فیسبوک سرویس میزبانی اپلیکیشن خود تحت عنوان Parse را متوقف کرد!

فیسبوک سرویس میزبانی اپلیکیشن خود تحت عنوان Parse را متوقف کرد!

بیشتر فعالان حوزه ی فناوری به خصوص توسعه ی اپلیکیشن موبایل وقتی این آگهی که فیسبوک می خواهد به Parse خاتمه دهد را دیدند بسیار تعجب کردند (Parse سرویسی است که در سال 2013 برای توسعه دادن به صنعت تلفن همراه توسط فیس بوک خریداری شده بود.) بر اساس این آگهی، توسعه دهندگان یک سال وقت دارند تا برنامه های خود را از سرورهای فیس بوک انتقال دهند و این در حالی است که توسعه دهندگان خواهند توانست با دانلود نسخه ای از سرویس Parse و نصب آن روی سیستم هایی که Node.js روی آن ها نصب است به کار خود به صورت لوکال ادامه دهند. برای آشنایی بیشتر با جزئیات این خبر، با سکان آکادمی همراه باشید.

فیسبوک این اقدام عجیب را بعد از یک سال پر کار با سرویس Parse انجام داد. این شرکت در طول این یک سال، Parse را مرکز توجه کنفرانس شرکت F8 قرار داد و آن را به سمت و سوی IoT یا «اینترنت اشیاء» سوق داد ولی در همین اثنی، فیسبوک از Heroku که یک سرویس رقیب برای Parse محسوب می شد حمایت زیادی کرد و به سادگی می شد حدس زد که بزودی همچین اتفاقی می افتد و فیسبوک سرویس Parse را متوقف خواهد کرد.

دیگر نیازی به ذکر این مطلب نیست که در ماه آگوست Ilya Sukhar -مدیر عامل و یکی از موسسین شرکت Parse- به کار خود در شرکت فیسبوک پایان داد و به رسانه ها اظهار داشت که کناره گیرش، کاملاً دوستانه بوده و هیچ مسئله ای مابین وی و شرکت فیسبوک پیش نیامده است. پیش از این هم در سال 2013 وی گفته بود که فیسبوک و Parse با همکاری یکدیگر می توانند توسعه دهندگان را به ابزاری تجهیز کنند تا به سادگی بتوانند به ساخت، توسعه و کسب درآمد از اپلیکیشن های موبایل بپردازند.

خبر جالب توجه این که پس از توقف سرویس Parse، توسعه دهندگان به هیچ مشکلی برنخوردند زیرا مسئله ی اصلی برای آن ها پیشرفت و کسب در آمدی بود که از طریق Parse ایجاد می شد که این مسئله با کمک شبکه اجتماعی فیسبوک و ابزارهای تبلیغاتی اش حل شد.

به هر حال، تعطیلی Parse باعث کم رنگ شدن رابطه ی بین فیسبوک و توسعه دهندگان شده است، آن هم درست در زمانی که فیسبوک باید توسعه دهندگان را تشویق می کرد تا علاوه بر ساخت برنامه های کاربردی موبایل و شبکه های اجتماعی به ساخت برنامه واقعیت مجازی برای Oculus و برنامه های چت برای Facebook Messenger و WhatsApp و غیره بپردازند.

بدون Parse، توسعه دهندگان برای تبدیل ایده های خود از بالقوه به بالفعل می بایست به سراغ سایر سرویس ها رفته و حالا فیسبوک اس که باید برای به دست آوردن قدرتش، دوباره دست به کار شود.

از بهترین نوشته‌های کاربران سکان آکادمی در سکان پلاس


online-support-icon