در دنیای کنونی وجود اینترنت، رایانش ابری، ابزارهای هوشمند، وب اپلیکیشن ها و … منجر شده تا به برنامه نویسی و مهمتر از آن به برنامه نویسان اهمیت ویژه ای داده شود و شاهد این ادعا هم آنکه در حال حاضر برنامه نویسی یکی از مشاغل بسیار پردرآمد دنیا است به طوری که یک برنامه نویس به طور متوسط درآمدی معادل با ۲۰ تا ۲۵ میلیون تومان (به پول ایران) در کشورهای جهان اول دارا است. از این رو، در ادامه با وبلاگ سکان آکادمی همراه باشید تا هفت زبان برنامه نویسی که امروزه مورد نیاز دنیا است را مورد بررسی قرار دهیم.
1- زبان پایتون
باتوجه به اینکه زبان برنامه نویسی Python سینتکسی شبیه به زبان انگلیسی دارا است، این زبان در میان سایر زبانهای برنامه نویسی لقب خواناترین زبان را به خود اختصاص داده است. علاوه بر این، زبان پایتون یک زبان برنامه نویسی سطح بالا بوده که کاربرد آن محدود به یک چیز خاص نشده و در انواع پلتفرم ها مورد استفاده قرار میگیرد و یکی از اهداف توسعه دهندگان این زبان از ابتدا، خوانایی کد و سرعت تولید نرمافزار با این زبان برنامه نویسی محبوب می باشد. این خصوصیات منجر گشته تا زبان برنامه نویسی Python به گزینه مناسبی برای کسانی که قصد دارند وارد دنیای برنامه نویسی شوند گردد. از جمله سایتهایی که از این زبان برنامه نویسی در توسعه خود استفاده کردهاند میتوان به یاهو، ناسا، موزیلا، اینستاگرام و پینترست اشاره کرد.
2- زبان جاوا
زبان برنامه نویسی جاوا زبان اصلی توسعه اپلیکیشن برای سیستم عامل اندروید است. اگرچه برخی توسعه دهندگان امروزه از سایر زبانها مثل اچ تی ام ال ۵ و جاوا اسکریپت برای توسعه اپ اندروید استفاده می کنند، اما شکی نداشته باشید وقتی با یک اپ بسیار حرفهای با خصوصیات منحصر به فردی رو به رو می شوید، آن اپ با زبان برنامه نویسی Java نوشته شده است. علاوه بر این، از زبان جاوا برای توسعه سایتهای دینامیک و نرم افزارهای دسکتاپ هم استفاده می شود. یکی از شعارهای توسعه دهندگان زبان جاوا این است که «یک بار بنویس و همه جا اجرا کن» بدین معنی که از این زبان در پلتفرم های مختلف فقط با یک بار کدنویسی میتوان استفاده نمود. لازم به ذکر است که علاوه بر اپ های اندرویدی، از زبان برنامه نویسی جاوا در دستگاههای خودپرداز و بازیهای رایانه ای هم استفاده زیادی می شود.
3- زبان سیپلاسپلاس
بخش قابل توجهی از سیستم عاملی که اکنون برای خواندن این مقاله استفاده میکنید با این زبان نوشته شده است و زبان سی پلاس پلاس یکی از قدرتمندترین زبانهای برنامه نویسی دنیا است. برگ برنده این زبان نسبت به پدرش (زبان سی) وجود شیئ گرایی به معنای واقعی کلمه است. با این حال اگر بخواهید به یک حرفهای در زمینه زبان سی پلاس پلاس مبدل گردید، ابتدا می بایست با زبان سی آشنا شوید. زبان ++C زبان اصلی در توسعه گیم های حرفه ای و برخی اپلیکیشن ها است و از جمله نرم افزارهای مطرحی که از این زبان در توسعه آنها استفاده شده میتوان به کروم، موزیلا، نرم افزارهای ساخت شرکت ادوبی مثل فتوشاپ و همچنین موزیک پلیر ویندوز اشاره کرد.
4- سیشارپ
سی شارپ زبانی است که شرکت مایکروسافت در رقابت با زبان برنامه نویسی جاوا طراحی کرد که از بسیاری از خصوصیات زبان جاوا مثل شیئ گرایی برخوردار است و اگر علاقمند به نوشتن نرمافزار برای ویندوز و یا اپ ویندوز فون هستید، این زبان را به خوبی می بایست فرا بگیرید. از جمله خصوصیات این زبان می توان به رابطه خوب این زبان با فریم ورک های دات نت و ای اس پی اشاره کرد. در طراحی سایت شرکت بزرگ مایکروسافت از این زبان استفاده شده است.
5- زبان روبی
زبان Ruby یک زبان شیئ گرا اما در عین حال ساده است که خوانایی بالایی هم دارد. از این زبان در پلتفرم های مطرح دنیا مثل ویندوز، لینوکس و مکینتاش میتوان استفاده کرد که برای نوشتن وب اپلیکیشن ها مورد استفاده قرار می گیرد. برگ برنده این زبان، سرعت بالایی است که در اختیار برنامه نویسی در تکمیل یک پروژه قرار می دهد. از جمله سایتهایی که از این زبان استفاده کردهاند میتوان به گیت هاب و گروپان اشاره کرد.
6- زبان جاوااسکریپت
زبان جاوا اسکریپت یک زبان سمت کاربر است. به عبارت دیگر، کدهای نوشته شده توسط این زبان در مرورگر اجرا میشوند و منجر به زیباتر شدن ظاهر سایت میشوند (به طور مثال، وقتی با قرار دادن نشانگر ماوس روی یک مولفه گرافیکی حالت آن تغییر می کند، از زبان جاوا اسکریپت استفاده شده است.) به عبارت دیگر، از این زبان برای طراحی وب اپلیکیشن های تعاملی استفاده می شود. استفاده از زبان JavaScript به طراحی وب اپلیکیشن محدود نشده و از این زبان برای طراحی اپلیکیشن های موبایل نیز استفاده می گردد. از جمله سایتهایی که از این زبان در طراحی آنها استفاده شده میتوان به گوگل، یاهو، اپل، مایکروسافت، ادوبی و موزیلا اشاره کرد.
7- زبان پیاچپی
زبان PHP یک زبان سمت سرور است که برای طراحی وب سایتهای دینامیک مورد استفاده قرار میگیرد (به طور کلی منظور از وب سایتهای دینامیک وب سایتهایی است که کاربر میتواند با آنها تعامل داشته باشد مثل ثبت نام، ناحیه کاربری، نظر دهی و …). این زبان رایگان بوده و یادگیری آن خیلی سریع اتفاق می افتد. از جمله دیگر مزایای زبان پی اچ پی Cross-Platform بودن آن است به این شکل که در سیستم عامل های مختلف قابل توسعه و اجرا است. جالب است بدانیم که سیستمهای مدیریت محتوای معروفی همچون وردپرس، جوملا و دروپال و همچنین چیزی در حدود ۸۰ درصد از سایتهای دنیا با این زبان نوشته شده اند. از جمله سایتهایی که از این زبان استفاده میکنند میتوان به فیسبوک، توییتر، اپل، ویکیپیدیا و فلیکر اشاره کرد.
سایت indeed.com سایتی است که آمار و ارقام موثقی در ارتباط با مشاغل و حوزه های مرتبط با آنها ارائه میدهد و در نموداری که در ادامه مشاهده می کنید، لیستی از درآمد زبانهای مطرح برنامه نویسی آورده شده است. به طور مثال، یک برنامه نویس پایتون در سال چیزی در حدود ۱۰۷۰۰۰ دلار آمریکا درآمد دارد که با تبدیل آن به تومان، درآمدی معادل با ماهیانه ۲۸ میلیون تومان خواهد بود که رقم قابل توجهی است.
نظر شما چیست؟ آیا در کشور ایران هم میتوان به چنین درآمدی دست پیدا کرد یا خیر؟ نظرات خود را با سایر کاربران سکان آکادمی به اشتراک بگذارید.