Eric Schmidt، مدیر اجرایی هیئت مدیرهٔ شرکت آلفابت (شرکت مادر گوگل)، هشدار داده است که چین قصد دارد تا در یکی از مهمترین زمینههای تکنولوژی یعنی هوش مصنوعی (AI) گوی سبقت را از ایالات متحدهٔ آمریکا برباید (برای کسب اطلاعات بیشتر پیرامون AI، به مقالهٔ هوش مصنوعی چیست؟ مراجعه نمایید).
اریک اشمیت، مدیرعامل اسبق گوگل در نشست امنیت جهانی و هوش مصنوعی (Artificial Intelligence & Global Security Summit) گفت که چین با سرعتی باورنکردنی در زمینهٔ هوش مصنوعی در حال ربودن گوی سبقت از آمریکا است (البته غلبه بر این صنعت حدود یک دهه به طول خواهد انجامید). اشمیت که نظرات خود را طی گزارشی در بیزنساینسایدر منتشر کرده است، هشدار داده که عدم سرمایهگذاری دولت آمریکا در حوزههای مرتبط با هوش مصنوعی، نهایتاً منجر به تضعیف رقابتپذیری اقتصادی و نظامی آمریکا خواهد شد!
در مقالهای پیرامون استراتژیهای مرتبط با هوش مصنوعی که در سال ۲۰۱۷ منتشر شد، بیان گردیده که چین قصد دارد تا سال 2030 به رهبر جهان در صنعت AI تبدیل شود. اشمیت معتقد است این کشور با این شیوهٔ عملکردی که انتخاب کرده، تا سال 2025 به هدف خود دست خواهد یافت! کمپانیهایی همچون Alibaba ،Baidu و تنسنت Tencent برخی از غولهای فناوری چینی هستند که بر تحقیقات هوش مصنوعی متمرکز شدهاند. به گفتهٔ اریک اشمیت:
چینیها تا سال 2020 به ما میرسن اما تا سال 2025 خیلی بهتر از ما خواهند شد و تا سال 2030 هم صنعت هوش مصنوعی رو تحت سلطهٔ خودشون قرار میدن. به من اعتماد کنید! چینیها انسانهای خوبی هستن. اونها قصد دارن از این تکنولوژی برای اهداف تجاری و همچنین نظامی با تمام پیامدهای آن استفاده کنن.
آیا ما مسئول پیشرفت هوش مصنوعی در کشورمان نبودیم؟ آیا کسانی نبودیم که این چیزها رو اختراع کردیم و آیا این ما نبودیم که قصد داشتیم از مزایای این تکنولوژی برای ترقی و منحصر به فرد شدن آمریکا در نگاه بلندمدت خود استفاده کنیم؟
اشمیت در تأیید ادعاهای خود مبنی بر تسلط چین بر حوزهٔ هوش مصنوعی، مثالهایی هم ارائه کرد. در حالی که بسیاری بر این باورند که سیستم آموزشی چین نسبت به آمریکا رتبهٔ پایینتری دارد، وی اشاره کرد که مردم چین بسیاری از موقعیتهای عالی در رقابتهای گوگل را به دست میآورند! مدیرعامل سابق گوگل همچنین اشاره کرد که ایالات متحدهٔ آمریکا در بهکارگیری جدیدترین نرمافزارها عملکرد خوبی از خود نشان نداده و حتی سیاستی کلان در ارتباط با صنعت هوش مصنوعی تدوین نکرده است!
به منظور جذب بهترین استعدادها، او به دولت ایالات متحده آمریکا توصیه کرد که شرایط ورود به خاک ایالات متحده و کار را برای داوطلبان غیر آمریکایی راحتتر کند تا جایی که اعتقاد دارد:
حیرتانگیزه که برخی از بهترین مردم جهان در کشورهایی هستن که ما به آنها اجازهٔ ورود به آمریکا رو نمیدیم. مثلاً ایران مَهد تعدادی از باهوشترین و عالیرتبهترین دانشمندان کامپیوتر در دنیاست. من میخوام که چنین استعدادهایی اینجا در کنار ما باشن؛ میخوام آنها در آلفابت و گوگل کار کنند. اجازه ندادن به این افراد برای ورود به آمریکا، احمقانه هست.
اشمیت که بر صندلی ریاست هئیت مشاورهٔ نوآورانه وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) نیز تکیه زده است، سخنرانی ویژهای دربارهٔ چگونگی ضربه زدن این سیاست دولت ترامپ به ارتش آمریکا ایراد کرده است. او گفته است که کامپیوترها قادر به نظارت بر کارهای تکراری برای دورههای زمانی طولانی مدت هستند و اگر چیزی غیرعادی رخ دهد، به سادگی آلارم میدهند؛ از سوی دیگر، انسانها در چنین شرایطی در بیشتر مواقع مرتکب اشتباه میشوند.
اشمیت هشدار داده است که ارتش آمریکا تا زمانی که به متخصصان هوش مصنوعی پول بیشتری پیشنهاد ندهد، قادر به استفاده از این نوع تکنولوژی نخواهد بود. وی اعتقاد دارد که جوانترین متخصصین این حوزه بسیار مورد توجه بازار کار هستند و این در حالی است که ایشان در دههٔ سوم زندگی خود، پیشنهادات حقوق چندمیلیون دلاری دارند!