فلسفه ی گوگل بر پایه ی بقای بهترین ها قرار دارد، و تلاش متخصصان آن همواره در این جهت بوده است که بتوانند تجربه ی کاربری سرویس های خود را به سطحی بالاتر بهبود بخشند؛ از این رو گوگل در طول سال بارها و بارها سرویس ها و فناوری های خود را به روز رسانی کرده است. در همین راستا، اخیراَ گوگل با آپدیت الگوریتم رتبه بندی سایت ها و صفحات وب سعی کرده است با بکارگیری فاکتورهای دقیق تر و مؤثرتر جستجوگران را به سمت صفحاتی با محتوای با کیفیت تر هدایت کند. البته این به روز رسانی مطابق سیاست همیشگی گوگل در سکوت خبری اتفاق افتاد و شرکت گوگل به تازگی این خبر را تأیید کرده است و الگوریتم جدید را با نام فانتوم معرفی کرده است. از آن جا که گوگل اطلاعاتی را در مورد جزئیات این الگوریتم ارائه نداده است بسیاری از مدیران سایت ها هنوز نمی دانند که فانتوم چگونه آن ها را تحلیل خواهد کرد، به ویژه این که اعمال این الگوریتم تغییرات زیادی را در رتبه بندی وب سایت ها ایجاد کرده است. برای آشنایی بیشتر با فانتوم، با سکان آکادمی همراه باشید.
مراقب چشمان تیزبین فانتوم باشید. تمرکز اصلی الگوریتم آپدیت شده ی فانتوم روی کیفیت وب سایت ها و صفحات وب است و به همین دلیل است که از آن با نام Quality Update یا «آپدیت کیفیتی» یاد می شود. با توجه به تغییرات قابل توجه در رنکینگ وب سایت ها که در این مدت وب مسترها به طور ملموسی شاهد آن بوده اند، می توان گفت که فانتوم در دنبال کردن این هدف و تشخیص کیفیت صفحات بسیار جدی و تیزبینانه عمل می کند، به طوری که یک صفحه با محتوای بی کیفیت می تواند روی رتبه ی کلی سایت تأثیر به سزایی داشته باشد.
اولویت فانتوم تجربه ی کاربران است. مهم نیست که سایت شما تا چه اندازه اطلاعات ارزشمند و محتوای تصویری و ویدئویی منحصر به فرد را ارائه کند، اگر می خواهید فانتوم نظر خوبی روی وب سایت شما داشته باشد باید کاربر پسند باشد و متناسب با نیازها و شرایط کاربر طراحی شود، در غیر این صورت فانتوم رتبه ی بالایی به سایت شما نمی دهد و ترافیک آن کاهش خواهد یافت.
الگوریتم پاندا هم چنان فعال است. گوگل در سال 2011 الگوریتم پاندا را برای رتبه بندی صفحات وب بکار گرفت تا از این طریق فیلترهای بیش تر و مؤثرتری نسبت به کلید واژه ها و لینک ها برای رتبه بندی وب سایت ها اعمال کند. اکنون الگوریتم فانتوم هم به نحوی همان کاری را که پاندا انجام می داد اجرا می کند. بنابراین متخصصان سئو و وب مسترها باید روی فاکتورهای پاندا مطالعه و تسلط کافی داشته باشند تا بتوانند استانداردهای فانتوم را برآورده کنند. برخی از کارشناسان سئو به فانتوم لقب پنگوئن 2.0 را می دهند (پنگوئن الگوریتم رتبه بندی گوگل است که با هدف اصلی تشخیص سایت های اسپم در سال 2012 اعمال شد. در واقع می توان گفت فانتوم ترکیبی قدرتمند از پاندا و پنگوئن است.)
فانتوم به شدت با لینک های غیر طبیعی برخورد می کند. گوگل هر نوع لینکی را که با دخالت و دستکاری موجب گمراهی سیستم رتبه بندی آن شود به عنوان لینک های غیر طبیعی به حساب می آورد و ارزش سایت هایی که حاوی چنین لینک هایی باشند را پایین می داند. حتی اگر این لینک ها به صورت ناخواسته باشند باز هم فانتوم سایت های حاوی آن ها را به عنوان یک سایت اسپم از گردونه ی رقابت حذف می کند.
فانتوم با لینک های داخلی هم موافق نیست. سایت هایی که عادت دارند محتوایی را در یک صفحه ی منبع درج کنند و سپس لینک های متعدد از آن صفحه به سایر صفحات مقصد در آن سایت بزنند استانداردهای فانتوم را رعایت نمی کنند. در ضمن فانتوم این سختگیری را نسبت به سایت های همکار هم دارد و در صورتی که لینک های متعدد از این سایت ها به هم زده شود رتبه ی مناسبی برای آن ها در نظر نمی گیرد.
به هر حال از این پس به عنوان یک متخصص سئو یا مدیر سایت باید این نکات را در ذهن داشته باشید و اگر می خواهید که فانتوم نظر خوبی در مورد وب سایت شما داشته باشد باید چندین و چند بار محتوای سایت خود را مورد بررسی و بازبینی قرار دهید، و در اولین فرصت ممکن برای رفع اشکالات آن اقدام کنید. اگر متخصصان در حال حاضر اعتبار سایت شما را تصدیق می کنند چندان به آن دل نبندید، چرا که با اجرای کامل فانتوم بسیاری از سایت ها از صحنه ی رقابت خارج خواهند شد.