همواره یکی از دغدغه های کسانی که علاقمند به فراگیری زبانهای برنامه نویسی هستند این است که «کدام زبان برنامه نویسی است که از همه محبوبتر است؟» از همین روی، با توجه به اطلاعات به دست آمده از سایتهای استک اورفلو و گیت هاب، در این مقاله قصد داریم 21 زبان برنامه نویسی که نسبت به سایر زبانها از محبوبیت بیشتری در میان توسعه دهندگان برخوردارند را معرفی کنیم. برای کسب اطلاعات بیشتر، با سکان آکادمی همراه باشید.
سایت RedMonk یکی از مراجع معتبر در زمینه ی رتبه بندی زبانهای برنامه نویسی است. بر اساس آمار گردآوری شده از سایتهای استک اورفلو و گیت هاب، RedMonk اقدام به معرفی برترین زبانهای برنامه نویسی دنیا نموده که این آمار میتواند برای افراد مبتدی که علاقمند به فراگیری یک زبان برنامه نویسی هستند راه گشا باشد.
این رده بندی بر اساس مباحث مطروحه در سایت استک اورفلو از یک سو و همچنین میزان استفاده از زبانهای برنامه نویسی مختلف در پروژه های اپن سورس قرار گرفته در سایت گیت هاب مشخص شده است. به گفته ی سایت RedMonk:
وب بر پایه ی زبان جاوا اسکرپیت میچرخد و این زبان توانسته جایگاه اول را به خود اختصاص دهد. پس از جاوا اسکرپیت، زبان برنامه نویسی جاوا در جایگاه دوم قرار دارد که توسعه ی اپ های اندرویدی صرفاً یکی از کاربردهای زبان جاوا است.
جالب است بدانیم که 10 زبانی که جایگاه اول تا دهم را به خود اختصاص دادهاند در سال گذشته -سال 2015- نیز در همین جایگاه قرار داشتند و دلیل این ثبات جایگاه هم این است که هرچه زبانی بزرگتر باشد، تصاحب جایگاه آن هم به همان نسبت دشوارتر خواهد شد. در ادامه، لیستی از 21 زبان برنامه نویسی برتر در سه ماهه ی اول سال 2016 را مشاهده خواهید کرد:
#1 JavaScript
#2 Java
#3 PHP
#4 Python
#5 C#
#5 C++
#5 Ruby
#8 CSS
#9 C
#10 Objective-C
#11 Shell
#12 Perl
#13 R
#14 Scala
#15 Go
#15 Haskell
#17 Swift
#18 Matlab
#19 Clojure
#20 Groovy
#21 Visual Basic
علاوه بر سایت RedMonk، سایت Tiobe.com نیز اقدام به معرفی محبوب ترین زبان های برنامه نویسی به صورت ماهیانه می کند که می توان لیست محبوب ترین زبان های برنامه نویسی بر اساس رنکینگ Tiobe را با لیست فوق مقایسه کرد.
فقط توجه داشته باشیم که رنکینگ سایت Tiobe بر اساس تعداد مهندسین زبان های برنامه نویسی، دوره های آموزشی، لایبرری های نوشته شده برای زبان ها و غیره به دست می آید و سایت هایی همچون گوگل، یاهو، بینگ، ویکی پدیا، آمازون، یوتیوب، بایدو و ... برای مشخص سازی این رنکینگ مورد استفاده قرار می گیرند. توجه داشته باشید که رنکینگ این سایت نشان دهنده ی بهترین زبان برنامه نویسی یا پرکاربردترین زبان برنامه نویسی نیست بلکه این رنکینگ میزان محبوبیت زبان های برنامه نویسی را در میان توسعه دهندگان و شرکت های فناوری در سراسر دنیا نشان می دهد.
به نظر شما آیا میزان برتری یا محبوبیت یک زبان برنامه نویسی در سطح دنیا می تواند معیار خوبی برای شروع یادگیری آن زبان باشد؟ نظرات خود را با سایر کاربران به اشتراک بگذارید.