی، اوراق قرضه و ارزهای دیجیتال باشید. این موارد نسبت به صندوق‌های شاخصی که بازار سهام گسترده‌تری دارند، در رده پایین‌تری قرار می‌گیرند. یکی از ساده‌ترین فرصت‌های سرمایه‌گذاری مربوط به خرید و فروش سهام در بازار بورس است همچنین می‌توانید در تأمین سرمایه‌های شرکت‌های دانش بنیان شریک شوید یا در پروژه‌های شهری یا صنعت گردشگری سرمایه‌گذاری کنید. فراموش نکنید همه طرح‌های سریع پولدار شدن اشتباه هستند، آن‌ها را نادیده بگیرید.

9. با خود یا دیگران بحث نکنید

گفتگوهای ذهنی را به حداقل برسانید؛ نفس عمیق بکشید و دعا کنید. از مشاجره با دیگر افراد پرهیز کنید و تا حد امکان تنش را کاهش دهید.

10. بیشتر شنونده باشید تا سخنگو

این‌گونه بیشتر یاد می‌گیرید، کمتر بحث می‌کنید و مردم بیشتر به شما احترام خواهند گذاشت.

11. طوری زندگی کنید که انگار خدا برای‌تان ارزش قائل است و با همه طوری رفتار کنید که نشان‌دهنده‌ی جایگاه برابر شما و آن‌ها پیش خدا باشد

همه ما بدی‌ها و خوبی‌‌های خودمان را داریم، بنابراین از بقیه انتظار کامل بودن نداشته باشید.

12. جوری زندگی کنید که انگار تمام دارایی‌هایتان یک امتیاز است نه حق مسلم شما

همه چیزهایی که دارید ممکن است روزی از دست‌تان برود. حتی زندگی شما ممکن است در یک لحظه تمام شود. همیشه بخاطر داشته‌هایتان شکرگزار باشید و مغرور نشوید.

13. هر روز به عزیزان خود بگویید که آن‌ها را دوست دارید

با کلمات و با عمل به آن‌ها بگویید که دوست‌شان دارید.

از بهترین نوشته‌های کاربران سکان آکادمی در سکان پلاس


online-support-icon