زبان برنامه نویسی جاوا ۲۰ ساله شد

زبان برنامه نویسی جاوا ۲۰ ساله شد

زبان برنامه نویسی جاوا در ماه مه ۱۹۹۵ تحت عنوان Java 1.0a2 در شرکت -یا بهتر بگوییم زایشگاهی- به نام سان مایکروسیستمز به دنیا آمد و در آن زمان خالقین این زبان برنامه نویسی محبوب بلند پروازی های زیادی داشتند و در نهایت هم تمامی بلند پروازی های ایشان -به خصوص آقای جمیز گاسلینگ، پدر جاوا- به واقعیت مبدل گردید. جالب است بدانیم که بر اساس آمار منتشر شده از گوگل، زبان برنامه نویسی جاوا یکی از پر جستجو ترین زبان‌های برنامه نویسی در میان کاربران گوگل است. علاوه بر گوگل، این زبان برنامه نویسی در سایت گیت هاب و استک اورفلو نیز جزو یکی از پرطرفدارین زبان‌ها است.

تمامی این مقدمات را گفتیم تا بتوانیم تولد ۲۰ سالگی جاوا را جشن بگیریم زیرا در دنیایی که زبان‌های برنامه نویسی زیادی می‌آیند و می‌روند وقتی زبانی پس از ۲۰ سال کماکان تازگی خود را حفظ کرده باشد واقعاً جشن گرفتن هم دارد اما ببینیم چه می‌شود که یک زبان برنامه نویسی نسبت به سایر رقبا عمر بیشتری پیدا می کند؟

پاسخ به این سؤال برای بسیاری از توسعه دهندگان از اهمیت بسزایی برخوردار است زیرا برای یادگیری یک زبان برنامه نویسی جدید، افراد می بایست وقت و هزینه قابل توجهی را صرف کنند و چنانچه زبانی که برای آن سرمایه‌گذاری کرده‌اند عمر چندان زیادی نداشته باشد، وقت و منابع ایشان هدر رفته حساب خواهد شد.

زبان برنامه نویسی جاوا هم همچون برخی از دیگر زبان‌های برنامه نویسی،‌ مصارف مختلفی دارد (از طراحی اپلیکیشن اندروید گرفته، تا وب اپلیکیشن ها و نرم افزارهای دسکتاپ) و شاید یکی از دلایل این Multi-platform بودن جاوا به خاطر تصاحب شرکت سان مایکروسیستمز توسط غولی به نام اوراکل باشد. پس از آنکه اوراکل صاحب زبان برنامه نویسی جاوا شد، با اتخاذ برخی سیاست ها،‌ مدیران اوراکل توانستند نظر مساعد برخی از طرفداران جامعه متن باز را نیز به خود جلب کنند.

نظر شما چیست؟ آیا ده سال آینده زبان برنامه نویسی جاوا باز هم با اقتدار ۳۰ سالگی خود را جشن خواهد گرفت یا زبان‌هایی همچون پایتون، سوئیفت و … گوی سبقت را از این زبان خواهند ربود؟ نظرات خود را با سایر کاربران سکان آکادمی به اشتراک بگذارید.

از بهترین نوشته‌های کاربران سکان آکادمی در سکان پلاس


online-support-icon