
Commento: پلتفرم نظردهی اپنسورس، سبک و حافظ حریمخصوصی کاربران
همواره یکی از دغدغههای طراحان سایتی که از سیستمهای مدیریت محتوایی همچون وردپرس، دروپال و یا جوملا استفاده نمیکنند این است که به چه شکل، یک سرویس کامنتگذاری حرفهای برای وبسایت خود راهاندازی نمایند؛ در همین راستا، سرویس Commento که تحت لیسانس MIT عرضه شده، پاسخی است به طراحان سایتی که طرفدار اپنسورس و از آن مهمتر، حفظ حریمخصوصی کاربرانشان میباشند.
اکثر دولوپرها با سرویس Disqus آشنایی دارند؛ سرویسی که بیش از یک سیستم برای نظردهی بوده و بیشتر شبیه به یک شبکهٔ اجتماعی است (از جمله ایراداتی که میتوان از این سرویس گرفت، این است که رفتار کاربران سایت را رصد کرده و از آن بدتر، این احتمال وجود دارد که روزی در ایران فیلتر شود!)
بنا به گزارشها، دیسکاس در سال ۲۰۱۱ در هر ماه بالغ بر ۵۰۰ میلیون ویزیتور داشته است؛ گرچه دیسکاس معروفترین سرویس نظردهی در دنیا است اما برخی بر این باورند که پس از بارگزاری این سرویس داخل صفحات سایت خود، چیزی در حدود ۹۰ ریکوئست -حاوی اطلاعات کاربران سایت- برای سرورهای دیسکاس ارسال میشود که همین مسأله زمان لود سایت را بالا میبرد.
علاوه بر این Disqus، با استفاده از سرویس کامنتدهی فیسبوک موسوم به Facebook Comments نیز میتوان قابلیت نظردهی را به صفحات مختلف وبسایت خود اضافه نمود اما بازهم نیاز به توضیح نیست که فیسبوک یکی از بزرگترین شرکتهای جمعآوری دیتای مختلف از کاربران در دنیا است و این در حالی است که پس از اضافه نمودن این سرویس به وبسایت خود، هر حرکتی که کاربران انجام دهند رصد خواهد شد!
راهنمای نصب سرویس Commento
Commento پلتفرمی است که با استفاده از زبان قدرتمند Go نوشته شده است لذا برای استفاده از این سرویس، ابتدا میبایست زبان Go را روی سرور خود نصب نمایید. سپس با استفاده از دستور زیر، میتوان سورس کامنتو را دریافت کرد:
$ go get -v github.com/adtac/commento
در ادامه، میبایست ابتدا وارد دایرکتوری کامنتو شده و دستور زیر را اجرا کرد:
$ go build
پس از اجرای دستور فوق، یک باینتری از سرویس Commento ایجاد میشود؛ بهمنظور ایجاد فرانتاند این سرویس، ابتدا میبایست npm و Node.js را نصب کرد:
$ npm install
بهمنظور ساخت فایلهای ایجاد فرانتاند این سرویس، میبایست دستور زیر را اجرا کرد:
$ npm run build
بهمنظور استارت کردن سرور، باید از داخل دایرکتوری نصب شده روی سیستم دستور commento/. را اجرا کرده و این در حالی است که این سرویس بهصورت پیشفرض، روی پورت ۸۰۸۰ اجرا میگردد. از این مرحله به بعد، میتوانید سرویس Commento را در هر صفحهای که بخواهید بارگزاری کنید. بهعنوان نمونه داریم:
<html>
<head>
<script src="http://127.0.0.1:8080/assets/commento.min.js"></script>
</head>
<script>
Commento.init({
serverUrl: "http://127.0.0.1:8080"
})
</script>
<div id="commento">
<!-- Commento will populate this div with comments -->
</div>
</html>
پس از استفاده از این سرویس، میتوانید نظرات خود را پیرامون نقاط ضعف و قوت کامنتو با ما و سایر کاربران سکان آکادمی به اشتراک بگذارید.
منبع