عصبانیت لینوس توروالدز از Intel به خاطر مشکلات امنیتی پردازنده‌های ساخت این شرکت

عصبانیت لینوس توروالدز از Intel به خاطر مشکلات امنیتی پردازنده‌های ساخت این شرکت

Linus Torvalds، خالق و بنیان‌گذار لینوکس، به خاطر در میان گذاشتن نظرات و تفکرات رو راست خود در مورد دنیای فناوری شناخته شده‌ است؛ اکنون هم وی به یکی از جدی‌ترین منتقدان کمپانی Intel در زمینهٔ رفع و رجوع کردن مشکل Meltdown -که در سال ۲۰۱۷ آشکار شد و می‌توانست به هکرها امکان ربودن اطلاعات محرمانه از جمله پسورد کاربران را بدهد- تبدیل شده‌ است.

#لینوس توروالدز در ایمیل شدیدالحنی که نوشته و در میلینگ لیست لینوکس منتشر کرده، دیدگاه خود را در مورد کمپانی اینتل این‌گونه بیان کرده است:

من فکر می‌کنم لازمه که یکی از داخل خود اینتل نگاهی طولانی و جدی به CPUهاشون بندازه و به جای اینکه بیاد اَلکی اعلام کنه که همه‌چیز همون‌طور که طراحی شدن کار می‌کنه، بیاد واقعاً اعتراف کنه که مشکلی وجود داره. یا نکنه اینتل واقعاً داره می‌گه که ما متعهد هستیم که همیشه و همه‌ جا بهتون آشغال بفروشیم و هیچ‌وقت هیچ‌ چیزی رو درست نمی‌کنیم؟

توروالدز یکی از شناخته‌شده‌ترین برنامه‌نویسان دنیا است که همچنان عمیقاً و به طور جدی درگیر لینوکس، که هستهٔ سیستم‌عامل اپن‌سورس و آزاد گنو/لینوکس است و خودش آن را در سال ۱۹۹۱ توسعه داده است، می‌باشد.

با اینکه بعضی از کاربران از لینوکس به عنوان جایگزینی برای ویندوز یا مک استفاده می‌کنند، اما بیشترین کاربردهای لینوکس در کلود است چرا که اکثر سرورها و اَبَرکامپیوترها بر مبنای توزیعی از لینوکس اجرا می‌شوند.

Meltdown و مسئلهٔ Spectre هر دو تقریباً تمام پروسسورهای اینتل را تحت‌تأثیر قرار دادند؛ چه آنهایی که در لپ‌تاپ‌های اینتل بوده و سیستم‌عامل ویندوز داشتند، چه آن چیپ‌هایی که در سرورهای لینوکسی بوده و مسئول اجرای کلود و یکسری وب‌سایت‌ها بوده‌اند (Spectre همچنین AMD و پروسسورهای ARM را هم تحت‌تأثیر قرار داده است اما واقعیت امر آن است که اجرای آن از Meltdown که متمرکز بر پروسسورهای اینتل است دشوارتر است).

اینتل اعلام کرده که در این مدت با شرکا و رقبای خود در حال همکاری به دنبال یافتن راه‌حلی برای از بین بردن این مسائل بوده‌ است زیرا مسائل به‌وجود آمده، در واقع نحوهٔ استفاده و کارکرد هستهٔ سیستم‌عامل‌ها از پروسسورها، به طرز عجیبی منجر به سودجویی شده است.

توروالدز که مسئول مدیریت کِرنِل لینوکس است و دارای اختیاراتی در این حوزه است، از اظهارات اینتل در زمینهٔ مشکل به‌وجود آمده راضی نیست. از آنجایی که لینوکس اپن‌سورس است و لینوس توروالدز هم با شرکت‌های بزرگی مثل گوگل یا مایکروسافت که با اینتل شراکت دارند کار نمی‌کند، راحت‌تر می‌تواند بی‌پرده نظر خود را بیان‌ کند.

به‌نظر می‌رسد که بخش زیادی از خشم او از این موضوع نشأت گرفته که حل این مسئلهٔ به‌وجود آمده طبق تخمین یکسری از تحلیل‌گران، احتمالاً باعث می‌شود که کامپیوترهایی که از پروسسورهای اینتل استفاده می‌کنند تا ۳۰٪ کندتر شوند. از سوی دیگر نیز او در این فکر است که پروسسورهایی که توسط ARM -رقیب اینتل- طراحی شده‌اند، گزینهٔ بهتری برای دولوپرهای لینوکس هستند.

اگرچه توروالدز یکی از مشهورترین منتقدان فنی اینتل است، اما تنها کسی نیست که از مدیریت این مسئله توسط این کمپانی ناراحت است. در حال حاضر (سال ۲۰۱۸)، توجهات بیشتر بر مدیرعامل اینتل (Brian Krzanich) متمرکز است چرا که او در نوامبر ۲۰۱۷ اقدام به فروش ۲۴ میلیون دلار از سهام خود کرد؛ یعنی چند ماه پس از اینکه از مشکلات به‌وجود آمده آگاه شد!

از بهترین نوشته‌های کاربران سکان آکادمی در سکان پلاس


online-support-icon