همکاری مایکروسافت و آمازون در حوزهٔ هوش مصنوعی

همکاری مایکروسافت و آمازون در حوزهٔ هوش مصنوعی

دنیای تکنولوژی با سرعت در حال پیشرفت است و دستیارهای شخصی کم‌کم در حال تبدیل شدن به بخش لاینفک از زندگی روزمرهٔ ما هستند و در همین راستا هم کمپانی‌های مایکروسافت و آمازون اعلام کرده‌اند که این امکان را فراهم می‌آورند تا دستیارهای شخصی‌شان (Alexa و Cortana) با هم تعامل داشته باشند.

در نگاه اول، این همکاری بسیار عجیب به نظر می‌رسد چرا که شرکت‌های بزرگ حوزۀ تکنولوژی عموماً محصولات اصلی‌شان را از دسترس رقبایشان دور نگاه می‌دارند (مثلاً نمی‌توانید اپلیکیشن‌های اندرویدی را بر روی آیفون نصب کنید یا اینکه نمی‌توانید بازی‌های ایکس‌باکس را روی پلی‌استیشن اجرا کنید.) اما مدیران مایکروسافت و آمازون باور دارند که دستیارهای دیجیتالی‌شان می‌توانند از این همکاری سود ببرند!

کاربران کورتانا به تمامی فیچرهای الکسا، که به لطف دولوپرهای مختلف از سراسر دنیا که هر روز زیادتر می‌شوند، دسترسی می‌یابند و با کمک کورتانا هم کاربران الکسا می‌توانند از سرویس‌های مایکروسافت مثل تقویم یا ایمیل استفاده کنند. مدیرعامل شرکت آمازون، Jeff Bezos، طی یک بیانیه در رونمایی از این همکاری گفت:

این دنیا بزرگ و چندوجهی هست و قراره چندین دستیار باهوش موفق در زمینه‌های مختلف وجود داشته باشه که هر کدوم دسترسی به داده‌های مختلفی دارن. با کمک هم، نقاط قوت یکدیگر رو کامل می‌کنن و به کاربران تجربه‌ای بهتر عرضه می‌کنن.

مایکروسافت و آمازون هر دو از نداشتن نفوذ در گوشی‌های هوشمند رنج می‌برند؛ رقبای بزرگ این دو کمپانی در حوزهٔ هوش مصنوعی، یعنی اپل و گوگل، هر دو دارای دستیارهای شخصی خود (Siri و Google Assistant) در گوشی‌های هوشمند و تبلت‌ها هستند و با اینکه Alexa و Cortana هر دو برای iOS و Android در دسترس هستند، اما همانند رقبایشان از اول به صورت پیش‌فرض در این سیستم‌عامل‌ها وجود نداشته‌اند که همین باعث محدود شدن کاربرانش می‌شود. در واقع، Android و iOS مقدار عظیمی از داده‌ها را دربارۀ اینکه کاربران چه‌طور با دنیای پیرامون خود تعامل دارند را در اختیار کمپانی‌های گوگل و اپل قرار می‌دهند که همین اطلاعات منبع تغذیۀ پلتفرم‌های هوش مصنوعی‌شان است.

تلاش آمازون برای ورود به دنیای اسمارتفون‌ها خیلی سریع‌تر از مایکروسافت به تباهی انجامید! گوشی Fire Phone که با هیاهوی زیادی در جولای 2014 معرفی شد، آنچنان موفق نبود و تنها تعداد کمی از آن به فروش رفت و باعث شد تا آمازون ضرری 170 میلیون دلاری را متحمل شود و هیچ‌گاه دیوایسی برای ادامهٔ راه فایرفون عرضه نکند. متخصص‌ها و تحلیلگران علت عدم موفقیت فایرفون را قیمت بالای آن و وارد شدنش به بازاری با رقبای قدرتمند می‌دانند. 

در یک کلام، مایکروسافت و آمازون با ترکیب قوا امید دارند تا مخاطبان بیشتری را به سرویس‌های هوش مصنوعی خود جذب کنند و نقاط ضعف پلتفرم‌های یکدیگر را مرتفع سازند.

از بهترین نوشته‌های کاربران سکان آکادمی در سکان پلاس


online-support-icon