
Serverless: رابط کامندلاین اپنسورس به منظور توسعهٔ اپ با معماری سرورلس
Serverless Framework ابزاری اپنسورس است که به دولوپرها این امکان را میدهد تا با بهکارگیری معماری به اصطلاح Serverless، به سهولت اقدام به توسعه و دیپلوی نرمافزار کنند. در پاسخ به این سؤال که Serverless چیست؟ بایستی گفت که این نوع معماری به منظور ساخت وب اپلیکیشن، اپ موبایل و سامانههای مرتبط با اینترنت اشیاء مورد استفاده قرار میگیرد به طوری که به عنوان دولوپر، لزومی ندارد که شما در مورد سرور مورد نیاز اپلیکیشن خود و زیرساخت پیادهسازیاش دغدغهای داشته باشید؛ بلکه صرفاً نیاز است تا بر روی سورسکد اپلیکیشن خود تمرکز کنید و باید الباقی کارها را به سرور کلود خود بسپارید.)
همچنین این فریمورک از سرویسهای مبتنی بر رویدادی مانند AWS Lambda ،Azure Functions ،Google CloudFunctions و موارد دیگر استفاده میکند به طوری که در یک کلام، ابزاری کامندلاین با قابلیت خودکارسازی ورکفلو برای توسعه و دیپلوی معماری Serverless است که به طور کامل از طریق پلاگینها قابل توسعه است.
فریمورک Serverless برای ساخت اپلیکیشنهایی شامل میکروسرویسها نیز کاربرد دارد. این اپلیکیشنها در پاسخ به یک رویداد اجرا میشوند، به صورت خودکار مقیاسپذیر هستند و فقط زمانی که اجرا میشوند بار روی سرور خواهند داشت (برای آشنایی بیشتر با این نوع معماری، به مقالهٔ میکروسرویس (Microservice) چیست؟ مراجعه نمایید.)
ویژگیهای شاخص فریمورک Serverless
این فریمورک امکان ساخت سریع اپلیکیشنهایی مختلف را برای دولوپرها فراهم میکند که در نتیجه، هزینهٔ نگاهداری کل اپلیکیشنها کاهش خواهد یافت. فریمورک Serverless یک پروژهٔ #اپنسورس تحت لایسنس MIT است که توسط تیمی از دولوپرهای متخصص به صورت تماموقت توسعه داده شده و ساپورت میشود. برخی از بازرترین ویژگیهای این فریمورک عبارتند از:
- کانفیگ حداقلی: Serverless Framework امکان ساخت، تست و دیپلوی اپلیکیشنها را برای دولوپرها و در تمام ارائهدهندههای سرویس کلود فراهم میکند؛ به طوری که ایشان میتوانند از مرحلۀ ستاپ رد شده و مستقیماً تابع خود را روی سرور مد نظر دیپلوی کنند.
- دیپلویمنت سریع: Serverless Framework زمان توسعهٔ اپلیکیشن را تا حد زیادی کاهش میدهد؛ به عبارت دیگر، این قابلیت را برای دولوپرها دارا است تا زمان خود را صرف فراهم کردن زیرساختهای غیرضروری نکنند.