ساخت اَبَرکامپیوتر IBM با الهام از مغز انسان با همکاری نیروی هوایی ایالات متحده

ساخت اَبَرکامپیوتر IBM با الهام از مغز انسان با همکاری نیروی هوایی ایالات متحده

IBM اعلام کرده است که در حال توسعهٔ یک اَبَرکامپیوتر مبتنی بر هوش مصنوعی با الهام از مغز انسان می‌باشد که این سخت‌افزار کاملاً شبیه به مغز بیولوژیکی انسان بوده و حاوی ۶۴ میلیون نورون و ۱۶ میلیارد سیناپس است (مدیر این پروژه بر این باور است که IBM به زودی در نوآوری‌های مبتنی بر AI به یک کمپانی پیشتاز در دنیا تبدیل خواهد شد.)

سال‌های نه چندان دور خبرها حاکی از آن بود که دانشمندان در آینده‌ موفق به خواندن ذهن انسان خواهند شد و این در حالی است که هم‌اکنون همین دانشمندان بر این باورند که علم قادر به طراحی مغز مصنوعی انسان نیز خواهد بود!

آزمایشگاه تحقیقاتی IBM و لابراتوار تحقیقاتی نیروی هوایی ایالات متحده (AFRL)، در بیست و سوم ماه ژوئن ۲۰۱۷ اعلام کردند که در حال توسعهٔ یک اَبَرکامپیوتر مبتنی بر هوش مصنوعی با الهام از مغز انسان هستند به طوری که طراحی و الگوی معماری این سیستم بسیار شبیه به ساختار واقعی مغز انسان به طوری که این سیستم دارای ۶۴ میلیون نورون و ۱۶ میلیارد سیناپس است در حالی‌ که اجزای پردازشگر فقط ۱۰ وات انرژی مصرف می‌کنند!

مدیریت این سیستم توسط یک چیپ ۶۴بیتی تحت عنوان TrueNorth Neurosynaptic ساخت همین شرکت صورت می‌گیرد به طوری که مهندسین این شرکت معتقدند استفاده از این چیپ بسیار کارآمدتر از سیستم‌هایی خواهد بود که از تراشه‌های متداول استفاده می‌کنند (لازم به ذکر است که TrueNorth می‌تواند داده‌هایی مانند تصاویر و ویدیوها را بلادرنگ به صفر و یک تبدیل کند.) همچنین این سیستم پردازش داده‌های موازی و مدل‌های موازی را تسهیل می‌کند. در واقع، این سیستم به گونه‌ای طراحی شده است که اگر یک بخش آن از کار بیفتد، سایر بخش‌ها بدون هیچ اختلالی به کار خود ادامه خواهند داد (اگرچه کاملاً یک مغز انسان نیست، اما عملکردی بسیار شبیه به آن دارد.)

همان‌طور که می‌دانیم، سمت راست مغز برای ادراک و احساسات است و سمت چپ مغز برای تحلیل و پردازش‌ به کار گرفته می‌شود و بر همین اساس هم نیروی هوایی ایالات متحده توانسته تا این دو قابلیت را در این سیستم کامپیوتری فوق‌پیشرفته ترکیب کند. Daniel S. Goddard، یکی از مدیران لابراتوار تحقیقاتی نیروی هوایی ایالات متحدهٔ آمریکا، در این راستا گفته است که:

نیروی هوایی به‌ عنوان اولین مشتری TrueNorth برای تبدیل داده‌ها به خروجی‌های کاربردی است.

به‌ نظر می‌رسد که سیستم Neurosynaptic به طراحی‌های تکنولوژیکی‌های دیگر نیروی هوایی به‌ خاطر پیشرفت‌های فنی همراه با آن کمک خواهد کرد به طوری که دانشمند ارشد این تحقیقات، Dharmendra S. Modha، اظهار داشت که پیشرفت در حوزهٔ طراحی TrueNorth احتمال پیشتازی آن‌ها در صنعت هوش مصنوعی را افزایش خواهد داد.

از بهترین نوشته‌های کاربران سکان آکادمی در سکان پلاس


online-support-icon