یکی از طراحان کلیدی اپل که بسیاری از نوآوریهای محصولات مک را در رزومهٔ خود دارا است، به تازگی به شرکت خودروسازی تسلا ملحق شده است تا بر روی طراحی خودروهای الکتریکی کار کند. مت کیسبولت، که مدیر طراحی محصولاتی مانند Mac Pro و مک بوک جدید ۱۲ اینچی اپل بوده است، اخیرا بر روی صفحهٔ لینکدین خود اعلام کرد که به عنوان مدیر بخش مهندسی مکانیسم، فعالیت خود را در شرکت تسلا آغاز کرده است.
پیش از این در مقالهای تحت عنوان سازندهٔ زبان برنامهنویسی Swift اپل، به شرکت خودروسازی تسلا میپیوندد! گفتیم که شرکت خودروسازی تسلا طراح اصلی زبان برنامهنویسی جدید اپل -سوئیفت- را به خدمت گرفته است؛ حال خبر دیگری مبنی بر قاپیدن یکی دیگر از نیروهای کلیدی اپل به گوشمان رسیده است!
این خبر، اول توسط وب سایت 9to5Mac گزارش شد که طی آن به این نکته که کیسبولت در واقع رهبر اصلی تیم طراحی Mac Pro بوده نیز اشاره شد.
اگر نگاهی به ثبت اختراعات بیاندازید، متوجه میشوید که کیسبولت یکی از اعضای زبدهٔ تیم طراحی اپل به حساب میآمد. این گروه کوچک طراحان پیشتر توسط کارشناس ارشد طراحی یعنی جانی آیو رهبری میشد ولی از قرار معلوم، چند وقتی است که تغییراتی در این حوزه صورت گرفته است.
Elon Musk، مالک و مدیر عامل شرکت تسلا، چندی پیش اپل را به عنوان گورستان تسلا توصیف کرد زیرا کارمندانی که از تسلا اخراج میشدند، توسط اپل استخدام شده تا بر روی پروژهٔ ماشین الکتریکی اپل کار کنند. با این حال، به نظر میرسد که انتقال استعداد بین این ۲ کمپانی بزرگ روندی یک طرفه ندارد به خصوص از زمانی که بنا به گزارشات، شرکت اپل پروژهٔ خودروهای الکتریکی خود را کمرنگتر کرده است! به طور کلی، یکی از اهداف اپل برای پایهگذاری پروژهٔ ماشینهای الکتریکی، جذب استعدادهای سیلیکونولی بوده است.
تغییر شغلی کیسبولت درست یک روز پس از رفتن کریس لتنر اتفاق افتاد. کریس لتنر همواره یکی از شناختهشدهترین مدیران اپل بوده است که مدیریت بخش زبان برنامه نویسی این شرکت (Swift) را بر عهده داشته است. لتنر هم اعلام کرده بود که همکاری خود را با تسلا در بخش نرمافزار ماشینهای خودران این شرکت آغاز کرده است.
شرکت Y Combinator که یکی از معروفترین شتابندههای دنیا است تا به استارتاپها برای رشد بیشتر کند هم خبر داده است که دنیل گراس، از اعضای تیم یادگیری ماشینی اپل، به این شرکت ملحق میشود.
بعد از قطع همکاری کریس لتنر، ناظران اپل در تلاشاند تا بفهمند که آیا این کمپانی مشکلی در نگهداری استعدادهایش دارد یا نه. رفتن کیسبولت در این میان هم نمکی بر روی زخمهای دپارتمان منابعانسانی اپل شد. البته درست است که رفتن مدیران ارشد از یک کمپانی، نشانهٔ خوبی نیست، ولی این را باید در نظر گرفت که اپل کمپانی بسیار بزرگی است که حجم معاملات و بازده قابلتوجهی دارد. لذا امر بعیدی نیست که از ۱۱۶,۰۰۰ کارمند، تعدادی کار خود را ترک کنند.
باز هم نشانههایی از کم کاری اپل در جذب و نگهداری استعدادها به چشم میخورد؛ اپل از طریق کمیسیون بورس اوراق بهادار اعلام کرد که یک سری از اهداف سری از پیش تعیین شدهٔ خود را برای سال ۲۰۱۶ تکمیل نکرده است و به همین دلیل مدیران اپل، مزد و پاداششان را از دست دادند.
نکات دیگری هم نشان میدهند که اپل، شرکتی که در ۵ سال گذشته شاهد رشد زیادی بوده است، هم اکنون دچار نزول شده که همین امر باعث میشود تا مدیران نتوانند تیمهای بزرگ و قوی -همانند سالهای پیش- برای پروژههای خود تشکیل دهند.
گزارشات کمیسیون بورس اوراق بهادار نشان میدهند که اپل در سال ۲۰۱۶ تنها ۶۰۰۰ کارمند جدید را به طور تمام وقت استخدام کرده که نسبت به سال ۲۰۱۵ با نرخ استخدامی ۱۷,۴۰۰۰ نفری، افت قابل توجهی را نشان میدهد. به گفتهٔ برخی از منابع، اپل روند استخدام قراردادی خود را نیز کاهش داده است.
شایعاتی اینترنتی پر از حدس و گمان های تایید نشده دربارهٔ توقف استخدامها و داستان مصاحبههای کاری بدون نتیجه در اپل هستند، همه به این خاطر که اپل روند جذب کارمند خود را کندتر کرده است.
اپل هنوز هم شرکتی رویایی برای کار به حساب میآید و در نتیجهٔ محاصبه با بسیاری از کارمندان، روشن است که به شغل خود و شرکت عشق میورزند. از همین روی، زود است تا بگوییم که اپل در حفظ مدیران و مهندسان به مشکل برخورده است. از طرفی اپل تنها کمپانی بزرگ ایالات متحده نیست و بسیاری از کمپانیهای سیلیکونولی به دنبال برخی از کارمندان این شرکت هستند. همچنین جا دارد تا بگوییم که اپل برنامهای برای انتقال مدیران و تعداد زیادی از کارمندانش به ساختمان جدیدش را در سر میپروراند که از طراحی منحصر به فردی برخوردار است.