گوگل چگونه استعدادهای کارمندانش را شکوفا می‌سازد؟

گوگل چگونه استعدادهای کارمندانش را شکوفا می‌سازد؟

دوره‌های در حین خدمت یا OJT (مخفف واژگان On the Job Training) به منزلهٔ عاملی مهم در تعیین موفقیت یا عدم موفقیت یک شرکت محسوب می‌شوند و یکی از شرکت‌هایی که در همین راستا توانسته به نتایج خوبی برسد، گوگل است که موفق گردیده تا با فراهم آوردن یک محیط کار علمی، به ارتقاء استعدادهای کارمندانش بپردازد (دلایلی که در این پست برخواهیم شمرد همگی جزو چیزهایی هستند که مجلهٔ فورچون به آن خاطر آن‌ها، شرکت گوگل را در سال ۲۰۱۴ به عنوان بهترین شرکتی که می‌توان در آن کار کرد اعلام نمود.)

دسترسی به منابع آموزشی
فرهنگ سازمانی شرکت گوگل بدین شکل است که منابع آموزشی باید در اختیار همهٔ کارمندان قرار گیرد اما در عین حال فضای کاری مرتبط با آموزش‌ها نیز در اختیار آن‌ها قرار گرفته تا آنچه که آموخته‌اند را بتوانند به صورت عملی تجربه کنند. گوگل یکسری آموزش‌های عمومی و یکسری آموزش‌های تخصصی به تمامی پرسنل خود ارائه می‌دهد که از آن جمله می‌توان به مدیریت، منابع مالی و حتی #هوش هیجانی اشاره کرد.

نیازسنجی افراد
آنچه مسلم است اینکه گوگل بر اساس تحلیل آمار و اطلاعات مرتبط با پرسنل خود، سَبک جدیدی از آموزش را در این شرکت پایه‌ریزی کرده است تا بر آن اساس مطمئن شوند که کارمندان به چه نوع آموزش‌هایی برای ارتقاء شرکت نیاز دارند.

آموزش پرسنل به یکدیگر
جالب است بدانیم که طرحی در گوگل وجود دارد با نام Googler to Googler که در آن خود کارمندان گوگل هستند که باید به یکدیگر آموزش دهند و به گفتهٔ یکی از مدیران گوگل، از خوبی‌های این استراتژی آموزشی این است که کارمندان در حین کار کردن می‌توانند چیزهای جدید هم یاد بگیرند.

نظرسنجی تصادفی از پرسنل
یکی از راه‌هایی که از آن طریق مدیران شرکت گوگل سعی می‌کنند تا یک تجربهٔ کاری منحصر به فرد در شرکت‌شان ایجاد کنند، نظارت بر میزان رضایت‌مندی کارکنان و گوش کردن به دغدغه‌های ایشان است و به همین منظور هم واحدی اختصاصی در این شرکت تحت عنوان People Operations سالی دو بار نظرسنجی جامع و کاملی از تعدادی کارمندان گوگل به صورت تصادفی انجام می‌دهد و در نهایت از نتایج این نظرسنجی‌ها به منظور هدفمندتر کردن آموزش‌های در حین خدمت (OJT) به منظور بهبود تجربهٔ کاری پرسنل استفاده می‌کنند.

استعدادیابی پرسنل
خبر جالب اینکه گوگل از تعدادی دانشمندان مطرح در زمینهٔ علوم اجتماعی نیز جهت بهبود روش‌های استعدادیابی کمک می‌گیرد. در واقع، انجام چنین نظرسنجی‌ها، آزمون‌ها و تحقیقات نشان می‌دهند که پرسنل به چه دوره‌های آموزشی نیاز دارند، کدام مدیران مِنتورهای بهتری خواهند شد و کدام پرسنل به آموزش‌های بیشتری به منظور ارتقاء سودآوری شرکت نیاز دارند.

کار کردن روی پروژه‌های شخصی
یکی از اقدامات عجیب گوگل پیروی از اصل پارِتو است بدین شکل که این اجازه را به کارمندان خود می‌دهد تا چیزی در حدود ۲۰٪ از زمان کاری خود را به انجام پروژه‌های شخصی اختصاص دهند که از خوبی‌های اتخاذ چنین سیاستی می‌توان به این مسأله اشاره کرد که پرسنل گوگل می‌توانند با چیزهایی که در دوره‌های آموزشی این شرکت فرا گرفته‌اند، با آزمون و خطا شروع به تست کردن ایده‌های خود کرده و در خلال آن ایده‌های جدیدی خلق کنند که از جملهٔ این ایده‌های جدید می‌توان به محصولاتی نظیر AdSense و Google Now اشاره کرد (برای آشنایی با مفهوم اصل پارِتو، به مقالهٔ قانون ۸۰/۲۰ چیست؟ مراجعه نمایید.) به گفتهٔ یکی از مدیران منابع انسانی گوگل:

افراد صرفاً با شرکت در دوره‌های آموزشی چیز جدیدی یاد نمی‌گیرن بلکه اکثر اون‌ها از طریق کار عملی می‌تونن به آموخته‌های خود اضافه کنن. دوره‌های آموزشی فقط یکی از لایه‌های ارتقاء سطح کاری پرسنل ماست که چنین سَبک کاری توسط بسیاری از بوت‌کمپ‌های آموزش برنامه‌نویسی ایالات متحده هم به کار گرفته شده که در چنین کمپ‌هایی دست دانشجویان باز گذاشته می‌شه تا با استفاده از تکنولوژی‌هایی که یاد گرفتن، ایده‌هایی جدیدی خلق کنن.

به طور کلی، کسب‌وکارهای مختلف برای آنکه بتوانند در زمینهٔ آموزش منابع انسانی خود موفق عمل کنند، نیازی نخواهد داشت تا به پول‌داری و پیشرفتگی گوگل باشند بلکه صرفاً با اتخاذ سیاست‌هایی درست و مناسب، قادر خواهند بود تا نیازهای پرسنل را درک کرده، آن‌ها را خوشحال‌تر ساخته و در نتیجه سودآوری بیشتر شرکت را تضمین کنند.

در همین راستا، راه‌کارهایی که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم، در صورتی که درست به کار گرفته شوند، کمک شایانی به موفقیت شما در استارتاپ یا شرکت‌تان در جهت بالا بردن سطح علمی اعضای تیم خواهند نمود:

- برگزاری دوره‌های آموزشی جدید
- سؤال پرسیدن از پرسنل در مورد سَبک یادگیری ایشان
- استفاده از تعدادی مِنتور در دوره‌های آموزشی
- انگیزه دادن به نیروها به منظور آموزش به یکدیگر
- فراهم آوردن فرصتی به منظور عملی کردن آموخته‌ها در محیطی واقعی

حال نوبت به نظرات شما می‌رسد. با توجه به تجربیاتی که از کار در شرکت‌های ایرانی داشته‌اید، در فضای کسب‌وکار داخل ایران از چه روش‌هایی برای بالا بردن سطح دانش پرسنل استفاده می‌شود؟ نظرات، دیدگاه‌ها و تجربیات خود را با سایر کاربران سکان آکادمی به اشتراک بگذارید.

از بهترین نوشته‌های کاربران سکان آکادمی در سکان پلاس


online-support-icon