فرش قرمز کاخ سفید و چراغ سبز باراک اوباما برای صاحبین ایده و استارتاپ ها در ایالات متحده

فرش قرمز کاخ سفید و چراغ سبز باراک اوباما برای صاحبین ایده و استارتاپ ها در ایالات متحده

کاخ سفید طرحی را مطرح کرده که می‌تواند بر فعالیت‌های اقتصادی خارجی در کشور آمریکا تأثیر زیادی داشته باشد. با این اقدام، مهاجرت به آمریکا و پروراندن استارتاپ بسیار ساده‌تر خواهد شد. اگر شما هم جزو صاحبین ایده و کسب و کاری هستید که تمایل دارید ایده ی خود را در سیلیکون ولی در کنار غول های فناوری دنیا بپرورانید، ادامه ی این مقاله را از دست ندهید.

پس از آن که باراک اوباما و کاخ سفید نتوانستند کنگره را مجبور کند که با «ویزای استارتاپی» به عنوان بخشی از اصلاحات گسترده مهاجرتی موافقت کند، حالا تصمیم گرفته‌اند از یک مسیر دیگر همان کار را انجام دهند. اگر کار به سر انجام برسد کارآفرینان خارجی اجازه خواهند داشت تا 5 سال را در این کشور بمانند و به ساخت کسب و کار نوپای خود بپردازند.

چندی پیش این پیشنهاد رسماً مطرح شد و وزارت امنیت داخلی آمریکا (Department of Homeland Security) قادر خواهد بود از اختیارات خود استفاده کند تا اجازه فعالیت رسمی کار آفرینان در کشور را به مدت ۲ سال صادر کند. البته ممکن است یک دوره 3 ساله نیز به این 2 سال افزوده شود که در مجموع یک دوره 5 ساله اقامت در آمریکا خواهد بود. تا تصویب این طرح چیزی در حدود ۱ ماه دیگر فرصت باقی است و جالب آن است که اجرای این طرح دیگر نیازی به تأیید کنگره ندارد! یکی از مؤسسین شرکت Paypal نامش Max Levchin است؛ او در سال 1991 از اتحاد جماهیر شوروی به آمریکا مهاجرت کرد. Max در مورد این طرح جدید گفته است:

به نظر من تمام کار آفرینان سراسر جهان باید همان موقعیتی که من داشتم را داشته باشند. آن‌ها باید شانس این را داشته باشند که پتانسیل‌های خود را در آمریکا به واقعیت تبدیل کنند.

البته شرایطی هم برای این طرح وجود دارد. برای آن که یک فرد بتواند از این قانون جدید کشور آمریکا استفاده کند باید حداقل 15 درصد از سهام یک استارتاپ آمریکایی را داشته باشد، نقش کلیدی در عملیات و عملکرد آن شرکت ایفا کند و پتانسیل رشد سرعت کسب و کار و ایجاد شغل را هم داشته باشد.

رشد سریع و گسترش کسب و کار و ایجاد شغل با کمک هزینه‌های دولتی به مبلغ 100 هزار دلار یا حداقل 345 هزار دلار از سوی سرمایه داران آمریکایی که سابقه سرمایه گذاری در شرکت‌های موفق را داشته‌اند فراهم خواهد شد. بنابراین کسانی که بتوانند دو شرط اول را داشته باشند، احتمالاً فرصت این را خواهند داشت که پتانسیل رشد سریع و ایجاد شغل را اثبات کنند.

تغییر در قوانین ایالتی به دنبال اقدام جداگانه شرکت Stripe بوده است. این شرکت به استارتاپ ها اجازه می‌دهد در حالی که کارمندانش در خارج از آمریکا اقامت دارند بتوانند با این کشور همکاری داشته باشند. این برنامه هنوز در فاز آزمایشی قرار دارد و برای این طراحی شده است که استارتاپ های خارجی بتوانند با حضور در آمریکا راحت‌تر و ساده‌تر سرمایه مورد نیاز خود را تأمین کنند.

این اقدام صد البته بستگی زیادی به بحث و تصمیماتی که در مورد قوانین مهاجرت مطرح می‌شود خواهد داشت؛ بحثی که طرفداران و مخالفان سرسخت بسیاری هم دارد. ایده «ویزای استارتاپی» بخشی از طرح اصلاح مهاجرت‌های دولت آمریکا بود که توسط سنا در سل 2014 رد شد. دولت آمریکا هم گفته است با آن که این اقدام جایگزین مناسبی برای تصویب یک قانون نخواهد شد، ولی دولت تلاش خود را می‌کند تا در محدوده اختیارات خود مشکلات سیستم مهاجرت را تا حد امکان بهبود دهد.

حال نوبت به نظرات شما می رسد. به نظر شما آیا فضای کسب و کار در ایالات متحده به خصوص سیلیکون ولی بستر مناسبی برای رشد یک ایده ی استارتاپی است؟ و آیا این مسئله منجر به فرار مغزها از کشورهای جهان سوم و مهاجرت ایشان به کشور جهان اولی همچون آمریکا نخواهد شد؟ نظرات خود را با ما و سایر کاربران سکان آکادمی به اشتراک بگذارید.

از بهترین نوشته‌های کاربران سکان آکادمی در سکان پلاس


online-support-icon