اگر شما اپلیکیشنی دارید و میخواهید وقتیکه کاربرانتان روی آپشن خاصی کلیک میکنند، همزمان از داخل اپلیکیشن در شبکههای اجتماعی پست ارسال شود، بیش از این سرچ نکنید چراکه در این مقاله پاسخ به تمام سؤالات شما در این رابطه را آوردهایم.
در این مقاله، ۳ راه برای انجام این کار را مورد بررسی قرار میدهیم و این در حالی است که تمامی آنها معایب و مزایای خاص خود را دارا هستند. ما در ادامه ۳ پلتفرم سوشیال مدیا را بررسی میکنیم تا ببینیم که چهطور با اپلیکیشن شما سازگار میشوند.
این ۳ پلتفرم معروف طبیعتاً فیسبوک، توئیتر و لینکداین هستند؛ قبل از اینکه سراغ جزئیات برویم، باید بدانید که مهم نیست شما چه آپشنی را مدنظر قرار میدهید، بلکه پیش از هرچیز، اول باید اپلیکیشن خود را بسازید:
روش ساخت اپلیکیشن سازگار با فیسبوک در صفحهٔ توسعهدهندگان فیسبوک بهطور کامل توضیح داده شده است؛ این پروسه کاملاً قابلفهم است اما درعینحال، کمی طول میکشد!
توجه داشته باشید که شما اگر بخواهید به صفحات فیسبوک پست ارسال کنید اول باید اجازهنامهٔ ارسال پست و مدیریت صفحه را داشته باشید که طبیعتاً باید از طرف فیسبوک تائید شود. اما پیش از هرچیز، باید شما اپلیکیشن را بسازید تا آنها بتوانند برای تائید اولیه، آنرا تست کنند.
در مورد توئیتر قضیه کمی سادهتر است؛ کافی است به لینک ساخت اپ جدید در توییتر بروید و اپ خود را کامل کنید (همچنین توجه داشته باشید اجازهنامههای Write را گرفته باشید که بااستفاده از آن میتوانید بهسادگی توئیت کنید.)
برای آشنایی با نحوهٔ ساخت اپ با لینکداین هم میتوانید به لینک ساخت اپ جدید در لینکداین مراجعه نمایید.
روش اول: استفاده از لایبرریهای موجود
لایبرریهای بسیاری وجود دارند که متدهای خیلی خوبی برای تعامل با APIهای سوشیال مدیاها پیشنهاد میکنند که در ادامه لینکهای مربوطه را خواهیم آورد:
- فیسبوک لیست وسیعی از لایبرریها را برای زبانهای برنامهنویسی مختلف در اختیار دولوپرها گذاشته است.
- همچنین توئیتر هم لیست خیلی خوبی از لایبرریها را گردآوری کرده است.
- لینکداین هم با توجه به زبان انتخابی شما چندین منبع مختلف دارد که از آن جمله میتوان به SDK جاوااسکریپت، SDK اندروید، SDK آیاواس و همچنین لایبرری پیاچپی اشاره کرد.
مزایا
- دسترسی آسان به APIها با روشهای ساده
- زمان مورد نیاز کم برای کدنویسی
معایب
- هر لایبرری سینتیکس متفاوتی دارد
- بعضی وقتها لایبرریها بهخوبی ساپورت نمیشوند
- دور شدن از تمرکز بر روی هستهٔ محصول
روش دوم: به سبک کاری خودتان پیش روید
اگر از آن دسته دولوپرها هستید که دوست دارند به روش خودشان کارها را انجام دهند و بر لایبرری خاصی تکیه نمیکنند، میتوانید مستندات REST API هر سوشیال مدیایی را که میخواهید بخوانید و سپس لایبرری خودتان را بسازید و از آن طریق اقدام به ارسال پست بهصورت خودکار کنید.
این روش کمی طولانیتر خواهد بود و زمان زیادی میطلبد اما به محض اینکه آنرا بسازید، راحتتر میشود آنرا مدیریت کرد و فیچرهای جدیدی به آن اضافه کرد؛ برای این منظور، میتوانید از لینکهای زیر استفاده نمایید:
- Facebook Graph API
- Twitter REST API
- LinkedIn REST API
مزایا
- ساختار کدهای تمیز خودتان را دارید
- مدیریت و نگهداری آن راحت است
- کدها مناسب اپلیکیشن شما هستند و هیچ کد اضافی نخواهید داشت
معایب
- هزینه و زمان پیادهسازی بالا
- مدیریت و نگهداری بر عهدهٔ شما است (شما مجبورید این عمل را هر چند وقت یکبار انجام دهید و میدانید که غولهای سوشیال مدیا به سرعت APIهای خود را تغییر میدهند.)
- دور شدن از تمرکز بر روی هسته محصول
روش سوم: استفاده از Unification Engine
شرکتی وجود دارد بهنام Unified Inbox که با مدیریت تولیدات و محصولات، کار دولوپرها را راحتتر میکند؛ این شرکت سرویسی تحتعنوان Unification Engine را لانچ کرده است که این سیستم یک بسته APIهای واحد را برای ارسال پست در فیسبوک، توئیتر، لینکداین و برخی دیگر شبکههای اجتماعی ارائه میدهد.
Unification Engine قادر است با فراخوانی یک API، به چند سوشیال مدیا پست ارسال کند؛ حتی میتوانید لینک، عکس و هشتگ هم اضافه کنید و اصلاً دربارهٔ حفظ سورسکد نگران نباشید چراکه این API خودش این کار را انجام میدهد.
یکی از بهترین امکانات Unification Engine این است که برای پروژههای کوچک رایگان است؛ جهت بررسی مستندات یونیفیکیشن انجین، میتوانید به لینک Unification Engine Documentation مراجعه نمایید.
مزایا
- استفاده از تنها یک API برای چند پلتفرم مختلف
- نیازی به نگهداری ندارد
- رایگان برای پروژههای کوچک
معایب
- اگر اپ شما با اقبال عمومی مواجه شده و تعداد کاربرانش زیاد شود، پلن پولی را بایستی خریداری کنید.
در پایان میتوان گفت که اضافه نمودن قابلیت اشتراکگذاری در شبکههای اجتماعی میتواند به تجربهٔ کاربری بهمراتب بهتری منجر گردد اما توجه داشته باشیم که درعینحال، ارسال پست در سوشیال مدیا میتواند عذابآور هم باشد چراکه هر پلتفرمی API و استاندارد خاص خودش را دارا است.