تا همین چند وقت پیش گوگل یکی از بزرگترین شبکههای اجتماعی در برزیل و هند را در اختیار داشت. شبکه اجتماعی Orkut که از سوی گوگل ارائه شده بود سهم بزرگی از فعالیتهای مجازی را در این دو کشور به خود اختصاص داده بود، هر چند که در کشورهای دیگر نتوانست این چنین موفق ظاهر شود. نهایتاً این مسئله باعث شد که گوگل در سال 2014 شبکه اجتماعی خود را تعطیل کند. البته خالق این شبکه اجتماعی یعنی Orkut Buyukkokten قصد دارد شانس خود را مجدداً امتحان کند و این بار با شبکه اجتماعی Hello که بر پایه جذابیت و تفریح بنا شده است پا به میدان گذاشته است. برای آشنایی بیشتر با جزئیات این خبر، با سکان آکادمی همراه باشید.
اگر چه Hello بخشی از گوگل نیست، ولی از سرمایه گوگل استفاده میکند. گفتهها حاکی از این است که گوگل اخیراً تصمیم گرفته تعدادی از استارتاپ های کارمندان قدیمی خود را دوباره به این شرکت باز گرداند و ساختار مالی و اقتصادی پیچیده این شرکت را حتی از این هم پیچیدهتر کند و این در حالی است که یکی از این استارتاپ های مذکور، شبکه ی اجتماعی Hello است.
بعید است که گوگل بخواهد دوباره سرمایه خود را صرف شبکههای اجتماعی و تلاش برای بازگشت دوباره به این زمینه کند. این اقدام گوگل را بیشتر میتوان در جهت سیاست این شرکت برای نزدیک نگه داشتن کارکنان سابق خود دانست.
گوگل سرمایه گذاری در این شرکتها را با استفاده از اوراق قابل تبدیل انجام میدهد. با آن که کارمندان گوگل به عنوان مشاور عمل میکنند، ولی این موتور جست و جوی غول آسا هیچ گونه حق قانونی در آنها ندارد و شرایطش مانند خرید یک شرکت نیست.
سرمایه لازم برای این کار مستقیماً از گوگل میآید و توسط مدیران ادغام و تملیک (M&A) یعنی دان هریسون (Don Harrison) و گروه اش پرداخت میشود. یعنی در واقع هزینهها ارتباطی با Google Capital یا Google Venture ندارند (لازم به ذکر است که Google Capital و Google Venture دو بازوی سرمایه گذاری شرکت مادر گوگل یعنی Alpahbet هستند و با خرید و ادغام استارتاپ های بزرگ سر و کار دارند.)
ابعاد و وسعت این سرمایه گذاری بهطور دقیق مشخص نیست ولی منابع گفتهاند که میزان این سرمایه گذاریها کمتر از 10 میلیون دلار است و گوگل از چند سال پیش بدون هیچ سر و صدایی مشغول چنین سرمایه گذاریهایی بوده است.
این گونه سرمایه گذاریها با سرمایه گذاریهای استراتژیک و بزرگ این شرکت متفاوت هستند و Harrison آنها را در ترازنامه گوگل وارد نکرده است. این اقدام درست همانند Magic Leap در شرکت SpaceX است. این سرمایه گذاری را حتی با Area 120 هم نمیتوان مقایسه کرد. Area 120 یک مرکز رشد استارتاپ (Startup Incubator) است که هریسون سرپرستی آن را بر عهده دارد و هدف آن نگه داشتن کارمندان سابق گوگل با ایدههای کارآفرینانه است.
در یک کلام می توان گفت که به نظر میرسد گوگل دوست دارد در هر گوشه و سوراخی که در سیلیکون ولی وجود دارد، حضور داشته باشد! و جالب اینجا است که در بسیاری از مواقع هم با شکست مواجه می شود؛ نظر شما چیست. ایا گوگل با این اقدام اخیر خود بیش از پیش موفق خواهد شد یا خیر؟ نظرات خود را با سایر کاربران سکان آکادمی به اشتراک بگذارید.