چندی پیش شرکت اپل برخی تغییرات جزئی که قرار است در اپ استور ایجاد شود را اعلام کرد. این تغییرات شامل به کارگیری مدل جدید به اشتراک گذاری درآمد می شد که طبق آن زمانی که کاربران مشترک سرویس خاصی می شوند، توسعه دهندگان پول بیشتری به دست می آورند. در حقیقت طبق این شرایط جدید زمانی که مشترک یا Subscriber به مدت یک سال پول پرداخت می کند، توسعه دهنده به جای 70 درصد، سهمی معادل با 85 درصد از این مقدار درآمد حاصل شده را می تواند صاحب شود. در همین راستا، گوگل هم شرایط جدیدی برای تقسیم سهم درآمد توسعه دهندگان تعریف کرده است اما این سیاست های جدید درست برعکس کاری است که اپل انجام داد. برای آشنایی بیشتر با سیاست های جدید تقسیم سود گوگل در پلی استور، با سکان آکادمی همراه باشید.
گوگل برای حفظ رقابت با اپل تصمیم گرفت که سهم پرداختی به توسعه دهندگان را در اپ استور خودش افزایش دهد به این صورت که گوگل سهم دریافتی درآمد را از حالت 70 به 30، به 85 به 15 تغییر داد. البته گوگل به جای آن که همانند اپل پرداخت 12 ماهه مشترک شونده را شرط اصلی افزایش سهم درآمد قرار دهد، اعلام کرد که این تغییرات بدون هیچ قید و شرطی اعمال می شوند!
برخی از منابع گفته اند که گوگل پیش از این در حال آزمایش این سیستم جدید در همکاری اش با برخی شرکت های فعال در صنعت گیم و سرگرمی بوده است. گوگل استفاده از مدل جدید را در حدود 1 سال پیش آغاز کرد. این شرکت سرویس های ویدیویی را به عنوان روشی برای هدایت مشترکین Play برای استفاده از خدمات استریم (TV streaming) مانند کست دانگل (Cast dongle) به کار گرفت.
هنوز به طور دقیق مشخص نیست که چه زمانی قرار است گوگل تعرفه های جدیدش را اعمال کند. در هر صورت به نظر می رسد که این برنامه یک واکنش کاملاً طبیعی از سوی گوگل باشد که باعث می شود توسعه دهندگان بیشتری بر روی اندروید سرمایه گذاری کنند و رقابت این شرکت با اپل بیش از پیش چشمگیر شود.
به علاوه، گوگل پلی یکی از استراتژی های کلیدی گوگل برای پیدا کردن یک جریان درآمد به غیر از تبلیغات است. این شرکت پیش از این سعی کرده است تا با دادن امکان مدیریت پرداخت ها و حفظ تمام درآمد توسط توسعه دهندگان اپلیکیشن، خود را از اپل متمایز کند. این در حالی است که در اپل، تمام پرداخت ها باید در اپلیکیشن و از طریق سیستم پرداخت اپل (Apple iTunes billing system) انجام شود. این مسئله باعث مزاحمت در کار بسیاری از توسعه دهندگان شده است هر چند که هنوز صدای آن ها خیلی در نیامده است!