PAIR مخفف People + AI Research یکی از پروژههای گوگل است که کارش تجزیه و تحلیل نحوۀ تعامل انسانها با سیستمهای هوش مصنوعی خواهد بود به طوری که این کمپانی در نظر دارد تا یکسری الگوریتمهایی مبتنی بر هوش مصنوعی طراحی کند که تعامل با انسان در مرکز توجه آنها قرار داشته باشد.
به طور کلی، PAIR بر اساس دادههای جمعآوری شده توصیهها و پیشنهاداتی دربارۀ نحوۀ ساخت سیستمهای مبتنی بر AI و ML خواهد داد که در این باره گوگل رسماً اعلام کرده است که:
یکی از راهحلهای این پازل بزرگ استفاده از Design Thinking است. به جای اینکه هوش مصنوعی را فقط به عنوان یک تکنولوژی ببینیم، آن را به عنوان چیزی که میتوان طراحیاش کرد متصور خواهیم شد.
البته این گزاره کمی هم ابهام دارد اما احتمالاً گوگل منظورش این است که پیشرفتهای هوش مصنوعی هم به سمتی خواهند رفت که سبک جدیدی از نحوۀ تعاملات مردم با آن ایجاد خواهد شد (در مسیر پیشرفت فناوری هم میبینیم که برای مثال پیشرفتهای گرافیک کامپیوتری هدفش تنها بهتر کشیدن طرحهای گرافیکی نبوده بلکه این مسیر به ایجاد معانی جدیدی از اینترفیسها و اپلیکیشنها منتهی شد.)
در حال حاضر هم شرکتهای زیادی تمرکز خود را روی پردازش زبان طبیعی گذاشتهاند چرا که اعتقاد دارند این دو بهترین راه ارتباط مردم با سیستمهای مبتنی بر هوش مصنوعی هستند و از آن طریق آدمها میتوانند چیزهایی را به رباتها منتقل کنند که خواستار آن هستند.
PAIR در مسیر تلاشهای خود برای یافتن راههای بینقص در تعامل انسان با هوش مصنوعی، یکسری ابزار اپنسورس در ریپازیتوری PAIR Code در گیتهاب با این هدف منتشر کرده است که در هنگام افزودن دیتا و اطلاعات به الگوریتمهای هوش مصنوعی، مهندسان دید کاملی از روند انجام کار داشته باشند مضاف بر اینکه ابزارهایی از این دست میتوانند به پروسۀ دیباگ کردن و نظارت بر کارایی سیستم نیز کمک کنند بدین صورت که به دولوپرها کمک میکنند تا هرگونه مقادیر غیرمنتظره یا دور از انتظاری را کاملاً مشخص کرده تا منجر به ایجاد انحراف احتمالی در آموزش الگوریتمهای یادگیری ماشینی نگردند.
آشنایی با Gradient Ventures
خبر خوبی که برای متخصصان هوش مصنوعی وجود دارد این است که گوگل گروهی از سرمایهگزاران تحت عنوان Gradient Ventures را دور هم جمع میکند که ایشان فقط روی محصولاتی سرمایهگزاری خواهند کرد که بر پایۀ هوش مصنوعی هستند. در واقع، وقتی شما یک غول تکنولوژی باشید نمیدانید محصول بعدی که میخواهید حق مالکیت آن را به خود اختصاص دهید در دست چه کسی است و در کجا قرار دارد که در نتیجه گوگل با این استراتژی میخواهد محصولات باارزش را به سمت خود جذب کرده و در صنعت AI حرفهای به مراتب بیشتری در مقایسه با رقبایی همچون آمازون، فیسبوک و ... داشته باشد.