هوای سال ۲۰۱۵ ابری تر خواهد شد!

هوای سال ۲۰۱۵ ابری تر خواهد شد!

بنا بر گزارشات، تا سال ۲۰۱۸ گردش مالی صنعت رایانش ابری (Cloud Computing) به بیش از ۷۹ میلیون دلار ارتقاء خواهد یافت. این فناوری جدید که از سال ۲۰۰۶ ظهور پیدا کرد در سن بلوغ است. از گوگل داکس گرفته تا دراپ باکس، کاربران اینترنتی با استفاده از این فناوری با یکدیگر در تعامل می باشند. با این توضیحات، جای هیچ شکی نیست که هوای سال ۲۰۱۵ نسبت به سال‌های گذشته ابری تر بوده و رایانش ابری به مراتب توسعه بیشتری خواهد یافت.

پیش از هر چیز، برای آن دسته از خوانندگان سکان آکادمی که با ماهیت رایانش ابری آشنا نیستند توضیح خواهیم داد که رایانش ابری چیست؟ کجا است و چه کاری انجام می دهد؟ به طور خلاصه، رایانش ابری عبارت است از:

توانمندسازی شرکت ها به منظور در اختیار گرفتن منابع سروری بنا به نیاز خود بدون آنکه بخواهند خود زیرساخت چنین چیزی را ایجاد کنند.

در تکمیل تعریف فوق، می‌توان رایانش ابری را در سه حوزه زیر مد نظر قرار داد:
1- فراهم آوردن فرصتی برای کاربران تا خود بتوانند به کنترل و شخصی سازی منابع مورد نیازشان بپردازند.
2- فراهم آوردن انعطاف پذیری لازم برای کاربران تا از آن طریق بتوانند بسته به نیاز خود منابع مورد نیازشان را تهیه کنند و
3- فراهم آوردن این امکان برای کاربران رایانش ابری تا بتوانند هرچقدر منابع که استفاده می کنند، به همان میزان پول پرداخت کنند.

در پاسخ به این سؤال که چرا می‌گوییم سال ۲۰۱۵ سال خوبی برای رایانش ابری و شرکت های ارائه دهنده این سرویس است، می بایست موارد زیر را مد نظر قرار دهیم: رایانش ابری فصل مشترکی برای غول‌های فناوری دنیا و استارتاپ های نوپا خواهد بود. به عبارت دیگر، در گذشته روال بر این بود که بهترین منابع سخت افزاری اختصاص داشت به شرکت های بزرگ دنیا و از آنجا که این فناوری جدید گران بود و کمتر استارتاپی جرأت داشت تا روی این فناوری جدید سرمایه‌گذاری کند، این دست شرکت ها از دستیابی به این فناوری بسیار خوب محروم می شدند. آنچه رایانش ابری برای شرکت های به ارمغان خواهد آورد این است که این شرکت ها قادر خواهند شد تا روی همان قدر منابع سخت افزاری که نیاز دارند سرمایه‌گذاری کنند، نه بیشتر و نه کمتر! برای روشن‌تر شدن این مسأله مثالی می زنیم. شرکت آمازون -در کنار مایکروسافت- به عنوان یکی از شرکت های مطرح ارائه دهنده رایانش ابری در دنیا است که این سرویس آمازون تحت عنوان AWS شناخته می‌شود که نه تنها شرکت های نوپا، بلکه برخی از شرکت های بزرگ دنیا نیز از این خدمات رایانش ابری آمازون استفاده می کنند. در عین حال، از یاد نبریم که رایانش ابری تبادل اطلاعات را به مراتب آسان‌تر خواهد ساخت. امروزه، تعاملات آنلاین کاربران بر اساس APIها است. 

با استفاده از ای پی آی مرتبط با سرویس های آنلاین مختلف همچون شبکه اجتماعی توییتر، سرویس گوگل آنالیتیکس و ...، داده‌های مختلف در میان کاربران به اشتراک گذاشته خواهد شد. به گفته کارشناسان این حوزه، APIهای تحت رایانش ابری تبادل داده‌ها را تسهیل خواهند کرد و کارآفرینان را ترغیب می‌کنند که با ترس کمتری وارد به این حوزه شوند. لذا شرکت های بزرگ دیگر نمی‌توانند از موضع بالا به سایر شرکت های نوپا نگاه کنند و مجبور خواهند شد تا سرویس های خود را از این طریق در اختیار سایر برنامه نویسان و علاقمندان به کار با داده‌ها قرار دهند. واقعیت امر این است که هرچه موانع پیش رو برای شرکت هایی که خدمات یا محصولات آن‌ها بر اساس تبادل داده‌ها است برداشته شود، رقابت در بازار بیشتر خواهد شد و از این طریق شاهد نوآوری های بیشتری در صنعت فناوری اطلاعات خواهیم بود. نکته دیگری که در ارتباط با Cloud Computing می‌توان گفت این است که این فناوری کاربران را قادر می‌سازد تا از پشتیبانی بیشتری برخوردار گردند. در سرویس های هاست اشتراکی و یا حتی هاست های اختصاصی،‌ یک حداقل هایی برای خرید منابع سخت افزاری وجود دارد. به طور مثال، اگر شما بخواهید یک سایت شخصی به راه اندازید صرفاً به ۵۰ مگابایت فضا نیاز دارید اما مجبور خواهید بود تا یک سرویس ۲۰۰ مگابایتی خریداری کنید و این در حالی است که قضیه در رایانش ابری کاملاً متفاوت است: شما به هر میزان منابع که نیاز داشته باشید دسترسی خواهید داشت.

چنین مسأله ای اگرچه خوب است اما نیازمند پشتیبانی بیشتر از طرف شرکت ارائه دهنده رایانش ابری است و شرکت هایی همچون آمازون، گوگل، مایکروسافت و … می بایست این قضیه را به خوبی درک کنند (البته درک کرده اند که اکنون جزو شرکت های مطرح در این حوزه محسوب می شوند!) در رایانش ابری، کسب و کارهای تحت وب بیش از آنکه می بایست به فکر مانیتور کردن عملکرد، مسائل امنیتی، بک آپ گرفتن و غیره باشند، به فکر نوآوری در کسب و کار خود خواهند بود و این مسائل را به شرکت ارائه دهنده خدمات کلود واگذار خواهند کرد. نتیجه اینکه سال ۲۰۱۵ سال رایانش ابری خواهد بود (البته در کشورهای جهان اول) چرا که شرکت های فناوری در این نوع کشورها بیش از گذشته به دنبال انعطاف پذیری بیشتر، دسترسی آسان‌تر به منابع بیشتر، نیاز به سرعت رقابتی تر و در کل خدمات بهتر با هزینه‌های کمتر هستند و رایانش ابری پاسخی کامل و جامع به دغدغه های شرکت ها و استارتاپ هایی از این دست است. به نظر شما جایگاه رایانش ابری در کشور ایران چگونه است؟ آیا خدمات کلود شرکت پارس پک به معنی واقعی کلمه رایانش ابری است یا خیر؟ نظرات خود را با سایر کاربران سکان آکادمی به اشتراک بگذارید.

از بهترین نوشته‌های کاربران سکان آکادمی در سکان پلاس


online-support-icon