آیا در مورد زبانهای برنامهنویسی روز دنیا اطلاعات کافی دارید؟ Coding Dojo درسایت Indeed.com به تازگی لیستی متشکل از 9 زبان برنامهنویسی که بهظاهر در ماههای اخیر توجه بسیاری از کارفرمایان را به خود معطوف کردهاند را منتشر کرده است؛ جالب است بدانید که صدرنشین این جدول SQL که مخفف شده عبارت Structured Query Language است بوده که یک زبان تخصصی برای کار با دیتابیسها است. پس از این زبان، زبانهای جاوا، پایتون، جاوااسکریپت و سیپلاسپلاس به ترتیب در ردههای دوم تا پنجم قرار گرفتهاند. برای آشنایی بیشتر با رقابت زبانهای برنامهنویسی در سال ۲۰۱۷، در ادامه با سکان آکادمی همراه باشید.
در این ردهبندی، نام سیشارپ در ردهٔ ششم به چشم میخورد و پس از آن پرل، زبانهای اختصاصی iOS همانند سوئیفت و آبجکتیوسی قرار دارند و در نهایت نام پیاچپی لیست را خاتمه میدهد. لازم به ذکر است که زبان روبی با تنزل شدید از ردهٔ نهم در سال 2016، امسال در جایگاه هفدهم قرار گرفته است و دلیل این تغییر در ردهبندی این زبان قدرتمند تحت وب، میتواند جایگزینهای بهتری مانند Node.js و Go هستند.
Coding Dojo بر این نکته تاکید دارد که تغییرات در جایگاه این زبانها و جابجایی ردهبندی با سرعت زیادی اتفاق میافتد چراکه دنیای تکنولوژی و بازار کار همواره در حال تغییرند و به طور حتم یک زبان قدرت پاسخگویی به تمام نیازهای برنامهنویسان و کسبوکارهای مختلف را ندارد. با این وجود، با مقایسه لیست زبانهای سالهای 2016 و 2017 میتوان به این موضوع پی برد که باتوجه به نیاز جدی دنیای امروز به زبانهای اسکیوال، جاوا، جاوااسکریپت، سی شارپ و سیپلاسپلاس، ماندن در جایگاه یکسان در دو سال متوالی به هیچ عنوان جای تعجب ندارد. به طور مثال، اگر جاوااسکریپت دچار افت شود، بسیاری از شرکتها و برنامهنویسان متضرر خواهند شد و تغییر زبان برای ایشان کاری هزینهبر و در عین حال مشکل خواهد بود.
جالب است بدانیم که در سایر لیستهای منتشر شده نیز این 5 زبان در ردههای نخست قرار دارند. در رنکینگ وبسایت TIOBE که در ماه ژانویه سال جاری منتشر شد نیز جاوا صدر نشین است و به دنبال آن زبان های سی، سیپلاسپلاس ، سیشارپ و پایتون قرار دارند. بر خلاف Coding Dojo که دادههای خود را از Indeed.com میگیرد، TIOBE ردهبندیهای خود را از موتورهای جستجویی مانند گوگل و بینگ به دست میآورد و نتایج حاصله، میزان محبوبیت زبانها است تا استفادهٔ واقعی از آنها.
برای گیکها، ماندن زبان مورد استفادهٔ آنها در بالای این جدول طی سالهای متمادی دلگرمکننده است و این بدان معنی است که ایشان میتوانند همچنان بدون نگرانی وقت و انرژی خود را صرف کدزنی با زبان مورد علاقهٔ خود کنند. همچنین کسانی که به دنبال یادگیری زبان جدیدی هستند، بهتر است روی این زبانها سرمایه گذاری کنند چراکه احتمال خارج از رده شدن آنها، بسیار کم است.
حال نوبت به نظرات شما میرسد؛ آیا با یک یا چند مورد از زبانهای اشاره شده در این مقاله کدزنی میکنید؟ به نظر شما فضای کار برای این دست زبانهای برنامهنویسی در بازار کار ایران چگونه است؟ نظرات و دیدگاههای خود را با سایر کاربران به اشتراک بگذارید.