وقتی صحبت از موتورهای جستوجو به میان میآید، بدون شک اولین نامی که به ذهن خطور میکند GOOGLE است؛ این شرکت که کمتر از ۲۰ سال از شروع فعالیتاش میگذرد، توانسته خود را به یک غول نرمافزاری -و البته سختافزاری- تبدیل کرده و حجم عظیمی از بازارهای مختلف از جمله سیستمعامل، شبکههای اجتماعی، تلفنهای همراه و … را به دست بیاورد. با این حال، هنوز پراستفادهترین سرویس این شرکت، «موتور جستوجوی» آن به حساب میآید. در این مقاله خواهیم دید که چگونه گوگل توانسته در این حوزه گوی سبقت از سایر رقبایی همچون مایکروسافت برباید. در ادامه، با سکان آکادمی همراه باشید.
طبق آخرین پیشبینیهای انجام شده توسط شرکت تحقیقاتی eMarketer، سهام شرکت گوگل در عرصهٔ موتورهای جستوجو قرار است به میزان ۸۰ درصد تا سال ۲۰۱۹ رشد یابد که طبیعتا این رشد چشمگیر، خبر خوبی برای کمپانیهای رقیب (Microsoft، Yelp، AOL) به حساب نمیآید.
سال پیش، شرکت گوگل ۷۵.۸ درصد این بازار را در چنگ داشت و درآمد ۲۴.۶ میلیارد دلاری را فقط از طریق تبلیغات جستوجویی بهدست آورد. با این روند، پیشبینی میشود که تا سال ۲۰۱۹ این مبلغ به ۳۶.۶۲ میلیارد دلار یا ۸۰.۲ درصد بازار برسد. این بدین معنا است که کمپانیهای رقیب، به همین نسبت درآمد خود را از دست خواهند داد (مایکروسافت ۶.۶٪ یلپ ۵.۸٪ و ۱.۱٪ AOL). مونیکا پیرت، یک تحلیلگر در eMarketer در این زمینه گفته است:
شرکت گوگل این رشد رو مدیون سرویس جستوجوی تلفن همراه هست؛ گوگل و جستجوی تلفن همراه به کمک هم بهرهی زیادی رو از این تغییر رفتاری کاربران خواهند برد!
پیش از این، در مقالهای تحت عنوان گوگل قصد دارد به بهترین موتور جستجوی دنیا برای زبانهای برنامهنویسی تبدیل شود! به بررسی این موضوع پرداختیم که این کمپانی نرمافزاری آمریکایی قصد دارد به موتور جستوجوی به مراتب بهتری برای برنامهنویسان و توسعهدهندگان نیز مبدل گردد! با این تفاسیر، شما از کدام موتور جستوجو استفاده میکنید و چرا؟ نظرات و دیدگاههای خود را با ما و سایر کاربران سکان آکادمی به اشتراک بگذارید.