بر طبق گفتهی تحلیلگر دنیای فناوری، آقای ریچارد وینسور، گوگل به هدف ساخت ورژن کلوزد-سورس (منبع کد غیرآزاد) سیستم عامل محبوب خود یعنی اندروید، بر روی پروژهای که هنوز هیچ اطلاعاتی از آن در دسترس نیست کار میکند. ایشان ادعا میکند که گوگل قصد دارد با ساخت ورژن کلوزد-سورس اندروید، سرعت آپدیت آن را ارتقا بخشد و قابلیتهای جدیدی به گوشی هوشمند Nexus خود بیافزاید. برای مشاهدهی جزئیات بیشتر این خبر، در ادامه با سکان آکادمی همراه باشید.
بنا به گزارشهای موجود، گوگل برای تسلط هرچه بیشتر و یکهتازی در راه دور و دراز اندورید، به صورت کاملا مخفیانه بر روی نوع اختصاصی از سیستم عامل موبایل کار میکند. بر اساس آنچه که آقای ریچارد وینسور ادعا دارد، گوگل هم اکنون بر روی پروژهای بسیار محرمانه کار میکند و قصد دارد پروژهی ART را از نو بسازد و تمام وابستگیهای آن را به کدهای اپن سورس در Android Open Source Project یا به اختصار AOSP (پروژهی منبع باز آندروید) از بین ببرد.
هدف نهفته در پشت این اقدام بزرگ گوگل، به مشکل آپدیتهای آندروید مربوط میشود. همان طور که میدانید گوگل آپدیت اندروید را از طریق OEMها (شرکتهای جانبی ارائهدهندهی خدمات) روانهی بازار میکند و همین کار ممکن است سالها طول بکشد در حالی که رقیب اصلی آن یعنی iOS چنین مشکلی نداشته و به راحتی و با سرعت آپدیت میشود.
برای مثال اندروید ورژن L بعد از گذشت ۲ سال جایگزین نسخهی قدیمی تر یعنی نسخهی K اندروید شد در حالی که مشابه همین کار برای iOS فقط حدود ۳ به طول انجامید. به گفتهی آقای ریچارد وینسور:
گوگل هیچ گاه این مسئله را به عنوان مشکل نپذیرفته است در حالی که به صورت محرمانه، در تلاش برای حل آن است!
همچنین آقای وینسور معتقد است که گوگل قصد دارد به صورت کامل و اختصاصی سیستم عامل اندروید را تحت کنترل خود درآورد و با استفاده از این سیاست، قابلیتهای جدیدی به گوشی هوشمند خود یعنی Nexus ببخشد. برای مثال قابلیت مهمی چون کاهش مصرف باتری در اندروید، نیاز به کدهای خاص خود دارد و همین کار به راحتی از طریق ورژن اختصاصی سیستم عامل اندروید انجام پذیر است؛ سیستم عاملی که قرار است نتیجهی این پروژهی محرمانه باشد!
قابل پیشبینی خواهد بود اگر شما برای مثال در سال ۲۰۱۷ ورژن اختصاصی گوگل را در بازار مشاهده کنید و همان سیاستی است که گوگل در پیش گرفته است. از یک طرف بازی را در مقابل رقیب خود یعنی Oracle بر سر Java-API ها میبازد و به راحتی با گفتن جملهی «ما مجبور بودیم» از این قضیه میگذرد و از طرف دیگر خبر ساخت ورژن اختصاصی سیستمعامل موبایل خود را در سال ۲۰۱۷ اعلام میکند.
اگر سیستم عامل اندروید کلوزد-سورس (منبع کد غیر آزاد) بازار را در اختیار بگیرد، شک نکنید که تاثیرات آن، تمام صنعت موبایل و حامیان جنبش اپن سورس را در برمیگیرد. آیا شما با چنین دیدگاهی موافقید؟ آیا گوگل بالاخره به انجام چنین پروژهیی اعتراف خواهد کرد؟ آیا کاربران از چنین سیستم عاملی استقبال میکنند یا تحت تاثیر حامیان جامعه ی اپن سورس قرار میگیرند؟ لطفا نظرات خود را با ما در سکان اکادمی در میان بگذارید.