شاید شنیده باشید که کمپانی بزرگ گوگل به زودی منحل می شود، و تحت پوشش ساختاری جدید به نام Alphabet مجدداً سازماندهی و تشکیل خواهد شد. این شرکت جدید تحت سرپرستی بنیان گذاران گوگل، Larry Page با سمت مدیرعامل و Sergey Brin به عنوان ریاست شرکت اداره خواهد شد. این شرکت سهامی جدید تمام متعلقات کنونی گوگل -که البته خود کمپانی گوگل بزرگترین آن ها است- را در برخواهد گرفت. Sundar Pichai با ترفیع گرفتن از سمت قبلی خود به عنوان معاون ارشد مدیریت شرکت، در جایگاه مدیرعامل گوگل قرار خواهد گرفت. خود کمپانی گوگل اندکی کوچک تر خواهد شد تا راه را برای همکاری های جدید، به ویژه در حوزه هایی که از خدمات مبتنی بر سرویس اینترنت این شرکت مجزا هستند و به اجبار باید با پیشرفت های جدید همراه باشند بگشاید.
پیش از این، امید کردستانی -مدیر ارشد تجاری گوگل- پیش بینی هایی در مورد ایجاد یکسری تغییر و تحولات در شرکت گوگل کرده بود. لری پیج پروژه هایی نظیر Life Sciences که سازمانی مطالعاتی تحت سرپرستی گوگل است و روی پروژه های فوق پیشرفته ی تکنولوژی نظیر یک لنز چشمی که میزان قند خون را در افراد دچار بیماری مرض قند با اندازه گیری میزان گلوکز در اشک آن ها نشان می دهد، و Calico که یک سازمان تحقیقاتی در حوزه ی سلامت است و روی فاکتورهایی که بر طول عمر موجودات زنده تأثیر گذارند مطالعه می کند، را به عنوان مثال ذکر می کند. آزمایشگاه X –که بیش تر با آغاز پروژه ی خودروی بدون سرنشین گوگل شناخته شد– هم به عنوان یک مؤسسه ی مستقل مجزا تحت سرپرستی Alphabet خواهد بود.
این تغییرات به گوگل یا به عبارتی الفبا اجازه خواهد داد تا در زمینه هایی که به طور مستقیم به تخصص آن ها مربوط نمی شد مدیریت بهتری اعمال کرده و بتوانند به اهداف بلند مدت خود دست یابند.
لازم به ذکر است که الفبا به عنوان یک مؤسسه ی تجاری عمومی جایگزین گوگل می شود. تمام سهام گوگل به صورت خودکار به همان تعداد سهام الفبا تبدیل خواهد شد، به طوری که گوگل تبدیل به یک شرکت تابعه ی کاملا متعلق به کمپانی جدید خواهد شد. هر دو نوع از این سهام هم چنان در بورس نزدک با نام GOOG یا GOOGL معامله خواهند شد.
ضمناً سرمایه گذاری ها و امور مالی مربوط به گوگل از باقی شرکت الفبا جدا خواهد بود و این موضوع با ارائه ی گزارش مالی سه ماهه ی آخر امسال آغاز شده است.
در بلند مدت این موضوع به معنای آن خواهد بود که از نظر تئوری مجموعه ی تیم Mountain View قادر خواهد بود روی پروژه هایی که مستلزم تلاش و کوشش بیش تری هستند تمرکز کند، در حالی که محصولات موجود گوگل مانند خود گوگل داخل یک مجموعه ی متمرکزتر بهبود می یابند و پیشرفت می کنند.
Page و Brin امیدوارند هر شرکت زیرشاخه ی Alphabet در آینده قادر باشد به طور مستقل اداره شود و یک هویت تجاری مستقل قدرتمند را ایجاد کند.
برای مثال یوتیوب فرضاً می تواند برخی مشارکت های جدی خود را با سرویس های گوگل قطع کند –پایان همکاری با گوگل پلاس می تواند یک آغاز باشد– و بیش تر هویت مستقل خود را داشته باشد. سرویس هایی هم که در آینده خریداری شوند –مثل توییتر- می توانند تا حد زیادی با مسئولیت خودشان اداره شوند.
اما در مورد این که چه نیازی به تغییر نام بود باید گفت که نام گوگل کاملاً به عملیات جستجو پیوند خورده است و تداعی گر یک موتور جستجو است و برای یک شرکت هلدینگ که قصد دارد در حوزه های مختلفی فعالیت کند مناسب نیست.
این شرکت مدت های طولانی به دنبال چیزی فراتر از آن بوده است؛ الفبا این آزادی عمل را به Page و Brin می دهد تا وارد میدان های عملیاتی جدیدی شوند بدون آن که مشتریان (و سرمایه گذاران) تعجب کنند که چرا شرکتی که سرویس جستجوی اینترنتی را ارائه می دهد وارد صنعت خودروسازی می شود!
فعالیت های اقتصادی جدید الفبا می توانند ریسک اقتصادی بیش تری را متحمل شوند و الفبا وارد میدان های رقابتی بزرگ تر شود، بدون آن که به همان اندازه تأثیر منفی روی سایر جنبه های این شرکت داشته باشند.
نیاز به توضیح نیست که امید کردستانی یکی از اعضای تاثیر گذار گوگل فقید بوده است و می بایست منتظر بمانیم و ببینیم که نقش وی در شرکت الفبا چه خواهد بود و چه مسئولیت هایی به وی واگذار می گردد.
به هر حال مدتی طول خواهد کشید تا کاربران با الفبا آشنا شوند و نقش آن را در صنعت تکنولوژی درک کنند، با این وجود به زودی به آن عادت خواهند کرد. شما چطور؟