صدها نفر از كاركنان شركتهاى بزرگ تكنولوژى، طى اقدامى هماهنگ رسما متعهد شدند كه در برنامهٔ جديد دولت مبنى بر تهيه يک ديتابيس عظيم كه شهروندان ايالات متحده را بر اساس نژاد، مذهب و مليت تقسمیمبندی مىكند، شركت نكنند. اين تعهدنامه به صورت رسمى به امضاء رسيده و متن اصلى آن در neveragain.tech موجود است. در ميان اسامى اشخاصى كه اين عهدنامه را امضاء كرده اند، افرادى از شركتهاى Google، Microsoft، Slack و IBM حضور دارند. برای آگاهی از جزئیات این اقدام، در ادامه با سكان آكادمى همراه شويد.
اين تعهدنامه دو بار خطاب به دونالد ترامپ نوشته شده است. بار اول به صورت كتبى و زمانى كه ترامپ، كارزار انتخاباتىاش را به تازگى آغاز كرده بود و اعلام كرد كه ايالات متحده نياز به ديتابيسى دارد كه به كمک آن فعاليت تمام مسلمانان داخل ايالات متحده را نظارت كند. اين تعهدنامه براى بار دوم، يک روز قبل از اين كه ترامپ در نيويورک به ملاقات رؤساى شركتهاى بزرگى مانند تسلا، اپل و آمازون برود، در اينترنت به ثبت رسيد. بخشى از اين تعهدنامه به اين شكل نوشته شده است:
ما امروز با مسلمانان آمريكا، مهاجرين و تمامى اشخاصى كه حقوق و زندگى شخصيشان توسط قانون نظارتى پيشنهاد شده توسط دولت بعدى تهديد مىشود، اعلام همبستگى مىكنيم و ساختن يک پايگاه اطلاعاتى از مردمى كه عقايدشان مورد تاييد قانون اساسى ايالات متحده است را رد مىكنيم. همچنين، ما نمىخواهيم در برنامهٔ دولت مبنى بر اخراج كردن افرادى كه تنها جرمشان اين است كه دولت از آنها خوشش نمىآيد، حضور داشته باشيم.
در ميان كسانى كه اين نامه را امضاء كردهاند، افرادى با مشاغل بالارتبه مشاهده مىشود. اين افراد، اقدام مذكور دولت را به يک نسل كشى مانند هولوكاست و زندانى كردن شهروندان ژاپنى-آمريكايى طى جنگ جهانى دوم تشبيه كردهاند.
علاوه بر اينها، در این نامه ذکر شده است كسانى كه اين نامه را امضاء كردهاند، خواهان تشكيل يک ديتابيس با هدف افزايش آگاهى و اطلاعات مردم، آن هم به صورت رمزگذارى شده و غيرقابل رديابى شدهاند؛ آنها اعلام كردند كه نه تنها به تشكيل ديتابيس پيشنهادى ترامپ كمک نمىكنند، بلكه تا جايى كه مىتوانند تلاش خواهند كرد كه ديتابيسها و منابع اطلاعاتى مشابه را كاهش داده و با آن ها مقابله كنند.
تا حال حاضر، تنها شركتهايى كه رسما اعلام كردهاند كه از اين اقدام دولت حمايت نمىكنند، توييتر و فيسبوک هستند؛ جاى تعجب هم ندارد كه مدیرعامل کنونی توييتر، آقاى جک دورسى، در روزى كه رؤساى ساير شركتها به ملاقات با ترامپ رفتند، به اين ملاقات دعوت نشد!
مشكل بزرگى كه پيش مىآيد اين جا است كه وقتى كه ترامپ در آينده اقدام به پيادهسازى اين طرح كند، ممكن است شركتهايى اعلام همكارى كنند كه تعدادى از كاركنانشان اين تعهدنامه را امضا كردهاند. در اين صورت ممكن است بين كاركنان و كارفرمايان تضادهای فکری ناخوشايندی صورت گيرد.
اگر شما در چنین موقعيتی بودید چه مىكرديد؟ اگر شما يكى از رؤساى اين شركتها بوديد و نام يكى از كاركنان خود را در اين ليست مىديديد، با او چه برخوردى مىكرديد؟ واكنش خود را با ساير كاربران سكان آكادمى، در قسمت نظرات به اشتراک بگذاريد.