Mobilegeddon اصطلاحی است که به آپدیت گوگل در سال 2015 دربارهٔ سنجش عملکرد وبسایتها در نسخهٔ موبایل اشاره دارد و موجب تعریف استاندارهای جدید بهینهسازی در موتورهای جستجو شد که در همین راستا در این پست به بررسی مفهوم Mobilegeddon و ارتباط آن با مقولهٔ بهینهسازی سایت برای موتورهای جستجو میپردازیم.
اهمیت این سَبک از طراحی زمانی به اوج خود رسید که تعداد کاربران موبایل از دسکتاپ پیشی گرفت و در همین راستا نیز نیازهای کاربران در موتورهای جستجو تغییر یافت. مطابق آمار ارائه شده توسط گوگل، امروزه اکثر جستجوهای انجام شده در این سِرچ اِنجین توسط کاربران ابزارهای هوشمندی همچون موبایل و تبلت صورت میگیرد و طبیعی است که این غول فناوری نیز در پاسخ به آنها وبسایتهایی که دارای طراحی بهتری در نسخهٔ موبایل خود میباشند را بیش از سایرین مورد توجه قرار دهد.
در برخی از منابع آموزشی، شرکت گوگل و کارشناسانش به مواردی که یک وبسایت باید از آنها بهرهمند باشد تا در بهروزرسانی مربوط به فرایند ایندکسینگ به اصطلاح Mobile First دچار مشکل نشود اشاره کردهاند که یکی از مهمترین عناصر صفحه در نسخهٔ موبایل، تصاویر و ابعاد آنها است به طوری که استفاده از مقادیر متغیر نظیر درصد به جای واحدهای ثابت مبتنی بر پیکسل، میتواند یک راهحل مناسب برای این مسئله باشد. همچنین میتوان با تعریف استایلهای متفاوت، نحوهٔ نمایش تصاویر در ابعاد مختلف صفحه نمایش را کنترل نمود به علاوه اینکه استفاده از اَتریبیوتهایی نظیر Alt و Title برای تصاویر نیز تأثیر مهمی در ایندکس شدن صفحات وبسایت خواهد داشت.
نیاز به توضیح نیست که عملکرد ضعیف سایت در نسخهٔ موبایل میتواند نتایج کسب شده به واسطهٔ نسخهٔ دسکتاپ را نیز تحتتأثیر قرار دهد که در همین راستا باید به یاد داشته باشیم که نداشتن نسخهٔ موبایل وبسایت از داشتن یک نسخهٔ موبایل ضعیف و غیرحرفهای به مراتب بهتر است!
ارائهٔ سرویسهای جدید و بهبود عملکرد موارد قبلی گوگل در راستای ارزیابی عملکرد سایت در نسخهٔ موبایل، میتواند پیامی روشن بر توجه هرچه بیشتر این غول جستجوگر به کاربران موبایل و نیازهای آنها باشد (در صورتی که علاقمند به آشنایی بیشتر در زمینهٔ سئو کردن سایت برای موبایل هستید، میتوانید به مقالهٔ Mobile Site Testing Tool: ابزار جدید گوگل برای بررسی عملکرد وبسایت در موبایل مراجعه نمایید.)