موتور جستجوی گوگل نتایج جستجوی جعلی را غربال می‌کند

موتور جستجوی گوگل نتایج جستجوی جعلی را غربال می‌کند

بدون شک استفاده از موتورهای جستجو، به‌ خصوص گوگل، برای هر کاربری که در فضای آنلاین فعالیت می‌کند، ضرورتی اجتناب‌ناپذیر می‌باشد اما واقعیت امر آن است که انواع و اقسام نتایج جستجویی که پس از تایپ عبارت مورد جستجو در معرض دید کاربران قرار می‌گیرند، به‌ خصوص برای کاربری که در مورد سِرچ خود هیچ‌گونه اطلاع قبلی نداشته باشد، می‌تواند گمراه‌کننده و یا حتی بدتر، دردسرساز باشد. با در نظر گرفتن اینکه کاربر ناآگاه در چنین شرایطی هیچ ابزاری برای تمیز دادن واقعیت از غیرواقعیت ندارد، به‌ نظر می‌رسد که مسئول مستقیم کمک‌رسانی در این حوزه، خودِ موتورهای جستجویی همچون گوگل خواهند بود.

انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۱۶ آمریکا نقطهٔ عطفی برای گوگل!
به طور کلی، امکان ریپورت کردن محتواهای نامناسب در اختیار کاربران گوگل قرار داده شده است تا مشکلاتی از این دست به حداقل برسند. به‌ عبارت دیگر، گوگل با به‌روزرسانی الگوریتم‌های جستجوی خود، محتواهای گمراه‌کننده و نامناسب را در نتایج جستجوی خود غربال کرده و در معرض دید مستقیم کاربران قرار نمی‌دهد (در واقع، نتایج جستجوی بی‌کیفیت در جایگاه‌های پایین‌تر قرار می‌گیرند.) 

این تغییر به‌ دنبال بروز اشکالاتی که در انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 در آمریکا در بالاترین نتایج جستجو ایجاد شده بود، اِعمال شده است به طوری که این نقایص عبارت بود از بالا آمدن اخبار جعلی در نتایج جستجو و همچنین قرار گرفتن اطلاعات غلط و گمراه‌کننده به‌ جای اخبار واقعی!

محتوای نتایج گوگل ممکن است بواسطۀ نشانه‌هایی مثل وابستگی ظاهری یک سایت به یک دانشگاه یا منبع خبری معتبر، از سوی کاربران درست و معتبر تلقی شود اما این در حالی است که این احتمال نیز وجود دارد گه‌گاهی سایت‌های متفرقه و نامعتبر برای نشان دادن اینکه مطالب‌شان باکیفیت است، به سایت‌های معتبر لینک دهند. Ben Gomes، مدیر اجرایی گوگل، در پُستی که در وبلاگش منتشر کرد در این رابطه گفته است:

ما نشونه‌هایی رو که گویای معتبر بودن محتوا هستن به‌ شکلی تنظیم کرده‌ایم که صفحات معتبرتر در بالاترین نتایج جستجو میان و به‌ همین ترتیب، محتواهای بی‌کیفیت رو در نتایج جستجوی پایین‌تر قرار می‌دیم.

علاوه بر این، اکنون کاربران می‌توانند عبارات جستجوی به اصطلاح Autocomplete و نتایج جستجوی هایلایت‌شده‌ای که محتوای نامناسب، غیرواقعی یا مشکل‌ساز دارند را ریپورت کنند. گومز اظهار داشته که ما این امکان را برای دریافت فیدبک از کاربران فراهم کردیم تا بتوانیم به کمک آن‌ها، الگوریتم‌های گوگل را ارتقا داده و آن‌ها را اصلاح کنیم.

قبلاً اگر شما عبارت «... Are Jews» را در گوگل سِرچ می‌کردید، یکی از گزینه‌های خودتکمیل‌شونده عبارت «?Are Jews Evil» نمایش داده می‌شد اما به محض اینکه شرکت گوگل از ایراداتی از این دست مطلع شد، پیشنهاداتِ عبارات Autocomplete را بهینه‌سازی کرد تا عبارات پیشنهادی مشابه این عبارت، هرگز در جستجوی گوگل ظاهر نشوند (در واقع پیشنهاد گوگل به معنی آیا یهودی‌ها آدم‌های بَدی هستند؟ می‌باشد.)

در پایان هم خالی از لطف نیست که به این نکته اشاره کنیم گوگل در جهت محدود کردن اطلاعات و اخبار جعلی، تاکنون صدها کاربر حقیقی و حقوقی را از شبکۀ AdSense خود خارج کرده و آن‌ها را بلاک نموده است!

از بهترین نوشته‌های کاربران سکان آکادمی در سکان پلاس


online-support-icon