مدیر اجرایی گوگل آقای اریک اشمیت علاقه شدیدی به ترغیب آدم ها به مهاجرت از گوشی های آیفون به گوشی های اندرویدی دارد و این قضیه آنقدر جدی شده است که ایشان در گوگل پلاس خود در تاریخ 25 نوامبر 2013 یک پست یا بهتر بگوییم یک دفترچه راهنما تحت عنوان "منع اکوسیستم اپل" نوشته و در آن از معایب آیفون و مزایای اندروید صحبت کرده است.
به گفته وی "بسیاری از دوستان و نزدیکان من با دیدن گوشی های اندرویدی پیشرفته که از صفحه های نمایش عالی، سرعت بالا، رابط کاربری بهتر و ... برخوردارند، از آیفون به اندروید مهاجرت کرده اند. بهترین هدیه کریسمسی که می توان به یک کاربر آیفون داد یکی از همین گوشی های اندرویدی است". این دفترچه راهنما به کسانیکه تازه گوشی و تبلت اندرویدی خریده اند آموزش می دهد که به چه شکل اکانت گوگل خود را روی دستگاه تنظیم کنند، اپ های مورد علاقه خود را نصب کنند، لیست تماس های خود را وارد گوشی کنند و بسیاری عملکرد دیگر. و در انتها هم آقای اشمیت که عضو اسبق هیئت مدیره اپل بوده است نکاتی در مورد مرورگرها را به چالش می کشد. به گفته وی "از اینکه بایستی از مرورگر کروم به جای سافاری استفاده کنید مطمئن باشید چرا که کروم ایمن تر، از بسیاری جهات بهتر و مهم تر از همه رایگان است". در ادامه متن کامل این دفترچه راهنما را خواهیم دید:
راهنمای اریک برای مهاجرت از آیفون به اندروید!
بسیاری از دوستانم که از آیفون استفاده می کنند در شرف مهاجرت به اندروید هستن. بسیاری از دوستان و نزدیکان من با دیدن گوشی های اندرویدی پیشرفته که از صفحه های نمایش عالی، سرعت بالا، رابط کاربری بهتر و ... برخوردارند، از آیفون به اندروید مهاجرت کرده اند. بهترین هدیه کریسمسی که می توان به یک کاربر آیفون داد یکی از همین گوشی های اندرویدی است. بر اساس نظر سنجی های اخیر، 80 درصد از بازار گوشی های موبایل به سیستم عامل اندروید اختصاص پیدا کرده است. در این پست قصد دارم گام هایی را پیشنهاد دهم که این مهاجرت به بهترین وجه ممکن اتفاق افتد. همچون افرادی از که PC به Mac مهاجرت کردند و هرگز به PCها باز نگشتن، پس از آن که شما از آیفون به اندروید مهاجرت کردید به هیچ وجه دیگر گوشی های آیفون را خریداری نخواهید کرد چرا که آینده در دستان اندروید و رایانش ابری است و تمامی اطلاعات شما با امنیت بالا در سرورهای ایمن ذخیره خواهد شد و اینها بخشی از چیزهایی است که با استفاده از دستگاه های اندرویدی شما در اختیار خواهید داشت. گوشی خود را روشن کرده، به شبکه وای فای متصل شوید سپس با اکانت اختصاصی جیمیل خود متصل شده و به سادگی از فروشگاه گوگل پلی هر اپلیکیشنی که دوست داشته باشید را دانلود کرده و مورد استفاده قرار دهید. لازم به ذکر است اگر خواستید بعداً می توانید اکانت های جیمیل بیشتری را هم روی گوشی خود تنظیم کنید.
در ضمن مطمئن شوید که سیستم عامل اندرویدی که روی دستگاه شما نصب است آخرین نسخه ای از اندروید است که دستگاه شما ساپورت می کند. گوشی آیفون خود را روشن کرده، به شبکه وای فای متصل شوید و مطمئن شوید که با اکانت جیمیل خود لاگین کرده اید سپس سیستم عامل آیفون خود را به آخرین نسخه از این سیستم عامل (در حال حاضر نسخه 7) آپ دیت کنید. مطمئن شوید که iCloud را روی دستگاه خود نصب دارید چرا که در غیر این صورت نمی توانید از کانتکت های خود پشتیبانی کنید. به بخش تنظیمات iCloud رفته و تنظیمات کانتکت های آن را روشن کنید. چنانچه از iCloud استفاده نمی کنید، حتماً می بایست برای استفاده از آن Sign Up کنید (کاربران مک چنانچه بخواهند کانتکت ها را ترنسفر کنند نیز می بایست iCloud را نصب داشته باشند). برای اکانت جیمیل شخصی خود، در بخش Settings/Mail گزینه Sync را برای کانتکت ها روشن کنید و این در حالی است که در آخرین نسخه سیستم عامل آی او اس، این قابلیت می بایست کانتکت های جیمیل شما و کانتکت های آیفون شما را با یکدیگر سینک کند. در بخش Settings/Messages گزینه iMessage را خاموش کنید زیرا مسنجری که در اختیار شما است یک مسنجر آیفون به آیفون است و اگر هم روشن باشد، دوستان شما که آیفون دارند نمی توانند پیام هایی برای یک دستگاه اندرویدی ارسال کنند. پس از اعمال این تغییرات، آیفون شما باز هم از سیستم اس ام اس برای ارتباط با دوستانتان استفاده خواهد کرد. حتماً اطمینان حاصل کنید که آیفون شما کاملاً با نرم افزار iTunes مک سینک شده است.
عکس ها و موسیقی های شما می بایست ابتدا روی مکینتاشتان قرار داده شده، سپس به آیفون انتقال داده شوند. سپس به آدرس apple.com/icloud رفته و با ID اپل خود لاگین کنید و روی گزینه Contacts کلیک کنید. در گوشه پایین سمت چپ، روی چرخی که قرار دارد کلیک کرده و همه کانتکت ها را انتخاب کنید و یک خروجی تحت عنوان vCard از آن تهیه کنید. در یک مرورگر وارد gmail.com شوید و روی گزینه Mail کلیک کنید و گزینه Contacts را انتخاب کنید. در این مرحله لیستی از کانتکت های جیمیل خود را مشاهده خواهید کرد. فایل vCard را با استفاده از گزینه Import contacts وارد جیمیل خود کنید. پس از تایید نهایی، شما می توانید از جیمیل، اپلیکیشن ها و کانتکت های خود استفاده کنید. روی دستگاه مکینتاش خود، نرم افزار Google Music Manager را نصب کرده و آن را اجرا کنید. این نرم افزار موسیقی هایی که روی iTunes هستند را روی رایانش ابری آپلود خواهد کرد. نسخه استاندارد این نرم افزار رایگان بوده و بسیاری از خصوصیات iTunes را ساپورت می کند.
در ادامه می بایست در Google Wallet ثبت نام کرده و اطلاعات کارت اعتباری خود را وارد کنید که این هم رایگان است. پس از این مرحله، موسیقی هم به گوشی اندرویدی شما اضافه خواهد شد. سیم کارت خود را از آیفون در آورده و آن را داخل گوشی اندرویدی جا بزنید. گوشی خود را روشن کرده و همین. برای ارسال پیام می توانید از اپلیکیشن Messenger یا در نسخه های اخیر اندروید تحت عنوان نسخه 4.4، از اپلیکیشن Hangouts استفاده کنید. اگر تصاویری روی آیفون خود دارید، ابتدا می بایست آنها را روی مکینتاش خود کپی کرده سپس آیفون خود را با نرم افزار iTunes سینک کنید. شاید بد نباشد که یک پشتیبان از کلیه عکس های خود در مکینتاش داشته باشید و نیازی هم نباشد که همه تصاویر را روی گوشی اندرویدی خود کپی کنید. تصاویر جدیدی که با گوشی اندرویدی خود می گیرید، به صورت خودکار در اکانت جیمیل شما ذخیره خواهند شد. چنانچه عکس های قدیمی برای شما مهم هستن، آن ها را به جیمیل ارسال کنید سپس آن ها را روی گوشی اندرویدی خود دانلود کرده و یا می توانید آنها را روی گوگل پلاس آپلود کنید. از اینکه بایستی از مرورگر کروم به جای سافاری استفاده کنید مطمئن باشید چرا که کروم ایمن تر، از بسیاری جهات بهتر و مهم تر از همه رایگان است.