Bing در راستای افزایش رضایت کاربران از عملکرد این موتور جستجو، برچسب Fact Check را به آیتمهای صفحهٔ نتایج جستجوی خود اضافه کرده است؛ کاربران با استفاده از این برچسب میتوانند اخبار و سایر صفحاتی که صحت آنها تأیید شده است را به آسانی از سایر محتواهای ارائه شده تشخیص دهند.
پیش از این در مقالهای تحت عنوان Fact-Check: امکان جدید گوگل برای بررسی صحت مطالب منتشر شده در وب، به معرفی قابلیتی از گوگل پرداختیم که مطالب و اخبار را در صورتی که صحت آنها تأیید شده باشد، از سایر نتایج جستجو متمایز میکند. به تازگی موتور جستجوی بینگ نیز از ویژگی مشابهی در نتایج خود استفاده کرده است که در ادامه به بررسی دقیتر آن میپردازیم.
ارائهٔ برچسب Fact-Check به مطالب یک وبسایت در بینگ تنها محدود به مجموعه اخبار نمیشود و میتواند برای سایر موضوعات مثل مطالب مربوط به سلامتی، علوم، سیاست و ... نیز مورد استفاده قرار گیرد.
نخستین شرط بینگ برای ارائه برچسب فکتچک استفاده از ساختار schema.org و مارکآپ ClaimReview در صفحات وب است؛ البته استفاده از این ویژگیها به تنهایی عامل تأیید شدن مطلب نیست اما اگر صفحهای این ساختار را نداشته باشد به احتمال زیاد در فرآیند بررسی صحت محتوا قرار نمیگیرد.
همچنین بینگ برای تأیید صحت یک محتوا، دیدگاههای سایر وبسایتها و منابعی که دارای اعتبار قابلقبولی هستند مثل سازمانهای بررسی اخبار و خبرگزاریهای معتبر را نیز مورد بررسی قرار میدهد. همچنین میزان محبوبیت و نقلقولهایی که از محتوای یک صفحه ایجاد میشوند عامل دیگری در تعیین صحت مطالب آن صفحه است. به طور کلی، صفحات و یا محتوایی که برچسب فکتچک به آنها تعلق میگیرد باید دارای ویژگیهای زیر باشند:
- در هنگام ارائهٔ نتایج آنالیزها، باید شیوهٔ ارزیابی اطلاعات و همچنین منابع مورد استفاده در آنها به طور کاملاً دقیق و شفاف توضیح داده شده باشند.
- منابعی که بخشی از محتوا به آنها تعلق دارد و همچنین ارجاعات انجام شده باید دقیقاً مشخص شده باشند.
- بخشهایی از محتوا که صحت آنها پیشتر تأیید شده است و بخشهایی که ادعای نویسنده و یا نتایج کسب شده هستند باید به صورت کاملاً مشخص برای مخاطب قابل تشخیص باشند.
- صفحهای که از برچسب Fact-Check استفاده میکند، باید شامل متنی دربارهٔ معرفی این برچسب و نحوه عملکرد آن باشد.
در پایان لازم به ذکر است مطابق قوانین موتور جستجوی بینگ برای وبمسترها، چنانچه کاربری پیش از اتمام فرآیند بررسی صحت محتوا توسط این وبسایت، برچسب فکت چک را برای محتوای خود استفاده کند به دلیل تخطی از قوانین، جریمه خواهد شد!