Cisco پیشبینی کرده است در سال 2021 در حدود 95% از محاسبات و ذخیرهسازیهای اینترنتی در سرورهای کلود اجرا شده و تنها در حدود 5% از این ترافیک در دیتاسنترهای سنتی میزبانی خواهد شد! استفاده از اپلیکیشنهای مبتنی بر کلود به سرعت در حال افزایش است و به گفتهٔ شرکت سیسکو، ترافیک دیتاسنترهای جهان تا سال 2021 در هر سال به 19.5 زتابایت میرسد (این مقدار در سال 2016، در حدود 6 زتابایت محاسبه شده بود).
نگرانی از مسائل مربوط به امنیت دیتاسنترهای کلود و حفاظت از دادههای شخصی را میتوان از جملهٔ مهمترین مسائلی دانست که در گذشته باعث عدم رغبت وب مسترها به استفاده از سرورهای کلود بوده است، اما با پیشرفت این تکنولوژی و بهرهگیری از پروتکلهای امنیتی بهینهتر، این موضوع به نسبت گذشته تا حد بسیار زیادی برطرف شده است. در گزارش ارائه شده توسط شرکت سیسکو، پیشبینی شده دیتاسنترهای کلود تا سال 2021، بیش از 95٪ ترافیک دیتاسنترها را به خود اختصاص دهند (این رقم در سال 2016 برابر با 88٪ بوده است).
یکی دیگر از عوامل افزایش محبوبیت استفاده از سرورهای کلود، مباحث مربوط به #اینترنت اشیاء و مواردی نظیر تجهیرات، خانهها و اتومیبلهای هوشمند است که برای استفاده از آنها نیاز به زیرساختهای جدید ارتباطی نظیر پلتفرمهای مبتنی بر کلود است (برای آشنایی بیشتر با IoT به مقالهٔ اینترنت اشیاء (Internet of Things) چیست؟ مراجعه نمایید). در گزارش شرکت سیسکو اعلام شده است که تا سال 2021، شاهد 13.7 میلیارد کانکشن اینترنت اشیاء خواهیم بود که این رقم به نسبت میزان 5.8 میلیارد در سال 2016، رشد قابلتوجهی به حساب میآید.
به دنبال افزایش حجم دیتا در این مقیاس، دیتاسنترهای بسیار بزرگی تحت عنوان هایپراسکیل دیتاسنتر (Hyperscale Data Center) نیز ساخته شدهاند که مطابق گزارش سیسکو، تعداد آنها در سال 2021 به 628 عدد (در حدود 53% از کل دیتاسنترهای موجود در آن سال) رسیده و در حدود 69% از تمامی توان پردازشی دیتاسنترها را نیز به خود اختصاص خواهند داد (تعداد دیتاسنترهای هایپراسکیل در سال 2016 برابر با 338 عدد اعلام شده است).