در نمایشگاه CES سال ۲۰۱۸، مدیرعامل اینتل -Brian Krzanich- دو خبر مهم را اعلام کرده و پرده از برنامهها و تکنولوژیهای آیندهاش برداشت که عبارتند از معرفی دو چیپ در زمینهٔ نورومورفیک کامپیوتینگ و کوانتوم کامپیوتینگ.
کمی پیشتر، کمپانی اینتل یک چیپ یا تراشهای که عملکردی شبیه به مغز انسان دارد تحت عنوان Loihi را توسعه داده بود که میتوانست عملکردهای پایهای مغز ما انسانها را تقلید کند و هدف از ساختش این بود که #یادگیری ماشینی را کارآمدتر کند. در همین راستا، Krzanich گفته است:
این یک تلاش تحقیقاتی بزرگ از سوی اینتل بوده و امروز ما یک چیپ تحقیقاتی نورومورفیک که عملکردی کامل و برحسب انتظار دارد در اختیار علاقمندان قرار دادهایم.
اینتل در نظر دارد که در نیمهٔ اول سال ۲۰۱۸، با دانشگاهها و سازمانهای تحقیقاتی برتر همکاری کرده و Loihi را در زمینهها و مسائل پیچیده به کار ببرد.
خبر دوم هم مربوط میشود به Tangle Lake، که یک چیپ آزمایشی اَبَررسانایی ۴۹کیوبیتی است که در زمینهٔ کامپیوترهای کوانتومی کاربرد خواهد داشت (لازم به ذکر است که مایکروسافت و آیبیام دو شرکتی هستند که در حوزهٔ تحقیقات مرتبط با کامپیوترهای کوانتومی پیشگام میباشند).
این تلاشها و دستاوردهای اینتل نشان میدهد که این کمپانی سعی دارد پابهپای کمپانیهایی همچون گوگل، آیبیام و مایکروسافت که این روزها خیلی در کوانتوم کامپیوتینگ سرمایهگذاری میکنند قدم بردارد.
Krzanich این مرحله از کارشان را یک پیشرفت بزرگ نامیده و از قدم بعدیشان تحت عنوان «برتری کوانتومی» نام برده است. در حال حاضر هم آزمایشگاه هلندی اینتل در حال آزمایش و کار بر روی سیستمهای کوانتوم کامپیوتینگ این کمپانی میباشد.