شرکت انتشارات آنلاین Packt گزارش Skill Up سال 2016 خود را بالاخره منتشر کرد. این گزارش آمار و ارقامش را بر اساس پرسشنامه هایی که توسط بیش از 11000 متخصص IT پر شده است ارائه می دهد. در این گزارش بالاترین درآمد در زبان های برنامه نویسی مختلف در سال 2016 مشخص شده اند. به علاوه این گزارش فریم ورک های محبوب وب و موضوعات مورد توجه را هم معرفی کرده است. برای آشنایی بیشتر با پر درآمد ترین زبان های برنامه نویسی سال ۲۰۱۶، با سکان آکادمی همراه باشید.
برنامه نویس های حرفه ای و بااستعداد سرمایه های هر شرکت مبتنی بر فناوری هستند و اسکلت اصلی آن را تشکیل می دهند. برنامه نویس ها در زبان های مختلف برنامه نویسی فعالیت می کنند و شرکت های مختلف حاضرند پول های هنگفتی به آن ها بپردازند تا به کمک ایشان بتوانند از رقبایشان پیشی گرفته و سهم بازار بیشتری را به خود اختصاص دهند.
در حال حاضر زبان های برنامه نویسی در دنیای فناوری وجود دارند و هزاران توسعه دهنده از آن ها برای رفع نیازهای خود استفاده می کنند ولی یادگیری و استفاده از برخی از این زبان های برنامه نویسی ظاهراً پول بیشتری را برای برنامه نویس یا توسعه دهنده به ارمغان می آورد. به همین منظور شرکت Packt گزارش نظر سنجی خود Skill-UP 2016 که شامل آمار جمع آوری شده از 11500 توسعه دهنده از سراسر جهان است را منتشر کرده است تا مشخص کند کدام زبان های برنامه نویسی متوسط درآمد بیشتری داشته اند.
این گزارش محبوبیت زبان های برنامه نویسی را از دید متخصصین IT و توسعه دهندگان بررسی کرده است. بیشترین تعدادی که به این نظر سنجی پاسخ دادند از کشور آمریکا بودند و پس از آمریکایی ها، بریتانیا بیشترین تعداد شرکت کننده در این نظر سنجی را به خود اختصاص داده است. طبق این آمار، محبوب ترین زبان های برنامه نویسی به ترتیب عبارتند از: جاوااسکریپت، پایتون، جاوا، سی، اسکیوال.
زبان اسکریپت نویسی کلاینت ساید JavaScript در صدر جدول محبوب ترین زبان های برنامه نویسی قرار دارد. نیاز به زبان برنامه نویسی JavaScript در حال حاضر مرتباً افزایش می یابد و اپلیکیشن های کسب و کار زیادی هستند که به مرورگرهای وب تغییر پیدا می کنند. البته این صدر نشینی در کنار زبان برنامه نویسی پایتون است. زبان چند منظوره پایتون کاربردهای وسیعی دارد و می تواند از تست نفوذ تا توسعه وب مورد استفاده قرار گیرد. این زبان برنامه نویسی در شرکت های مختلف از جمله D-Link ،HP ،Philips و ... استفاده می شود.
زبان برنامه نویسی قدیمی ولی قدرتمند C در اواسط این رده بندی قرار گرفته است. زبان C بیشتر توسط برنامه نویس های تازه کار و جوان که در دوران تحصیل خود به برنامه نویسی مشغول می شوند مورد استفاده قرار می گیرد. بنابراین احتمالاً کسی که در زبان C تخصص پیدا کرده احتمالاً درآمد خاصی از این راه به دست نمی آورد.
با این حال اگر بخواهیم این زبان های برنامه نویسی را بر اساس صرفه اقتصادی و پولی که برنامه نویس از آن به دست می آورد مرتب کنیم، با رتبه بندی کاملاً متفاوتی رو به رو می شویم. بر خلاف موفقیت برخی از زبان های برنامه نویسی، توسعه دهندگان از آن ها نمی توانند پول خوبی به دست آورند. در نتیجه می توان نتیجه گرفت که زبان های برنامه نویسی پردرآمد گاها چندان پرطرفدار هم نیستند! برخی از زبان های برنامه نویسی پردرآمد عبارتند از:
- بش با درآمد متوسط 100،000،
- پرل با درآمد متوسط 95،000،
- اسکالا با درآمد متوسط 90،000،
- اس کیو ال با درآمد متوسط 62،000
- و دلفی با درآمد متوسط 60،000
با توجه به این آمار و ارقام، می توان نتیجه گرفت که آن دسته از برنامه نویس هایی که بر روی زبان هایی مانند Bash و Perl سرمایه گذاری کرده اند، درآمد بهتری نسبت به سایرین را تجربه می کنند. بنابراین می شود نتیجه گرفت که این زبان های برنامه نویسی از سوی شرکت های فناوری ارجحیت و اهمیت بالاتری دارند چرا که آن ها حاضرند دستمزد بیشتری برای به کار گرفتن یک فرد متبحر در این زمینه بپردازند.
از نکات جالب دیگر، زبان برنامه نویسی Go است که ظاهراً توجه بسیاری را به خود جلب کرده و اگر چه نسبت به زبان برنامه نویسی Swift محبوبیت کمتری دارد ولی عملکرد بهتری نسبت به آن داشته است. برای آن دسته از افرادی که شاید با Swift آشنایی نداشته باشند باید بگوییم که زبان برنامه نویسی Swift برای کد نویسی اپلیکیشن های اکوسیستم اپل مورد استفاده قرار می گیرد.
Golang مشابه C طراحی شد ولی کدهای آن خوانا و مختصر نگه داشته شده است. این زبان برنامه نویسی بیشتر به خاطر سرعت بالایش که برای کدنویسی های سریع بسیار مفید است، به کار گرفته می شود. مهندس نرم افزار و توسعه دهندگان اپلیکیشن های نرم افزاری کسانی هستند که بیشترین استفاده را از این زبان برنامه نویسی داشته اند.
فریمورک های محبوب وب
در میان فریم ورک های وب، AngularJS در صدر جدول فریم ورک های محبوب قرار دارد. البته بسیاری از توسعه دهندگان قصد دارند به AngularJS 2 بروند یا این که هم اکنون این فرآیند را آغاز کرده اند. چند ماه قبل، نسخه ی بتای این فریم ورک عرضه شد که ظاهراً توجه کاربران بسیاری را به خود جلب کرده است. کسانی که هم که به فکر مهاجرت به AngularJS 2 نیستند به احتمال زیاد به محصول جدید ReactJS فیسبوک خواهند گرایید.
صرف نظر از بحث فریمورک ها و زبان های برنامه نویسی، این نظرسنجی همچنین نکات جالبی در مورد علایق توسعه دهندگان و زمینه های مورد نظر آن ها مشخص می کند. در میان موضوعات مورد علاقه توسعه دهندگان، یادگیری ماشینی و کلان داده ها (Big Data) از جمله موضوعاتی است که صنعت فناوری اطلاعات را قبضه کرده اند. به طور مثال همین چند وقت پیش بود که IBM Watson که مبتنی بر یادگیری ماشینی است راه حلی مؤثر برای نوعی خاص از سرطان خون پیدا کرده بود.