طراحی رحم مصنوعی برای نوزادان نارس توسط محققان فیلادلفیا

طراحی رحم مصنوعی برای نوزادان نارس توسط محققان فیلادلفیا

محققان در فیلادلفیا با موفقیت بره‌ای نارس را در کیسه‌های پلاستیکی مهر‌وموم شده و خاصی خارج از رحم گوسفند ماده نگهداری کرده‌اند که این موضوع به گونه‌ای باعث ایجاد پرتوی امیدی برای نوزادان نارس و زودرس انسان و صد البته والدین این نوزادان شده‌ است.

با توجه به مقالهٔ منتشر شده‌ای در این باره، Biobag یا همان کیسه‌های پلاستیکی مشابه رحم حاصل تلاش‌های متعدد بسیاری است که در زمینهٔ بازآفرینی رحم واقعی انجام شده‌ است. بره‌ها -که به دلیل شباهت‌های فیزیولوژیکی‌شان به نوزاد انسان برای این کار تحقیقاتی انتخاب شده‌اند- در کیسه‌های پلاستیکی‌ای قرار داده شده‌اند که با مایع آمنیوتیک (مایع درون رحم حیوان مادهٔ باردار) ساخته شده در آزمایشگاه پر شده‌ و یک اکسیژناتور (وسیله‌ای برای تبادل اکسیژن و دی اکسید کربن) به آن‌ها متصل شده‌ است تا جایگزینی برای عملکرد بند ناف باشد.

بدن و اندام‌های این بره‌ها با وزنی طبیعی و نرمال رشد می‌کند و مانند دیگر بره‌ها که به‌طور طبیعی در بدن گوسفند واقعی رشد می‌کنند، پشم‌ و پوست بدنشان شکل می‌گیرد. باتوجه به گفتهٔ محققان، این بره‌ها می‌توانند تا ۴ هفته در این کیسه‌ها دوام بیاورند و رشد کنند.

بدیهی است که این روش هنوز بر روی نوزادان نارس انسان انجام نشده‌ است؛ اما آزمایشات این چنینی روی حیوانات، نشان خواهند داد که این تکنیک برای مدت طولانی کارآمد و بادوام هست یا خیر و سپس در صورت گرفتن نتایج مثبت، به تحقیقات بیشتر در این زمینه ادامه داده خواهد شد. اما به‌هر‌حال، این نتایج این تحقیق نهایتاً تا ۳ سال آینده قابل انجام بر روی نوزادان انسان خواهد بود.

اگر نوزاد نارس انسان قبل از بیست و پنجمین هفتهٔ شکل‌گیری‌اش، هوا تنفس کند به ریه‌هایش آسیب‌های جبران‌ناپذیری وارد خواهد شد و نیاز به توضیح نیست که چه آسیب‌های دیگری متحمل بدن نوزادی می‌شود که خیلی پیش از موعد از رحم خارج شده‌ باشد. بر طبق گفته‌های دکتر آلن فلِیک، مدیر بخش تحقیقات جنینی، ۱ درصد از نوزادان در آمریکا زودرس و نارس به دنیا می‌آیند و این رقمی است که در چند دههٔ اخیر افزایش چشم‌گیری داشته‌ است!

هرچند که این تیم تحقیقاتی تاکید کرده که احتمالاً نمی‌توانند نوزادانی که کمتر از ۲۳ هفته‌شان است را نجات بدهند و در این کیسه‌ها رشد بدهند، اما دکتر فلِیک می‌گوید که این راهکار می‌تواند استاندارد جدیدی از مراقبت برای این نوزادان بسیار زودرس و نارس ایجاد کند. این روش می‌تواند مبلغی حدود ۴۳ میلیارد دلار که در بیمارستان‌های ایالات متحده سالانه صرف مراقبت از این نوزادان نارس می‌شود را کاهش‌ دهد.

از بهترین نوشته‌های کاربران سکان آکادمی در سکان پلاس


online-support-icon